Colchester 0 - 1 Bristol Rovers

Ännu en förlust hemma

Så var det äntligen dags för den mest intressanta ligan i England när Bristol Rovers åker österut till Colchester för match på Weston Homes Community Stadium. Den stora frågan är om Colchester äntligen ska vinna sin första match på den nya arenan. Vi har hittills spelat fyra matcher och två oavgjorda och två förluster på nya arenan. Colchester började med en mållös match mot Huddersfield för att sen ta ledningen med 2-0 mot serieledarna Oldham men tyvärr kom Oldham tillbaka och kvitterade till 2-2 i slutminuten. Efter dom två oavgjorda har vi sen två förluster där den mot MK Dons (0-3) ledde till att manager Geraint Williams sa upp sig med omedelbar verkan. I tisdags kom den senaste förlusten då Leicester rättvist med 1-0 som tack vare vinsten gick upp i serieledning. Det var väl inte riktigt den starten på nya arenan man hoppats på men mot Bristol Rovers finns en stor chans för första trean.

I Colchester är rekordförvärvet Steven Gillespie åter klar för spel efter en tre matchers lång avstängning han fick efter ett rött kort i slutminuten mot Crewe borta.

Colchester ställer upp med exakt samma lag man haft i dom två senaste matcherna vilket innebär att Gillespie börjar på bänken och lagkapten Chris Coyne sitter också på bänken. Den mindre roliga laguppställningen 4-5-1 kör man vidare med. Kit Symons gör sin tredje match som tillfällig manager.

Colchester anfaller åt vänster i första halvlek vilket innebär åt norra läktaren.

Bristol vinner slantsinglingen och gör avspark

Colchester startar på en 17:e plats i League One medan Bristol ligger två platser längre ner.

Dagens match spelas på Weston Homes Community Stadium i Colchester

16:00 Avspark
Colchester har det första anfallet som är värt att nämna när Johnnie Jackson lägger en fin frispark till Clive Platt och efter lite oreda i försvaret så rensas dock bollen undan av Rovers.

Chris Lines i bortalaget har ett bra skott men Dean Gerken är med på noterna och tar bollen.

Colchester har en jättebra chans när John White slår ett fint inlägg till Clive Platt som nickar bollen förbi Steve Phillips i Bristols mål men Danny Cole offrar sig och på något konstigt sätt lyckas han nicka bort bollen på mållinjen till Phillips stora glädje och Platts stora förtret.

Clive Platt har Colchesters bästa målchans i första halvlek

Darryl Duffy gör en fin löpning med bollen och är mycket nära att frispela Richard Lambert men John White hinner före och håller rent framför Colchesters mål.

David Perkins provar lyckan från 20 meter men Phillips tar bollen relativt enkelt.

David Perkins startar ett anfall när han spelar fram Dean Hammond som spelar fint ut till en ensam Mark Yeates på ena kanten. Yeates avancerar med bollen innan han skickar in den framför mål och till Clive Platt som tyvärr inte får till nicken och Phillips tar enkelt hand om bollen.

Bristol får en hörna som når Craig Hinton som drar till på volley men John White bryter och bollen går ut till inkast.

Johnnie Jackson lurar Rovers försvar som försöker ställa offside men linjedomaren låter spelet gå vidare men tyvärr är Steve Phillips är med på noterna och är långt ute och rensar undan bollen till en fin kontring som avslutas av Richard Lambert med ett skott precis över ribban.

Bristol Rovers har en jättebra chans när Chris Lines möter ett inlägg med en fin nick men bollen tar i av ribban. Förmodligen var Dean Gerken på bollen men det är Colchester som får bollen och startar en kontring som avslutas av David Perkins men Phillips i Rovers mål tar bollen.

Första halvlek slutar 0-0 efter inte speciellt bra spel från något av lagen.

Inga byten i halvtid

17:03 Avspark för andra halvlek

Bristol Rovers får en hörna i öppningen av andra halvlek och den är farlig då Danny Cole slänger sig fram och nickar bollen mot mål men Dean Gerken gör en akrobatiskt räddning och Colchester får undan bollen.

0-1
Matchens tredje hörna kommer bara någon minut senare och även denna får Rovers som nu har haft alla hörnor. Även den här hörnan är bra då bollen slås mot straffpunkten och anfallaren Richard Lambert kommer perfekt med skallen och utan chans för Dean Gerken i målet och 1-0 till bortalaget.

Kit Symons reagerar snabbt och gör ett offensivt byte då Kem Izzet går ut och in med anfallaren Steven Gillespie som har spelat i Bristol City vilket Rovers-fansen påpekar.

Lagkaptenen för dagen blir utbytt och in kommer...

Steven Gillespie

Colchester svarar bra på baklängesmålet och spelar bra dom första minuterna efter målet men riktigt farligt framför Phillips blir det inte.

Rovers får även matchens fjärde hörna och Richard Lambert är nära att göra sitt andra mål för dagen. När Colchesters mötte Leicester fick Leicester hela nio hörnor mot Colchesters enda hörna. Det var efter en kontring på våran hörna målet kom. Med andra ord så inga hörnor när vi spelar...

Colchester har ett skott som blockas men fortsätter mot mål i reprisfart men eftersom Steve Phillips i målet redan reagerat så är han borta för stunden men han hinner dock med och tar bollen

Colchester gör ett dubbelbyte när Anthony Wordsworth och Scott Vernon kommer in och ut går Clive Platt och David Perkins.

Colchester får sin första hörna och den blir mycket farlig fast för Colchester den här gången. Det är Johnnie Jackson som slår den mycket bra till Matt Heath på bortre stolpen som drar till på volley men bollen vill tyvärr inte innanför målramen så det blir bara inspark till Rovers.

En ny hörna för Colchester men nu nickas dock bollen undan men Colchester låser fast bollen och det men inget händer tyvärr.

Colchester spelar bra och skapar en hel del chanser men Lambert i Rovers anfall är livsfarlig längst fram och tvingar fram grymma räddningar från Dean Gerken.

John White har ett bra skott som går precis över ribban.

Colchester får sin fjärde hörna på kort tid och Johnnie Jackson tar hand om den igen som med känslig vänster hittar Mark Yeates vid straffområdets cirkel som drar till med ett mycket bra skott som ställer Phillips helt och hållet men tyvärr står det en försvarare på mållinjen och räddar undan till en resultatlös hörna.

Mark Yeates är nära

Colchester pressar på för en kvittering men skapar mest en massa hörnor som blir halvfarliga men inget mer. Det tog långt över en timme innan Colchester fick sin första hörna och på kort tid har man nu fem.

Klockan slår över till 90 minuter och fjärdedomaren visar upp tre minuter samtidigt som Colchester får en farlig frispark från Mark Yeates avstånd. Yeates som slagit tre frisparkar i stolpen eller ribban från det avståndet missar dock totalt nu.

17:50 matchen slut.

Colchester förlorar sin tredje hemmamatch i rad och har nu bara två poäng på nya Weston Homes Community Stadium.

Nu måste något hända för Colchester ska vinna mot ett lag som Bristol Rovers. Kit Symons kommer också längre ifrån jobbet som manager eftersom han nu har två förluster i rad på hemmaplan. När vi vann mot Tranmere gjorde vi 4-1 i den 47:e minuten men sen har vi fem halvlekar utan något mål och fyra mål i baken.

Nu väntar även tre bortamatcher i rad med början på tisdag då Colchester åker till Gillingham för andra gången den här säsongen för en cupmatch. Nu är det dock i JPT innan Gillespies gamla klubb Cheltenham tar emot Colchester nästa helg.