Crewe 2 - 0 Colchester

En bra första halvlek räcker inte när man gör en bedrövlig andra halvlek

Så var det äntligen dags för en ligamatch igen efter förra veckans ofrivilliga landslagsuppehåll då Leicester hade tre spelare som var på olika landslagsuppdrag vilket gjorde att den matchen ställdes in.

Colchester åker upp till Crewe som ligger näst sist i tabellen med tre poäng efter en seger mot Walsall. Colchester ligger inte så mycket bättre till men med våra fem poäng och en match mindre spelad så ligger vi på en 16:e plats i League One just nu.

Colchester ställer över lagkaptenen Chris Coyne som har haft svårt att ta en plats i laget under inledningen av säsongen. Coyne spelade för sitt Australien i Uzbekistan i veckan vilket även är en orsak då jetlagen fortfarande sitter i.

Även Steven Gillespie hamnar på bänken idag efter sina skadeproblem som har hållit honom borta ett tag.

Dagens match döms av Iain Williamson som kommer från Berkshire. Williamson tycker om att vifta med kortet och har på tre matchen den här säsongen haft 14 varningar och tre utvisningar. Skulle ju vara mycket överraskande om det inte blev några gula kort idag.

Match mot Crewe i Crewe

16:01 Avspark
Colchester gör avspark och Kem Izzet skapar fram ett inkast i farligt läge efter bara 15 sekunder. Inkastet kastas mot Scott Vernon men hemmaförsvaret är med på noterna och nickar undan bollen.

Calvin Zola fixar fram matchens första hörna efter bara en minut men hörnan blir resultatlös.

Colchesters första hörna kommer efter fem minuter och den tas mycket snabbt av Mark Yeates vilket överraskar Crewe men även Colchesters spelare som inte hinner utnyttja den snabba hörnan och bollen rinner iväg till inkast.

Philip Ifil slår ett bra inlägg mot Scott Vernon som målvakten Steve Collis missbedömer helt men Vernon som i stort sätt får öppet mål blir lite för överraskad av Collins miss och missar tyvärr målet.

En mycket bra start av Colchester dom första tio minuterna.

Crewe får en frispark i farligt läge som Daniel O'Donnell placerar upp på läktaren.

Philip Ifil får matchens första gula kort efter han sa något som domaren inte gillade.

Colchester har matchens bästa målchans efter 23 minuter när Mark Yeates gör en fin genomspringning men Steve Collis gör en fin benparad. Anfallet är dock inte slut utan det blir en kanonad av chanser för Colchester där Clive Platt och Scott Vernon har varsin chans innan anfallet avslutas av Mark Yeates innan Crewe får en inspark.

Mark Yeates är nära att spräcka nollan

Mitt i Colchesters press får Calvin Zola en mycket bra målchans när han kommer igenom och fri framför Dean Gerken i Colchesters mål men Zola missar skottet totalt så 0-0 står sig.

Även Matt Heath sa något som domaren inte gillade och får ett gult kort

Anthony Wordsworth slår en fin pass till Scott Vernon som drar till men Collins räddar till en resultatlös hörna.

Crewe har en mycket farlig hörna som Philip Ifil räddar på mållinjen efter en nick från O'Donnell men Crewe och Zola behåller bollen och efter lite kalabalik blir det tillslut frispark för Colchester då Dean Gerken ruffas och Philip Ifil sjunker ihop då han räddade bollen med en känslig kroppsdel. Efter lite behandling är dock Ifil tillbaka.

Matchens tredje gula kort kommer när Clive Platt buffar lite på Daniel O’Donnell i hemmalaget och man börjar förstå varför Williamson har så många varningar när han dömmer.

16:49 Halvtid
Colchester gör en bra första halvlek som slutar 0-0 som dock inte borde varit mållös efter fler bra chanser från båda lagen.

Colchester har nu ramlat ner till en 17:e plats då Southend av alla lag tagit ledningen och passerar Colchester.

17:08 Andra halvlek börjar.

1-0
I matchens första minut filmar Zola till sig en frispark och domaren går på det och dömer frispark i halvfarligt läge. Michael O'Connor slår den som ett inlägg mot bortre stolpen men ingen är på bollen och det ställer Dean Gerken och 1-0 till hemmalaget efter inte ens en minut. En bedrövlig start på andra halvleken och inte alls rättvist.

Colchester ner på en 20:e plats då även Crewe passerar.

Scott Vernon har en jättechans att kvittera minuter efteråt men skottet går över.

En livig första halvlek verkar nästan ha dött efter det tidiga ledningsmålet då Colchester inte ha hämtat sig av chocken.

Anthony Elding fäller Matt Heath som tappar ut bollen över kortlinjen och Crewe får otroligt nog en hörna. Heath som redan har ett gult kort tittar lite surt på domaren och vågar inte gnälla för då hade han nog fått ett rött kort.

Efter en timmes spel byter Colchester in Steven Gillespie och ut går Scott Vernon.

Steven Gillespie får spela sista halvtimmen

Några minuter senare gör Colchester ännu ett byte när David Perkins hoppar in istället får John White och nu passar även Colchester på att stuva om lite i laget då man nu jagar en kvittering. Även Crewe passar på och byter ut Elding mot Pope. Elding blir inte alls glad som håller på och sparkar på vattenflaskor mitt framför sin manager.

2-0
Det visar sig att Crewes manager hade rätt i bytet då Popes första insatts resulterar i 2-0 till Crewe. Det är efter en hörna som Pope nickar men Ifil räddar på mållinjen men linjedomaren dömer mål. Svårt att säga så här från radion men linjedomaren hade nog lite bättre vinkel än en radiolyssnare...

Ännu en match där Colchester spelar bra och för matchen men så vänder allt i andra halvleken.

Colchester har dock inte gett upp och Mark Yeates gör en fin rush på sin kant och tar sig förbi försvararen men skottet går dock inte förbi nästa försvarare.

Michael O'Connor prövar lyckan från 30 meter men skottet är inte speciellt bra men Dean Gerken har inte det bästa självförtroendet efter det första målet så han lyckas faktiskt rensa undan bollen till en helt fristående Zola som blir alldeles paff och chansen rinner ut i sanden.

Steven Gillespie gör en tackling som inte imponerar på domaren och Gillespie får ett rött kort för fult spel. Tre gula kort och ett rött kort för Colchester samt en totalt feldömd frispark i samband med 1-0 är Williamson facit denna afton hittills.

Colchester med bara 10 man har nu gett upp matchen vilket gör att Crewe kan skapa flera chanser men Dean Gerken visar sin klass med fina räddningar.

Fyra minuters stopptid.

Även Dean Hammond hamnar i onåd och får ett gult kort.

17:59 Matchen slut
Crewe vinner med 2-0 efter ett billigt 1-0 och en dålig markering på 2-0 gör att helgen är förstörd.

Nästa match är mot MK Dons nästa helg hemma på Weston Homes Stadium och då är tre poäng ett måste.