Ipswich 2 - 1 Colchester
Alltid bäst

Colchester ute ur cupen

Så var det dags för bortaderbyt mot Ipswich i LigaCupens andra omgång. En svår match mot ett hårt satsande Ipswich som börjat säsongen lite knackigt.

Colchester gör några ändringar i laget jämfört med lördagens vinstmatch mot Swindon Town. Lagkaptenen Chris Coyne tar åter plats i backlinjen efter en jobbig start för landslagsmannen. Även Philip Ifil som kom samtidigt till Colchester under januarifönstret i vintras. Även Ifil har haft en jobbigt inledning på säsongen men nu får han spela igen. Den tredje spelaren som kom i vintras var Dean Hammond och även han startar idag istället för bänken där han oftast hamnat. David Perkins som värvades från Rochdale i somras är nu tillgänglig för spel efter en fem matcher lång avstängning han fick i Rochdale. Steven Gillespie var borta på grund av en lättare skada senast är med på bänken. Pat Baldwin som varit borta i flera månader efter en efterhängsen skada är nu åter redo för spel igen och startar på bänken tillsammans med Medy Elito, Akanni-Sunday Wasiu och Kemal Izzet. I LigaCupen får man numera ha sju avbytare då det är meningen att man ska släppa fram egna unga talanger. I Colchester funkar det då vi har Elito och Anthony Wordsworth och Dean Gerken från egna leden.

Colchester har med sig ett stort bortafölje vilket innbär över 2.500 Colchesterfans på plats och i alla fall en välfylld sektion på Portman Road. Eller som radioreportern säger "Colchesters fans makes a hell of a lot of noice"

Fullt drag på bortasektionen

I Ipswich gör Champions Leaguemästaren för Real Madrid Ivan Campo en spännande debut.

20:45 Avspark
Ipswich gör avspark och avlossar ett skott genom Jonathan Walters efter bara några sekunder utan någon större farlighet för Dean Gerken i Colchesters mål.

Ipswich är det lag som börjar bäst och har en del oroligheter framför Dean Gerkens mål men än så länge hettar det inte riktigt till.

Pablo Counago och Kevin Lisbie väggar fint genom Colchester försvar och Counago testar med ett skott men Anthony Wordsworth är isvägen för skottet.

Förre Colchesterspelaren Kevin Lisbie startar matchen bra men än

Ipswich har en halvfarlig frispark när Philip Ifil ruffar på Lisbie. Alan Quinn lyfter in den i straffområdet men Chris Coyne har undan bollen till hörna som blir riktigt farlig när Walters nickar bollen precis över.

Inte riktigt den här starten man hoppades på men det skiljer ju trots allt en division mellan lagen.

Colchester får sin första halvchans när Johnnie Jackson samspelar fint med Clive Platt men JJ skott blockas av Gareth McAuley.

Jackson försöker

Minuten efteråt är det Philip Ifils tur att prova på skottlyckan men målvakten Richard Wright får se bollen gå utanför sin högra stolpe.

Efter en kvar så jämnar Colchester ut spelet.

Clive Platt har skjuter ett skott i bra läge men till hemmapublikens stora glädje går bollen högt över.

1-0
Efter cirka tio minuter av intetsägande spel så skjuter Counago ett skott från 25 meter som Dean Gerken missbedömer totalt och släpper in bollen under sig. 1-0 till Ipswich efter en halvtimme på en målchans som inte var farlig.

Tack vare målet återtar Ipswich kommandot och skapar en del halvchanser runt Colchesters mål men fortfarande 1-0.

Alan Quinn slår ett inlägg till Lisbie nickar bollen från straffpunken men bollen går utanför Dean Gerkens mål.

Känns ovant att höra namnet Kevin Lisbie och inte hoppas han gör mål.

Ipswich har bra kontroll på spelat och låter inte Colchester komma fram alls.

Lisbie är mycket nära när han får ett mycket bra inlägg från ......... Men Dean Gerken gör en helt fantastisk räddning och håller kvar Colchester i matchen. Misstaget han gjorde på 1-0 är nu reparerat.

Precis när Colchester får till ett fint anfall blåser domaren såklart av för halvtidsvila. Rättvisa 1-0 till Ipswich men det går ju att vända i andra halvleken.

20:31 Halvtid

Inga byten under halvtidsvilan för något av lagen. Colchester gör avspark i andra halvleken och spelar på höger.

21:48 Avspark

Colchester börjar mycket bättre i andra halvleken och efter bara två minuter har Scott Vernon ett mycket farligt skott som Richard Wright inte har en chans på. Det enda felet med skottet är att den smiter precis utanför stolpen. Mycket nära en kvittering men fortfarande 1-0.

Alan Quinn fäller Mark Yeates mycket fult och får ett gult kort och en frispark för Colchester i bra läge. Yeates tar hand om friskaren själv och försöker knorra in bollen på bortre stolpen men Wright räddar bollen.

Än en gång blir man lurad när man hör hur nära Lisbie är. Hade Lisbie skjutit i förstaläget hade det nog stått 2-0 men nu väntar han för länge och Gerken räddar bollen.

2-0
Bara någon minut senare kommer Lisbie igenom och lyfter den snyggt förbi en maktlös Dean Gerken. 2-0 med lite över en halvtimme kvar. Fortfarande finns det chans för Colchester att hämta in underläget. Colchester hade fram till målet det bästa av spelet i den andra halvleken.

Colchester gör ett dubbelbyte när man byter in Steven Gillespie och David Perkins som nu får göra sin debut för Colchester.

Det höll på att bli ett succé inhopp för Gillespie när han med sin första bollträff är mycket nära att reducera men Wright gör en fin dubbelräddning.

Nära att det blev ett succé inhopp för Gillespie

Även David Perkins får ett skottläge när han tar hand om en retur från Wright men han har lite för bråttom och skottet blir inte speciellt farligt.

Ipswich försöker mest att spela av matchen den sista kvarten som just nu börjar.

Matchen dör ut något men Colchester försöker och Steven Gillespie är på nytt mycket nära att göra mål men Wright lyckas på något konstigt sätt rädda bollen med hjälp av ribban! Ett mycket bra läge för Colchester men en ännu bättre räddning från Wright.

Ipswich spelar mest av matchen som man ser ut att vinna med cirka 10 minuter kvar. Colchester är inte speciellt mycket sämre och har ju som sagt flera bra chanser men tyvärr har Ipswich fått in sina chanser.

Johnnie Jackson har en bra vänsterfot och har gjort flera mål med utanför straffområdet med sitt hårda skott. Nu försöker han igen men med högerdojjan men det gick inte speciellt bra då skottet går utanför.

2-1
Med bara fyra minuter kvar får Gillespie en tredje chans och nu gör han inget misstag när han lyfter bollen över Wright och in i målet och en liten livlina för Colchester. Hade dom bara bytt in Gillespie en kvart tidigare hade Colchester varit i ledningen...

Jubel bland dom gula spelarna tillslut

I samband med målet lyckas han även skada sig själv när han slår upp sin lårskada han just varit borta för.

Colchester får avsluta med tio man då man ju gjort alla byten.

På stopptid får Colchester ett bra frisparksläge som lyfts in i straffområdet men efter lite panik i straffområdet får Ipswich en obligatorisk frispark som man får i såna lägen.
22:37 Matchen slut
Matchen slutar 2-1 till traktorpojkarna och Colchester är ute ur LigaCupen men det är ju trots allt Ligan som är viktigare för vi har nu serieledarna Oldham hemma på lördag.