Första segern är nu ett faktum

Dags för säsongens andra bortamatch i ligan när Colchester åker västerut till Swindon för spel på County Ground mot Swindon Town.

Colchester gör en ändring mot laget som spelade mot Huddersfield förra veckan. Det är rekordförvärvet Steven Gillespie som utgår då han har känningar i ena låret. En lårskada som spökat ett tag men han har kunnat spela tidigare men nu var det lika bra att låta den vila en match. Säsongen är ju lång och det är ju dumt att riskera något redan nu.

In i laget går nu istället Scott Vernon som bilder anfallspar med Clive Platt.

Swindon får tillbaka Billy Paynter som utgick skadad i förra matchen efter bara en halvtimme men nu är han åter redo för spel igen.

Fortfarande ingen plats i laget för våran landslagsman och även lagkapten. Chris Coyne gjorde en inte allt för säker insatts i bortamatchen mot Hartlepool och fick sen vila i matchen efter mot Gillingham i cupen. Colchester höll då nollan och även i matchen efteråt så det var ju ingen ide att ändra ett försvar som håller nollan i två matcher i rad vilket vi inte gjorde någon gång förra året. Armbindeln tar nu Kem Izzet hand om

County Ground

Colchester spelar i sina Sverige-gula bortatröjor och spelar åt höger i radiovärlden.

16:00 Avspark
Swindon gör avspark och sätter fart mot Colchesters mål från första stund och skapar även en hörna genom Anthony McNamee som skjuter ett skott men styrs undan till hörna från John White. Hörnan blir till en trippelhörna och det har inte ens gått två minuter. Ingen av dom var dock speciellt farliga där Dean Gerken plockade ner den sista hörnan.

Lagkapten Kem Izzet

Swindon skapar även en fjärde hörna minuten senare och även om den blir totalt ofarlig börjar man bli lite orolig att det ska bli en repris på Hartlepool borta då hemmalaget ledde med 2-0 innan kvarten ens spelat.

Colchesters första anfall sker genom Clive Platt och Mark Yeates som avslutas av Yeates med ett bra skott från 20 meter som skapar en del problem på den slovakiske målvakten Peter Brezovan som först tappar bollen men ingen är med på returen så målvakten har inga problem att ta hand om sin egen retur.

Colchester har ett bra anfall efter 13 minuter som skapar en del oreda i Swindons straffområde där Scott Vernon är den som skapar mest oreda. Colchester får tillslut en frispark i halvfarligt inläggsläge som slås som Mark Yeates till Clive Platt som nickar ner bollen men Vernon hinner inte fram utan det blir matchens första hörna för Colchester. Hörnan från Yeates blir resultatlös.

Colchester har nu fått lite att säga till om dom senaste minuterna.

Clive Platt kontrar för Colchester och kommer även i bra skottläge så han provar på lyckan då han även är helt ensam men skottet är inte ens nära målet.

Colchester har nu tagit över spelet och vänsterbacken John White har ett mycket bra inlägg som boxas undan av målvakten Peter Brezovan precis när Platt ska nicka in bollen.

Swindon sticker upp genom Simon Cox med ett snabbt anfall när Paul Reid i försvaret halkar men Dean Gerken räddar bollen relativt enkelt.

Swindon har efter en hörna en boll i mål men Dean Gerken blir alldeles för hårt attackerad av Billy Paynter så målet är inte ens nära att godkännas. Dock han man ju bli lite orolig framför radion. Hemmapubliken låter dock inte allt för nöjda efter domslutet.

Hemmapubliken blir än mer frustrerade minuten efteråt när Kem Izzet går lite väl hårt in i en närkamp och ber om ursäkt i hopp om att slippa ett gult kort vilket han även gör för domaren dömer konstigt nog frispark för Colchester.

En farlig frispark från Colchester från en position där Mark Yeates gillar att skruva in den men det är Johnnie Jackson som tar hand om den men bollen smiter precis utanför.

0-1
Bara två minuter senare när Clive Platt tar hand om ett långt inlägg genom att nicka ner bollen till Johnnie Jackson som drar till från 20 meter och helt otagbart för Brezovan i målet. Ett mycket rättvist mål för Colchester som efter dom första minuterna har dominerat stort och nu kom även utdelningen. Colchester klättrar från en 21:a plats till en 14:e.

Johnnie Jackson gör 1-0 på sin gamla klubb

Bara tre minuter senare är det en ny mycket farlig chans efter en frispark som slås mot Clive Platt som skarvar ner bollen till Mark Yeates som i sin tur nickar bollen över en ställd Brezovan men bollen lägger sig ovanpå målet.

Inspark för Swindon men bollen är snabbt tillbaka i anfall för Colchester och Vernon avslutar med ett bra skott dom dock aldrig når målet.

En frustrerad hemmapublik gör allt för att peppa laget men Colchester är alldeles för bra i första halvleken.

Swindon har svängdörrar i försvaret och det är bara en tidsfråga innan tvåan kommer från Colchester.

0-2
I slutsekunderna av första halvleken gör Scott Vernon efter ett superinlägg från nye Matthew Lockwood till Jackson som lurar några försvarare innan bollen hamnar hos Scott Vernon som drar till från 25 meter och sätter 2-0 bakom en maktlös Brezovan.

Scott Vernon gör 2-0

16:47 Halvtid och en underbar 2-0 ledning till Colchester och nu börjar man känna igen det spel som man förväntade sig innan säsongen.

I livetabellen har nu Colchester klättrat upp till en 10:e plats

Swindon gör ett dubbelbyte när Mark Marshall och Craig Easton ersätter Jon-Paul McGovern och Michael Timlin

17:04 Andra halvlek
Swindon startar lite friskt som i den första halvleken och även nu skapar man en hörna i öppningen. Det är deras femte hörna och då hade man dom fyra första dom fyra första minuterna. Även denna hörna blir inte så överdrivet farlig och Colchester tar hand om bollen.

Anthony Wordsworth får matchens första gula kort när han lite klumpigt fäller Jack Smith i hemmalaget.

Gult kort till Woody

Anthony McNamee har Swindons farligaste målchans när han skjuter mot mål men Dean Gerken gör ett fin räddning.

Swindon har inte gett upp och försöker men än så länge har Colchester full koll på matchen men som man säger, nästa mål blir mycket viktigt...

Hemmapubliken blir riktigt irriterade när domaren dömer bort ännu ett mål för Swindon. Första målet var solklar frispark på målvakten Dean Gerken och även denna gång dömer domaren för frispark till Gerkens fördel men nu var det nog ingen som förstod varför han fick frispark då det mest såg ut som han fumlade med bollen innan den hamnade i mål. Hur som helst är det Patrick Kanyuka som nog var lite för närgången enligt domaren.

Irriterat på plan då Kemal Izzet också blir varnad efter en närkamp med Hasney Aljofree

En grym första halvlek från Platt

Swindon sätter allt framåt med stor framgång så Colchester har inte mycket att säga till om än så länge. Skulle Colchester tappa det här nu så känns det inte speciellt rättvis då vi var närmare både 3-0 och 4-0 innan halvtidsvilan kom.

Hemmapubliken jublar över varje frispark och försöker påverka domaren och lyckas när Swindon vill ha en straff efter en hands från Matt Heath. Domaren blåser för straff.
Såg två handsituationer förra veckan utan att domaren blåste för straff. Lotteri varje gång det blir hands innan för straffområdet.

1-2
Simon Cox sätter enkelt straffen bakom Dean Gerken som går åt fel håll.

Nu känns det som om vi ska vara glada om vi kan komma undan med en pinne även om vi just nu har alla tre.

Konstigt att en match kan svänga så som den gör då Colchester var helt överlägsna i första halvleken och så utspelade i andra. Nu är det dags för bortalaget att ta tag i matchen igen och börja anfalla igen.

Och anfaller gör man när Clive Platt passar fram Scott Vernon men bollen bryts av en försvarares arm innanför straffområdet men nu blir det ingen straff! Som sagt, lotteri.

Kem Izzet skadar sig och blir utbytt mot Dean Hammond. Det verkar dock inte vara någon värre skada men det är lika bra att få in en fräsch spelare. Swindon gör även dom ett byte när man sätter in ännu en anfallare i form av Lee Peacock.

Swindon får en frispark mitt på Colchesters planhalva. Ett inlägg som nickas undan av Scott Vernon men bollen är snabbt tillbaka igen men Colchester tar hand om bollen.

Mark Yeates har en farlighet men ett missförstånd gör att målvakten Brezovan tar hand om bollen.

Ett bra inlägg från Anthony McNamee missar alla och hamnar i famnen på en överraskad Dean Gerken. Nyinbytte Peacock är mycket nära att styra in 2-2 men missar som sagt.

Med 10 minuter kvar får Colchester en frispark 30 meter från mål som Jackson slår mot Platt som så när når Yeates men bollen tas hand om hemmalaget.

Med sex minuter kvar får Swindon sin sjätte hörna och nu blir den ruskigt farlig då Patrick Kanyuka nickar bollen i undersidan av ribban och efter lite kalabalik kommer returen ut till Peacock som drar till men en underbar räddning från Dean Gerken gör att det fortfarande står 2-1 till bortalaget.

Swindon ställer till det när man håller på och skapar en totalt onödig hörna för Colchester men målvakten Brezovan hinner upp bollen men inte bättre än att den hamnar hos nyinbytte Akanni-Sunday Wasiu som skjuter mot öppet mål men det är tyvärr lite för dålig vinkel så bollen går i burgaveln.

1-3
Minuten efteråt får Akanni-Sunday Wasiu en ny chans efter en perfekt frispelning från Mark Yeates som lurar en utrusande målvakt och lägger in den enkelt i öppet mål och matchen är över.

Akanni-Sunday Wasiu

Akanni-Sunday Wasiu första mål för Colchester i hans första match.

17:54 Matchen slut
En underbar seger som ger arbetsro för Colchester som närmast ska till Ipswich för ett derby i LigaCupen på tisdag

0-1
Jonnie Jackson (31:34), 0-2 Scott Vernon (44:50), 1-2 Simon Cox (straff) (66:48), 1-3 Akanni-Sunday Wasiu (89:09)

Publik: 7.031