Colchester 0 - 1 Leicester
Ny

Rättvist bortavinst men Colchester var ett stolpskott i slutminuten från en räddad poäng.

Colchester jagar sin första seger på nya hemmaarenan och Leicester jagar en serieledning.

Colchester ställer upp med extakt samma lag som senast vann mot Tranmere borta med 4-3. Tyvärr innebär det en defensiv uppställning med 4-5-1. Är väl inte riktigt vad man vill ha på hemmaplan men så länge vi vinner så funkar det. Kan ju även bero på att Steven Gillespie är avstängd.

Vinner Colchester klättrar man upp från sin 16:e plats man har just nu till en sämst 12:e. Vinner Leicester går man upp i serieledning.

Hemmamatch idag

Colchester spelar åt höger i första halvleken.

2146 avspark
Det hinner inte gå många sekunder innan topplaget Leicester har matchens första målchans när Matt Fryatt kommer igenom men det resulterar bara i en dubbelhörna där Kem Izzet nickar bort den andra.

Leicester har verkligen trampat gasen i botten redan från start och man skapar en del oreda i Colchesters försvar men än så länge slipper Dean Gerken göra några större ingripanden.

Leicester skapar en tredje hörna innan det ens gått fem minuter av matchen.

David Perkins i Colchester försöker att komma fram på ena kanten men Matt Oakley är med på noterna och bryter Colchesters anfallsförsök.

David Perkins gör en bra första halvlek

Matt Fryatt har börjat matchen bra och får iväg ett bra skott som dock Matt Heath bryter

Colchester har ett bra anfall med David Perkins som springer ifrån två försvarare innan han passar bollen till Mark Yeates som tyvärr blir av med bollen.

Colchester börjar komma in i spelet efter en kvart och anfaller lite då och då.

Mark Yeates och David Perkins har ett nytt fint anfall och bollen passas in till Clive Platt som dock måste slänga sig för att nå bollen men han träffar Chris Powell istället och domaren har ett litet samtal med Platt som också får ett gult kort.

Colchester försöker starta ett anfall och har cirka 20 passningar inom laget när Dean Hammond, David Perkins, Mark Yeates, Kem Izzet, och Gary Borrowdale passar fint mellan varandra men tyvärr vinner man ingen mark utan när man försöker med en boll framåt så tappar man bollen.

Mark Yeates har Colchesters första skott mot mål efter en halvtimmes spel men tyvärr går den utanför målet.

Colchester spelar bra nu och har tagit över matchen.

David Perkins är den som anför Colchester och är mycket bra framåt.

Ett bra inlägg till Clive Platt som tyvärr inte når bollen. Det är ju problemet när man bara spelar med en anfallare. Hinner inte yttermittfältarna med så blir ju Platt alldeles för ensam där framme.

Matt Fryatt har ett mycket bra skott men Dean Gerken gör en kalasräddning. Bra att Gerken verkar ha glömt bort sin dundertavla mot Tranmere.

Dean Gerken gör flera mycket bra räddningar

Mark Yeates får en frispark som han slår snabbt till John White som i sin tur slår in bollen mot Matt Heath som bara har att nicka in bollen om det inte vore så att förre landslagsmannen Chris Powell han före och nickar undan bollen.

Dean Gerken gör en idioträddning när Gilbert nickar från bara sex meter men Gerken får upp en hand och Kem Izzet är sen där och rensar undan bollen och framförallt Matt Fryatt..

Lite väl mycket Leicester just nu.

21:33 Halvtid
Första halvlek slutar 0-0 där båda lagen har haft sina perioder. Colchester hade sin i mitten av halvleken men det är nog Leicester som ligger närmast ett ledningsmål.

Det sker inga byten i halvtid så samma lag som avslutade första halvleken startar även den andra.

21:50 och avspark för andra halvlek.
Colchester gör avspark och försöker få upp bollen till Clive Platt som dock ruffas lite för mycket så Leicester får frispark.

Ännu en hörna för bortalaget som nu får sin femte medan Colchester inte har haft någon ännu.

0-1
Colchester får sin första hörna som dock nickas bort redan på första stolpen och det blir till en kontring för Leicester och Lloyd Dyer tar vara på chansen och gör 1-0 till Leicester. Tyvärr var det ju ett rättvist mål men det är ju alltid onödigt att släppa in ett mål när man har en egen hörna.

Colchester trillar nu ner en plats i tabellen på sämre målskillnad. Leicester upp i topp.

Dean Gerken räddar kvar Colchester i matchen när han gör den ena räddningen efter den andra och än en gång lurar han Matt Fryatt på ett mål.

Leicester spelar just nu mycket bra och Colchester hänger inte alls med.

Efter en grym öppning från Leicester börjar nu Colchester få låna bollen och skapar fram en frispark som Johnnie Jackson slår och bollen når Kem Izzet i bra lägen men han håller tyvärr inne med skottet och bollen rensas undan i bra läge.

Mark Yeates gör ett hoppfullt försök när han provar lyckan från långt håll men David Martin i bortamålet är med och fångar bollen enkelt.

Colchester gör ett byte när Scott Vernon bytts in och ut går Dean Hammond. Nu har Colchester två anfallare som anfallare på plan och det är vad vi behöver om vi ska ha någon chans på någon poäng ikväll.

Colchester har ett bra anfall när man låser fast bollen i anfallsposition genom Mark Yeates och framförallt Johnnie Jackson men tyvärr blir det tillslut en fripark för Leicester.

Matt Fryatt missar sin tionde chans när Dean Gerken ännu en gång räddar Colchester.

Med tio minuter kvar får Colchester en frispark i bra läge. Mark Yeates som ju tycker om att göra mål på frisparkar har dock inte lyckats så bra i år för han har haft två frisparkar i målramen hemma på Weston Homes Community Stadium. Senast gjorde han dock mål på en frispark men det var ju på bortaplan. Mark Yeates slår på nytt en mycket bra frispark men även denna gång går bollen i målramen när den träffar insidan av stolpen och bakom en helt ställd Martin i bortamålet men fortfarande 1-0 till Leicester.

Ännu en frispark i stolpen från Mark Yeates

John White blir framspelad av Mark Yeates och är jättenära att kvittera men skottet går precis utanför målet.

Domaren har lagt till dom obligatoriska tre minuterna och Colchester satsar allt framåt och Johnnie Jackson har ett bra läge men skottet missas.

Colchester pressar på och Scott Vernon passar ut till Medy Elito som slår ett inlägg men Leicesters försvar offrar sig bra och rensar undan bollen.

22:38 Matchen slut

Matchen slutar 1-0 till bortalaget Leicester som går upp i ledningen.

En mycket rättvist vinst där Leicester var det klart bättre laget framförallt i andra halvleken men Colchester kunde med lite tur få med sig en poäng men dom stolpen stod i vägen för The U’s

Colchester möter nu Bristol Rovers hemma i nästa omgång som spelas på lördag. Då ser vi fram mot våran första hemmavinst.