Colchester 1 -  2 Millwall
Hemmamatch

Colchester 1 - 2 Millwall

Ny tung förlust hemma

Dags för Paul Lamberts första hemmamatch som ansvarig för laget. Colchester har en mycket svår uppgift framför sig när topplaget Millwall kommer på besök. Millwall ligger trea och har tagit 21 poäng av dom senaste 24 så formen är ju på topp. Sist slog man toppkollegan Leeds hemma med 3-1.

Colchester som ligger på 18:e plats har hoppas på äntligen ta sin första seger på nya arenan Weston Homes Stadium.

Det här är andra mötet mellan lagen den här säsongen då lagen redan mötts i Johnstone Paint Trophy i september. Colchester vann då med 1-0 på The Den och efter det har Millwall vunnit i stort sätt allt.

Colchester får tillbaka sina två landslagsmän Chris Coyne och Medy Elito. Coyne var och VM-kvalade med sitt Australien och Elito spelade för Englands U-19 lag.

Colchester gör två ändringar från segermatchen senast. In på plan kommer rutinerade Kemal Izzet istället för unge Anthony Wordsworth. Den andra ändringen är en stor överraskning då Akanni-Sunday Wasiu som tar plats längst fram bredvid Clive Platt. Rekordförvärvet Steven Gillespie är skadad igen. Gillespie har redan missat flera matcher på grund av skador och nu är han borta igen.

I Millwall saknas Gary Alexander som skadade sig mot Leeds och kommer förmodligen att missa några veckor av League One. I Millwall har vi även Tresor Kandol som är kusin till evige Colchester-hjälten Tresor Lomana Lua Lua. Det kanske är som George Weah och hans kusiner...

I Colchester har Gary Borrowdale gjort sin sista match för Colchester då han nu återvänt till Coventry då Paul Lambert hellre vill satsa på spelare som trots ska stanna i klubben. Borrowdale skulle egentligen varit kvar tills efter helgen men lånekontraktet sägs nu upp med två matcher kvar.

Colchester spelar i sina randiga tröjor och matchen direktöversätts från BBC Essex radiosändning. Millwall leker Holland och spelar i orangea tröjor

Hemmamatch igen

Colchester anfaller i första halvlek från vänster till höger i radiovärlden.

20:46 Avspark

Colchester har matchen första målchans efter bara någon minut då John White slår ett fint inlägg till oprövade Akanni-Sunday Wasiu som nickar bollen till Kemal Izzet som drar till direkt med ett bra skott men bollen går tyvärr över ribban.

0-1
David Perkins ställer till det när han ska passa bollen till Johnnie Jackson men bollen är alldeles för lös slagen och Lewis Grabban hinner före och helt ensam med Dean Gerken gör han inga misstag. 1-0 till bortalaget efter bara nio minuter och motgångarna fortsätter för Colchester. Synd för Perkins som just blivit uttagen i veckans lag och har varit mycket bra i övrigt.

Inte helt lyckad vid 0-1

Colchester tappar en plats i tabellen och är nu på 19:e plats medan Millwall tar sig upp på andra plats.

David Perkins försöker ta revansch på sig själv och avlossar ett skott från 20 meter men bollen går utanför den vänstra stolpen.

John White och Kem Izzet samarbetar fint och skapar fram en hörna som dock nickas undan av Zak Whitbread innan Mark Yeates skickar ut bollen för en inspark.

Dean Hammond får matchens första varning när han efter 20 minuter ruffar på målskytten lite väl mycket.

0-2
Millwall får ett farligt frisparkläge utanför Colchesters straffområde. Marc Laird är lite väl het och försöker slå frisparken tidigt innan domaren blås för spel. När han sen gör det andra gången tröttnar domaren och ger Laird ett gult kort. Dock har man ju kvar frisparken och när väl domaren blåst för spel så blir det en perfekt frispark som nickas in av Paul Robinson

I anfallet efteråt så är Colchester mycket nära att reducera då Mark Yeates spelar fram Akanni-Sunday Wasiu som skjuter ett bra skott men David Forde är med på noterna och räddar till hörna. I efterspelet av hörnan har Dean Hammond ett bra skott som ger Forde vissa problem.

Bra spel från Colchester trots mardrömsstarten.

Millwall fixar fram en hörna som blir mycket farlig men Dean Gerken räddar till en ny hörna via ribban. Den nya hörnan blir dock resultatlös.

Söndagsliraren Wasiu har ännu en mycket bra chans men Colchester lyckas inte överlista Forde o Millwalls mål. Wasiu har börjat matchen bra men han har ju tyvärr inte rutinen från så här hög nivå då han ju värvades från dom lägre amatörserierna i England

1-2
Äntligen lyckas Colchester få hål på Forde när Kemal Izzet gör 1-2 i slutet av den första halvleken. Det är Colchester blått tredje mål på nya arenan så jublet var mycket stort på Weston Homes Stadium. Målet kom efter fint anfall som avslutas med ett bra skott från högersidan rakt upp i nättaket otagbart för målvakten. Skönt att vi fick kontakt innan halvtid då Colchester trots allt är det bättre laget den första halvtimmen.

Kem Izzet ser till att vi får kontakt igen

Trots målet ramlar Colchester ner till 20:e plats då Leyton Orient samtidigt tog ledningen borta mot Leeds.

Matchen står och vägen när John White och David Martin har en privat uppgörelse där domaren tycker en tillsägelse är lagom. Det är dock Millwall som får frisparken och på nytt blir det ett farligt inlägg men nu är dock Robinson eller någon annan i Millwall med på noterna så det blir inspark för Colchester.

På stopptiden av den första halvleken anfaller Millwall men David Perkins tar bollen lätt vilket inte gillas av xx kapar Perkins och får sen titta på domarens gula kort.

21:33 halvtid.

En bra första halvlek av Colchester där dock ett misstag av David Perkins och en fast situation gör att Millwall leder med 2-1 efter den första halvleken.

Då Leyton Orient bjuder på ett självmål mot Leeds så är vi åter på plats 19 i League One.

Inga byten i halvtid för något av lagen.

21:48 Avspark för andra halvlek.

David Perkins har ett bra skott men Millwall försvarar sig bra och det blir till en hörna för Colchester. Hörnan från Mark Yeates är bra och Clive Platt nickar ner bollen men tyvärr inte till någon hemmaspelare men Colchester lyckas vinna tillbaka bollen och in med den i straffområdet igen och där står Dean Hammond och för ostört nicka bollen mot mål men Millwalls Neil Harris står på mållinjen och nickar undan till en ny hörna för Colchester. Även den hörnan blir farlig och nu är det Lua Luas kusin Tresor Kandol som nickar undan bollen.

En mycket bra start på den andra halvleken av Colchester.

På kort tid skapar Colchester sin fjärde hörna efter ett nytt bra anfall från Colchester där Clive Platt och Mark Yeates samarbetare fint och Yeates avslutar med ett mycket bra skott men David Forde räddar på nytt då han tippar bollen till hörna.

Alla tror att Colchester kvitterar när Kem Izzet lirkar in bollen bakom Forde men på något sätt vill bollen inte in över mållinjen när Akanni-Sunday Wasiu och en Millwallförsvarare kämpar om bollen. Alla på läktarna tycker ju såklart det är mål men domaren tycker nåt annat och det är ju i regel det som gäller. Ska bli intressant att se TV bilderna senare. Var ju lite oklart vad som egentligen hände då även radiokommentatorerna trodde det var mål.
Då Colchester inte får någon utdelning på det fina spelet går humöret ner lite och Millwall får lite att säga till om.

Då Swindon tagit ledningen är Colchester på nytt på 20:e plats

Med 20 minuter kvar av matchen gör Colchester sitt första byte då Akanni-Sunday Wasiu byts ut mot Scott Vernon. Wasiu har gjort en bra match men tyvärr hade han inte det rätta flytet framför mål. Hoppas Scott Vernon kan få liknande chanser för då har vi nog en kvittering.

Efter lite stiltje i spelet vaknar Colchester till liv igen när man försöker nå en kvittering den sista kvarten.

Tranmere kvitterar mot Cheltenham och det innebär att Colchester tar sig förbi Cheltenham och är nu på 19:e plats igen.

Colchester har en frispark i bra läge och bollen når Clive Platt som dock inte får någon bra träff med skallen så bollen går utanför stolpen utan att skrämma slag på bortalaget.

Med tio minuter kvar byter Colchester ut målskytten Kem Izzet och in kommer Englands unge och mycket lovande U-19 landslagsspelare Medy Elito.

Colchester får en mycket farlig frispark i perfekt Mark Yeates läge. Yeates drar till men en fot från Chris Hackett i muren är allt vad som behövs för att förstöra den frisparken.

Tiden rinner ut för Colchester och domaren hittar fyra minuter extra att spela men Millwall är ju ett topplag så dom vet vad som behövs vid sånt här läge. När Millwall får bollen i tar dom sig ner till hörnflaggan och låter tiden gå och försöka vinna en hörna eller frispark.

Colchester får en sista chans då Medy Elito passar in bollen till David Perkins som dock är någon centimeter för kort och bollen vill inte in i mål.

22:37 Matchen slut.

Colchester förlorar ännu en hemmamatch men till skillnad för tidigare så spelade Colchester bra och var klart värda en poäng och förmodligen alla tre men det är ju målen som räknas.

Colchester har bara gjort ynka tre mål på sex hemmamatcher och det räcker inte om vi vill vara med och ha roligt i vår. Tur dock att vi har ett bra bortafacit för tillfället.

Nu väntar en ny hemmamatch på lördag då Carlisle kommer på besök och fortsätter vi spela så här bra kommer nog äntligen den första hemmavinsten.