Colchester 2 - 2 Oldham

Nära seger mot serieledarna

Dags för säsongens andra hemmamatch när serieledaren Oldham kommer på besök till nya Weston Homes Community Stadium

Colchester har tillgång till alla spelare utom Steven Gillespie.

Matchen är försenad några minuter då det var lite strul med transporter för supportrarna så domaren sköt på starttiden i cirka tio minuter så att alla skulle få chansen att se avsparken.

Hemmamatch mot Oldham

Colchester spelar i sina vanlig randiga tröjor och anfaller i första halvleken åt höger i första halvlek

Colchester är som bekant 10:a i League One.

16:08 Avspark
Oldham gör avspark två gånger innan domaren till slut är nöjd.

Colchester börjar bäst dom första minuterna och Mark Yeates har ett fint inlägg som går på bortre stolpen mot Scott Vernon men målvakten Mark Crossley plockar säkert ner bollen.

Efter tio minuter får Colchester en frispark i halvfarligt läge som våran frisparkskung Mark Yeates tar hand om. Frisparken är bra och studsar förrädiskt precis framför målvakten men Mark Crossley är med på noterna och släpper inte in något mål

Oldham har ett fint läge när man får inkast ganska långt ner. Ett långt inkast senare hamnar bollen hos Lee Hughes som drar till men är då avblåst då Colchester har fått frispark. Dean Gerken räddade ändå bollen så det spelade ingen roll.

John White får matchens andra varning efter bara en kvart av spelet. Oldhams Mark Allott fick matchens första några minuter tidigare.

En ganska seg öppning av matchen där det egentligen inte har varit några direkta farligheter framför någon av målvakterna. Den bästa målchanser är ett nick från Scott Vernon som hamnade ovanpå målet men även där hade målvakten full koll.

När det börjar närma sig halvtidsvilan börjar det för första gången hetta till lite när spelet svänger från ett anfall till ett annat som tillslut avslutas av Lee Hughes men skottet går utanför.

Colchester får en frispark som tillslut hamnar hos Johnnie Jackson men ett bra försvarsarbete från Oldham gör att skottet aldrig kommer iväg.

Matt Heath och Lee Hughes går upp i en nickduell där Heath är solklart före och Hughes är väldigt sen och landar på Hughes och han blir varnad.

Lewis Alessandra har matchens hittills bästa målchans och förmodligen den första också när han skjuter ett skott i ribban via Chris Coyne och sen till hörna.

1-0
Med bara tre minuter kvar av första halvleken får även Colchester till ett anfall där Anthony Wordsworth passar fint fram till Mark Yeates som inte göra några misstag och gör 1-0 till Colchester.

Mark Yeates historisk målskytt

Colchester klättrar upp några platser i tabellen och är just nu 7:a

Yeates fäller minuten efteråt Chris Taylor och blir varnad.

16:54 halvtid i en väldigt intetsägande första halvlek men Colchester leder och det är ju viktigast.

17:12 Andra halvlek
Colchester gör avspark mot det norra målet och Anthony Wordsworth blir varnade på stört. En mycket billig varning men domaren kände sig tvungen eftersom han tog fyra stycken halvmesiga varningar i första halvleken.

Oldham startar bäst i andra halvleken och har en del tendenser men inte mer.

Philip Ifil räddar en given målchans när han bryter bollen framför fötterna på skyttekungen Hughes.

I anfallet efteråt blir Scott Vernon fint framspelad av Mark Yeates men skottet går över i ett bra läge.

Oldham får en frispark cirka 10 meter från straffområdet. Danny Whitaker har en känslig fot och ska lägga en lurig frispark men Mark Yeates läser och tar bollen sådär pinsamt enkelt och startar ett anfall men Yeates blir fälld av Whitaker.

Colchester får sin första hörna som blir till en dubbelhörna men det är Oldham som tar hand om bollen och startar en kontring men Colchester tar hand om bollen igen genom Chris Coyne.

2-0
Chris Coyne spelar fram en fin boll till Clive Platt som lurar offsiden och spelar fram Scott Vernon vars skott dock blockeras men Colchester behåller bollen och Mark Yeates får bollen och gör dagens andra mål och nu står det 2-0 när han knorrar in bollen från straffområdet då han ser att målvakten står lite för långt ut.

Mark Yeates gör även 2-0

2-1
Oldham hinner inte ens göra avspark innan dom gör 2-1. Det är Chris Taylor som passar på att göra mål när Colchesters försvar sover efter en framspelning av Mark Allott

Trots att vi släppte in målet så är vi nu 6:a och på kvalplats i League One.

Nu har matchen verkligen tagit fart och Colchester har ett mycket bra anfall där Clive Platt nickar i stolpen och ut till öppet spel men det är Colchester som tar hand om bollen och Mark Yeates får frispark i mycket bra läge. Johnnie Jackson tar hand om frisparken som efter lite kalabalik avslutas av Akanni-Sunday Wasiu som byttes in i samband med frisparken. Tyvärr har inte Wasiu fritt läge utan det blir en hörna för Colchester

Oldham jagar kvittering men Colchesters försvar gör det bra och till den där riktiga målchansen har dom inte ännu...

Målskytten Chris Taylor försöker starta en kontring efter ett snabbt utkast av målvakten men Johnnie Jackson är med på noterna och låter sig inte luras och tar bollen. Mer sånt tack dom sista minuterna.

2-2
David Perkins är tvungen att dra ner sin Neal Eardley som får frispark. Ett bra inlägg från Neal Eardley som Dean Gerken boxar undan men inte bättre än Deane Smalley kan ta hand om returen och göra 2-2 i slutminuten. Mycket tungt mål för Colchester som hade ganska bra koll på spelet dom sista minuterna.

Colchester rasar nu till en 12:e plats.

Målskytten Deane Smalley är mycket nära att även göra 3-2 för Oldham och skulle Oldham göra ännu ett mål på stopptiden så är det ju rena rånet.

18:00 Matchen slut
Matchen slutar 2-2 vilket är en liten besvikelse då vi ju hade 2-0 men deras reducering kom alldeles för snabbt.

Ny match på tisdag när Colchester åker till Millwall och för match i JPT. Nästa ligamatch är mot Crewe borta den 13 september då nästa helgs match är inställd.

Colchester - Oldham 2 - 2
1-0 Mark Yeates (41:32), 2-0 Mark Yeates (62:44), 2-1 Chris Taylor (64:04), 2-2 Deane Smalley (88:19)

Publik: 4.708