Gillingham 0-1 Colchester

Årets första cupmatch slutade 0-1 i Gillingham

Dags för säsongens första cupmatch när Gillingham tar emot Colchester i LigaCupens första omgång. Colchester söker ju revansch för det tunga nederlaget i Hartlepool som vann med hela 4-2 där Colchester gjorde två sena mål och hyfsade till siffrorna.

Gillingham kämpade till sig en pinne borta mot bottenlaget Bournemouth (som ju fick starta med -17 poäng) efter en mycket sen kvittering i matchens sista minut.

Colchester spelar i sina gula bortatröjor.

Colchester gör några ändringar från förlustmatchen i lördags, bland annat så är Steven Gillespie inte med då han har känningar i ena låret. Nytt för i år är att i LigaCupen får varje lag ha sju avbytare mot tidigare fem där dom två nya måste komma från U-laget. Dock är det fortfarande tre byten som gäller.

Även Gills gör några byten där bland annat målvakten har bytts ut. I Gillingham spelar förre Colchesterspelaren Garry Richards som var med och förde upp laget i Championship. I Gills spelar även Nicky Southall som tidigare spelade för Hartlepool och då gjorde han sitt första hat-trick mot Colchester 1995 när undertecknad var där och tittade. Vi får väl hoppas att det inte blir någon repris idag.

Cupmatch på KRBS Priestfield Stadium

Colchester har inte gjort mål i LigaCupens första omgång sedan 2004 då vi slog ut Cheltenham Town och även West Brom innan vi förlorade med 3-2 borta mot Southampton.

Avspark
Mark McCammon i Gills anfall har matchen första målchans efter bara två minuter när han blir framspelad Simeon Jackson men Dean Gerken gör en mycket bra räddning.

Colchester har någon minut senare sitt första anfall när Mark Yeates och Scott Vernon väggspelar sig fint fram och når ut till Anthony Wordsworth som fixar fram matchens första hörna för bortalaget.

Nicky Southall i hemmalaget fäller lite onödigt Mark Yeates som får en frispark ganska långt ute.

0-1
Mark Yates tar hand om frisparken och slår den direkt på mål och Matt Heath är där och skarvar in bollen via undersidan av ribban och precis över mållinjen Colchester får en drömstart med 1-0 efter bara tio minuter. Hemmalaget tyckte att bollen aldrig var över linjen men domaren är säker på sin sak och 1-0 till bortalaget.

The Heath is on....

Gillingham vill ha en frilägesutvisning när Matt Heath kapar sin anfallare men domaren dömer fördel för hemmalaget som trots allt får en mycket bra chans men Dean Gerken räddar till hörna. Matt Heath har tur sen och får bara ett litet samtal med domaren.

Hemmalaget jagar kvittering och skapar lite halvchanser men riktigt farligt blir det aldrig.

Nicky Southall har en farligt frispark som han dock slår över ribban.

Det är tydligen på frisparkar det ska hända saker denna kväll. Gillingham får ett nytt bra frisparksläge och Southall slår den kort till Adam Miller som drar till men bollen smiter precis utanför Dean Gerkens vänstra stolpe. Där hade Colchesters lite tur att vi fortfarande leder.

Gillingham pressar på och skapar en hörna i slutet av den första halvleken. På hörnan sätter man allt framåt med bara målvakten kvar i närheten av egen planhalva men Colchesters försvarar sig bra så 1-0 står sig ett tag till.

Barry Fuller får matchens första varning när han sparkar ner Anthony Wordsworth.

Colchester får en frispark 35 meter från målet. Yeates som precis kommit tillbaka från sin axelskada som höll honom borta i flera månader förra året vill göra det han gjorde så bra förra säsongen. Nämligen att göra mål på frisparkar. Nu är det avståndet lite för långt och försöket blir inte ens nära att vara godkänt...

Paul Reid får gult kort efter en farlig kapning på anfallaren Mark McCammon. Hemmapubliken ropar på rött kort men domaren nöjer sig med gult. Reid fick faktiskt ett rött kort förra året mot Colchester efter en kapning på Teddy Sheringham.

Första halvleken slutar 1-0 till Colchester som inte behöver skämmas för ledningen även om 1-1 varit mer rättvist.

Andra halvlek startar med samma lag som i första.

Gillingham startar även andra halvleken bästa och skapar en hörna i öppningsminuten men Dean Gerken tar enkelt hand om hörnan.

Det är Colchester som för spelet i öppningen av andra halvlek med flera bra anfall även om det inte blivit farligt framför Alan Julian i hemmamålet.

Anthony Wordsworth har en farlig nick från bra läge som dock går utanför stolpen.

John White bryter fram på sin vänsterkant och slår ett mycket bra inlägg till Scott Vernon som nickar men Julian i målet räddar till en resultatlös hörna.

Hemmalaget Gillingham gör matchens första byte och inte vilket byte som helst utan man gör alla på en gång när man gör ett trippelbyte. Inte så ofta man ser sånt.

Trippelbytet gör susen för nu har Gills tagit tag i matchen igen och man skapar en del farligheter framför Dean Gerken som dock inte har några problem att hålla rent än så länge.

Matt Heath klarar sig undan med ett gult kort när han drar i tröjan på Simeon Jackson som är lite väl fri men domaren nöjer sig med ett litet samtal och den gula färgen på kortet.

Lite väl mycket Gillingham efter deras trippelbyte så nu börjar även Colchesters avbytare att värma upp så ett byte är nog snart att vänta från Colchesters sida.

Colchester sticker upp när Philip Ifil slår ett tidigt inlägg till Kem Izzet som drar till utan krusiduller men Julian i målet gör en helt fantastiskt räddning så 1-0 står sig.

Skönt ändå att Colchester får lite att säga till om efter dom senaste minuterna.

Lagkaptenen för dagen Kem Izzet

Som väntat kommer Colchesters första byte när Mark Yeates går ut och in kommer unge och mycket lovande Medy Elito

Colchesters anfall verkade vara mer en tillfällighet då Gills fortsätter att jaga en kvittering när klockan passerat 80 minuter.

Simeon Jackson har ett fint väggspel men nyinbytte Gary Mulligan när man tar sig förbi Dean Hammond innan Jackson avslutar med ett fint skott som Dean Gerken räddar så fortfarande 1-0 i slutminuterna

In kom Elito

Scott Vernon tappar bollen till Dennis Oli men Vernon jagar tillbaka och fäller Oli som får en frispark som lyfts mot mål men inget händer.

Domaren visar tre stopptidsminuter trots att ingen har legat skadad. Trippelbytet tog ju inte speciellt lång tid.

Colchester håller undan och vinner med 1-0 och det är faktiskt manager Geraint Williams första cupvinst som manager efter några magra år i cuperna. Man blev ju lite bortskämd när vi gick långt i alla cuper för några år sedan.