Stockport 1 - 2 Colchester
Samma lag, ny manager

Nystart med ny manager gav nya poäng

Colchester åker till norrut till Manchesters närområde där Stockport väntar för den första matchen med våran nya ledarstab där Paul Lambert håller i rodret. Kit Symons som ledde Colchester under fyra matcher finns inte längre kvar i Colchester då Lambert ville ha sina egna gubbar. Symons började annars bra då han ledde Colchester till en 4-3 seger borta mot Tranmere men sen blev det tre raka förluster där dom två senaste var mot lag sämre placerade än Colchester. Förra helgens 4-3 förlust var riktigt tung då Colchester ledde borta mot Cheltenham med 3-1 men förlorade på stopptid. Symons hann dock med att ta oss vidare i JPT där nu Bournemouth väntar i början av november.

Match i Stockport och på Edgeley Park

Matthew Lockwood gör en överraskande comeback och finns med i truppen men sitter på läktaren då han ju trots allt inte är redo för spel ännu men det viktigaste är ju dock att han är tillbaka i truppen.

Colchester ligger när matchen börjar på nedflyttningsplats med sina åtta poäng. Stockport ligger betydligt bättre till och nosar på Championship med sin tionde plats och är med sina 15 poäng bara tre poäng från kval. Tre poäng skulle alltså vara väldigt välkomna från båda lagen även om jag ju naturligtvis ser att tre poäng följer med våra hjältar hem till Essex.

Paul Lamberts första lag som ansvarig manager är med laguppställningen 4-4-2 vilket är skönt då Kit Symons ju körde med 4-5-1. Colchester gör två ändringar i laget från förra helgen. In i laget kommer äntligen Pat Baldwin som ju inte spelat fotboll sedan januari. Härligt att Pat “Rio” Baldwin är tillbaka igen. Den andra ändringen är att Steven Gillespie tar plats i anfallet bredvid Clive Platt.

16:00 Avspark
Stockport gör avspark spelar bollen som vanligt bakåt till försvaret men Jaroslaw Fojut dräller med bollen och ger Steven Gillespie en fantastiskt bra målchans efter bara elva (!) sekunder men hans skott går tyvärr på fel sida av stolpen. Colchester fortsätter att pressa på och innan det ens gått två minuter borde The U’s vara ett upp. Vill man imponera på den nya managern så har man i alla fall gjort det på rätt sätt i början.

Vilken drömstart det höll på att bli från Gillespie

Stockport fixar fram matchens första hörna efter fyra minuters spel men Clive Platt är nere i försvaret och nickar undan bollen.

En mycket bra start från båda lagen

John White gör en grym brytning och startar ett anfall tillsammans med Dean Hammond men Hammonds inlägg hittar tyvärr inte till Gillespie eller Platt.

Matty McNeil har en bra chans för hemmalaget men Dean Gerken får se bollen gå utanför sin stolpe så fortfarande 0-0. I anfallet efteråt lurar Mark Yeates offsidefällan efter en fin pass från John White men Yeates och David Perkins kommer inte överens om vem som ska ta hand om själva skottläget så Perkins skott går utanför till hemmapublikens stora glädje. Där borde det blivit 1-0 till Colchester.

0-1
Nu behövde inte David Perkins gräma sig speciellt länge över missen för mindre än två minuter senare får han en fin crossboll från Clive Platt som når David Perkins som drar till med vänstern från tolv meter och 1-0 till Colchester. En perfekt start för nye managern Paul Lambert.

David Perkins gör sitt tredje mål på kort tid

Colchester tar sig upp till en 19:e plats och ovanför sträcket till League Two.

Stockport svarar bra på baklängesmålet men längre än till en fjärde hörna kommer man inte.

Stockport tvingas till ett byte då Michael Raynes blir skadad och måste utgå efter en halvtimme. Raynes är den enda spelaren som är kvar i laget sist Stockport och Colchester möttes. I Colchester har vi Dean Gerken, Pat Baldwin och Kem Izzet som var med då.

1-1
I slutskedet av den första halvleken kvitterar Stockport lite onödigt men inte orättvist då det kändes som Colchester hade bra koll på läget även om Stockport stack upp och får lite halvfarliga lägen som från hörnor och inlägg från frisparkar. Det är Leon McSweeney som skickar in en konstig hög studsande boll framför mål men Colchester försvar och Dean Gerken gör ett inte allt för stabilt intryck så Matty McNeil nickar in 1-1 från nära håll. Ett tag trodde man att domaren skulle blåsa för frispark men han dömer mål istället.

Colchester ner på nedflyttningsplats igen

Steven Gillespie jobbar fram Colchesters första hörna i slutminuten av första halvlek men hörnan är i stort sätt värdelös då ingen är i närheten och bollen rullar ut till inspark.

16:47 1-1 och halvtidsvila

Det sker inga byten i halvtid

17:03 Andra halvlek

Colchester gör avspark och startar andra halvlek lika friskt som den första när Steven Gillespie skaffar fram Colchesters andra hörna. Den här hörnan blir väldigt farlig då Gillespie nickar ner bollen framför mål och bollen ligger på mållinjen innan Clive Platt stormar fram och ska trycka in bollen men på något sätt lyckas Stockports försvar hålla rent så 1-1 står sig och viss kalabalik med gula kort uppstår efter chansen.

Det gula kortet går till Paul Reid som var lite väl het på gröten när han ville få in bollen men det var mest målskytten Matty McNeil som kom ivägen. Paul Reid får gult kort och McNeil måste uppsöka vård och blir utburen på bår. McNeil tvingas även att byta mot Paul Turnbull. Bara att hoppas McNeil är ok då skadan såg allvarlig ut.

När spelet återupptas har det gått över fem minuter som vi sen får spela efter dom 90.

Stockport får en ny hörna som Dean Gerken ska fånga men han missbedömer bollen som går över honom men bollen räddas undan till Stockports sjätte hörna.

Hemmapubliken och Stockports spelare är uppeldade nu efter skadan och skapar en del chanser.

Johnnie Jackson drar på sig ett gult kort när han slår bort bollen vid ett inkast.

Nästa varning går även den till Colchester då Anthony Wordsworth tillslut samlat ihop sig till ett gult kort. Fyra gula kort till Colchester och ingen till Stockport.

Stockport har en hyfsad halvchans när bollen slås in framför mål men Mark Yeates hinner först som blir fälld och frispark till Colchester.

Paul Lambert märker vad som håller på att hända så nyss varnade Wordsworth byts ut mot Kem Izzet.
Steven Gillespie blir utbytt mot Akanni-Sunday Wasiu och Wasiu är nära att få ett succé inhopp då han tar sig fint in i straffområdet och spelar snett bakåt till Mark Yeates men hans skott går precis över ribban.

Johnnie Jackson har mycket tur som inte blir utvisad då han håller fast sin spelare men domaren som vet att Jackson har ett gult kort nöjer sig med en skarp tillrättaviselse. Dock så åker ju Jackson nästa gång han ruffar.

Nära rött kort för Jackson

Colchester håller på att starta en kontring men Johnnie Jackson blir av med bollen och skulle nog ha en frispark men det blir ett inkast för Stockport som kastar den snabbt och Jackson jobbar bra hem och bryter till en hörna. Hörnan blir mycket farlig då försvararen Leon McSweeney nickar i fritt läge men Dean Gerken gör en mycket bra räddning till en ny hörna. Där kom Colchester undan med blotta förskräckelsen då vi skulle haft en frispark men släpper nästan in ett baklängesmål istället.

Stockport fortsätter att pressa på och skapar ännu en hörna. Det är den elfte hörnan mot Colchesters två. Men så länge alla hörnor blir resultatlösa kan vi leva med det.

1-2
Colchester har ett sällsynt anfall i andra halvlek och det avslutas med att Clive Platt helt mot spelet förmodligen avgör matchen i den 88:e minuten. Det är som så många gånger förr Mark Yeates som ligger bakom förarbetet med en fin crosspass som når Clive Platt som drar till med vänstern från nära håll helt otagbart för målvakten Fraser Forster.

Hjälte !!!

Colchester upp på säker mark igen.

Stockport gör sitt sista byte då man släpper in debutanten Oli Johnson som bara spelat amatörfotboll på låg nivå förut.

Mark Yeates har en frispark i bra läge men bollen orkar inte ner under ribban.

Fjärdedomaren visar hela sex minuters tillägg vilket var väntat efter skadan i början av andra halvlek. Förra veckan avgjorde Cheltenham i den 94:e minuten.. Hoppas ingen händer nu.

Stockport jagar mest boll och Colchester springer ner till hörnflaggan med bollen och försöker döda tiden.

Stockport får en sista halvchans när bollen skickas in framför mål men Dean Gerken tar bollen och domaren blåser äntligen av matchen.

17:56 Matchen slut

Colchester vinner igen och hoppar upp några platser i tabellen. Nu ligger man på en 18:e plats.

Det här var Colchester sjätte bortavinst den här säsongen inkluderat alla cupmatcher vi jämt får på bortaplan.

En perfekt start för Paul Lambert och nu ser vi bara framåt och uppåt.