Lagbanner
Colchester 0 - 3 MK Dons
Ny.

Colchester 0 - 3 MK Dons

Ny förlust för Colchester


Colchester tar emot det nya laget MK Dons på Weston Homes Community Stadium. Colchester som ligger på en mycket blygsam 22:a plats måste ta hem alla poäng för att inte hamna allt för långt efter toppen. Colchester har ju trots allt en del förhoppningar om uppflyttning nongång i maj. Colchester har ju dock en hängmatch. MK Dons som är nykomlingar från League Two som man vann i våras har börjat serien bra då man ligger på en fin nionde plats efter tre segrar och tre förluster efter sex matcher. 

Colchester har Steven Gillespie avstängd i tre matcher. 

En intressant start gör David Perkins som ju var avstängd dom första matcherna och har bara gjort några bra inhopp men nu får han alltså chansen att göra sin första match från start i Colchesters tröja. En mycket överraskande start gör Akanni-Sunday Wasiu som går in i anfallet bredvid Clive Platt. Eftersom Steven Gillespie är avstängd så trodde man ju på att Scott Vernon skulle ta platsen bredvid Platt men Vernon sitter på bänken istället. Clive Platt kom ju från MK Dons till Colchester inför förra säsongen så förhoppningsvis så vet han hur försvaret funkar. 


Match på Weston Homes Community Stadium

I MK Dons gör svenskbekantingen Ali Gerba en intressant debut för MK Dons. Gerba spelade ju i GIF Sundsvall där han gjorde succé med massa mål vilket medföljde att bland annat AIK och IFK Göteborg ville ha honom men Göteborgslaget vann dragkampen men där tog svensksuccén slut för där fick han knappt spela och hamnade i Norge men nu är Kanadensaren Gerba i MK Dons och gör alltså debut denna kväll.

16:00 Avspark 

0-1
Matchen hinner inte ens börja förens det första målet kommer och det är ju tyvärr fel lag som gör målet. Ett grymt skott från 35 meter av Aaron Wilbraham letar sig in bakom Dean Gerken och 1-0 till bortalaget

En mardrömsstart för Colchester som nu ligger näst sist.

MK Dons får ju sin drömstart alla lag vill ha och för spelet den första kvarten medan Colchesters redan dåliga självförtroende inte blir speciellt mycket bättre.

Colchester får en frispark i farligt läge som Mark Yeates tar hand om men bollen slås rakt i muren vilket startar en kontring från Ali Gerba men Johnnie Jackson är tvungen att ta till lite ojusta medel men han klarar sig från en varning.

En lång frispark från Chris Coyne når Kem Izzet som tar sig in i straffområdet men bollen stoppas av försvaret med en misstänkt hands men Colchesters vädjan vinkas bara bort från domaren.

MK Dons fortsätter att spela bra och skapar en del chanser men nu är försvaret med på noterna.

Shaun Cummings i bortalaget har en fin chans då han får bollen framför Dean Gerken men det är Colchesters målvakt som går segrande ur striden då han räddar närskottet.

Colchester får ett bra läge när bollen hittar in till Mark Yeates som dock skjuter över i bra läge men Yeates hade ändå blivit avvinkad för offside.

Ali Gerba jagar på en hopplös boll som Gerken är klart först på men Chris Coyne stänger vägen för Gerba på ett ojust sätt
Så Gerba får frispark.

Colchester har sin bästa målchans när Mark Yeates blir fälld av Carl Regan och Yeates slår frisparken runt muren men bollen hittar bara stolpen och tyvärr går den även på fel sida om stopen då letar sig ut till inspark för MK Dons. 


Nära 1-1 från Yeates fötter men stolpen var i vägen

16:47 halvtid
MK Dons går till halvtidsvila med en rättvis 1-0 ledning.

Colchester gör ett byte i halvtid när Medy Elito tar plats i laget istället för John White. Ett offensivt byte för Colchester som måste ta poäng idag

17:03 Andra halvlek

Det är fortfarande MK Dons som för matchen och Ali Gerba gör en fin debut och skapar fram en frispark i hyfsat läge som sen blir en hörna utan resultat.

Colchester ligger nu sist i tabellen då Huddersfield kvitterade mot Northampton.

MK Dons har ett mycket bra anfall med flera snabba passningar mellan spelarna och även ett grymt bra inlägg och bollen slås i mål men domaren hittar tack och lov en offsidestående Gerba så 1-0 står sig.

I anfallet efter från Colchester blir Akanni-Sunday Wasiu en frisspark i farligt läge men det blir inget mål på frisparken.

Colchester verkar ha vaknat till lite efter det bortdömda offsidemålet och skapar även en hörna kort efter samtidigt som MK Dons inte verkar komma någon var för tillfället.

Colchester gör sitt andra byte efter en timme när Akanni-Sunday Wasiu lämnar plats åt Scott Vernon. Wasiu fick chansen från start men det blev ju en svår match för honom då Colchester knappt har haft något framåt så här långt. Hoppas att Vernon kan låsa fast bollen i anfallsposition och vänta in medspelarna.

Ali Gerba får 70 minuter innan han byts ut. 


Jackson försöker

Nyinbytte Scott Vernon blir fint framspelad av Kem Izzet och precis när han ska lyfta in bollen i mål blir han neddragen men istället för straff har han redan blivit avvinkad för offside.

Det är det sista som Izzet gjorde för han byts ut mot Dean Hammond med kvarten kvar.

Även MK Dons vill ha en straff för hands då bollen träffar Mark Yeates på handen men domaren dömer bara en hörna MK Dons. En hyfsat farlig hörna som slutar i en ny hörna för bortalaget.

Colchester klättrar upp en plats i tabellen och ligger nu näst sist när Hereford släpper in ett mål mot Scunthorpe.

0-2
I slutminuterna pressar Colchester på för en kvittering och Scott Vernon får en bra chans inne i straffområdet men Sean O'Hanlon gör en grym brytning och bollen skickas upp på mittplan och bollen hamnar hos Alan Navarro som slår ett fint inlägg till inbytte Sam Baldock och matchen är över.

0-3
I den absoluta slutsekunden gör Baldock även 3-0 i en ny kontring. 

17:52 Matchen slut

MK Dons vinner med 3-0 och helgen är förstörd.

Nästa match är på fredag mot Tranmere borta och då måste vi verkligen få ett resultat.

Up The U’s

   Colchester      MK Dons    
 1  Dean Gerken      Gueret    
 18  Philip Ifil      Regan    
 6  Paul Reid      Llera    
 5  Chris Coyne      O'Hanlon    
 2  John White    Ut 46  Lewington    
 11  Mark Yeates      Wright    
 10  Kemal Izzet    Ut 76  Navarro    
 4  Johnnie Jackson      Leven    
 17  David Perkins      Cummings    
 9  Clive Platt      Gerba    Ut 72
 14  Akanni-Sunday Wasiu    Ut 62  Wilbraham  37   
   Avbytare      Avbytare    
 24  Scott Vernon    In 62  Johnson    
 30  Medy Elito    In 46  Abbey    
 8  Dean Hammond    In 76  Belson    
 16  Matt Heath      Baldock    In 72 
 23  Mark Cousins      Stirling    

Colchester - MK Dons 0-3
0-1
Aaron Wilbraham (01:50), 0-2 Sam Baldock (88:11), 0-3 Sam Baldock (90:00+3:18)

Publik: 4.888
 
 5  Skott  9
 2  Skott på mål  5
 4  Hörnor  7
 17  Frisparkar  16
 0  Gula kort  1
 0  Röda kort  0
 49  Bollinnehav  51

Tillbaka till "Matcher 2008-2009"

Snabbaste matchrapporten på svenska fans igen

REDAK COLCH2008-09-20 17:58:00
Author

Fler artiklar om Colchester