Lagbanner
Colchester 5 - 0 Carlisle

Colchester 5 - 0 Carlisle

Colchester tar äntligen sin första hemmavinst när man krossar Carlisle.


Så var det dags för ett nytt försök till att skriva historia för Colchester som vill vinna sin första hemmamatch på sin nya arena Weston Homes Community Stadium. Colchester har bara två inspelade poäng på dom sex matcherna där vi började med två kryss och har sen fyra förluster och på dom fyra förlusterna har vi bara ett ynka mål framåt. Tur att det går bättre på bortaplan där vi i alla fall vinner varannan match.

Carlisle har inte så speciellt bra form heller då dom efter en bra start bara tagit en ynka poäng på dom senaste sju matcherna.

Colchester gör två ändringar efter dom snöpliga förlusten mot Millwall i tisdags. Det är Steven Gillespie som hade lite skavanker senast som tar plats i laget igen vilket innebär att Akanni-Sunday Wasiu hamnar på bänken. Chris Coyne gör en sällsynt start för Colchester då han haft stora problem att ta en plats i laget. Coyne blev ju utsedd till lagkapten men en mindre bra insatts mot Hartlepool i premiären har förpassat honom till bänken och lagkaptensbindeln har han också blivit av med. Dock har han under hösten lustigt nog tagit en plats i Australiens landslag som håller på och VM kvalar med stor framgång. Paul Reid sätter sig på bänken då han inte riktigt är “fit for fight”

Colchester spelar med sina vanliga randiga tröjor och anfaller åt vänster i första halvlek.

Colchester ligger på 19:e plats och Carlisle på 15:e plats

16:00 avspark på Weston Homes Community Stadium.


Match på nya hemmaarenan

1-0
Colchester får den drömstart man vill ha och Clive Platt och Mark Yeates ligger bakom förarbetet till David Perkins som från nära håll drar till med en vänstervolley och bollen går rakt upp i taket och 1-0 efter bara tre minuter. Mark Yeates gjorde bort sin försvarare hur enkelt som helst innan han spelade in bollen till David Perkins som gör sitt fjärde mål för säsongen och han ligger nu delad etta med Mark Yeates i den interna skytteligan.

Colchester tar sig nu upp till 16:e plats i League One.

Carlisle hämtar sig från Chocken och har lika mycket av spelet men inget speciellt händer framför något av målen.


David Perkins gör mål på nytt

2-0
Colchesters drömstart fortsätter då Mark Yeates springer ifrån sin försvarare och skjuter från 20 meter med en fin vänster och målvakten ser bollen mycket sent och bollen går i mål. Möjligt att bollen tog på en försvarare och ställde Ben Alnwick i målet men alla mål räknas och nu ligger första segern bra till. Mark Yeates svarar alltså och vill leda skytteligan själv 


Mark Yeats gör 2-0...

Tyvärr skadar sig Steven Gillespie i samma veva då han slår upp sin gamla lårskada och han tvingas byta mot Akanni-Sunday Wasiu.

Colchester som är fyllda av självförtroende spelar mycket bra just nu och Clive Platt har ett bra skott men Ben Alnwick har bra koll på bollen som han låter gå utanför.

Mark Yeates försöker med en lobb från långt håll då han ser att Alnwick står långt ute men Alnwick har koll på läget och hinner tillbaka och tar bollen.

Eftersom Swindon gjort mål ramlar Colchester ner till 17:e plats

3-0
Efter en halvtimme stressar Akanni-Sunday Wasiu och Mark Yeates Carlisles försvar som tabbar sig och Mark Yeates kommer helt fri med Ben Alnwick och då gör Mark Yeates inga misstag och nu står det 3-0 till Colchester. 


...och 3-0

Colchester fortfarande på 17:e plats men nu har man exakt samma målskillnad som Carlisle men Carlisle har bättre bokstav så dom ligger än så länge före oss...

Verkar som Colchester för en gångs skull möter ett lag i rätt tillfälle då ju Carlisles form är allt annat än bra.

Pat Baldwin råkar ut för en huvudskada och blir liggande och måste plåstras om innan han kan fortsätta spela.

Colchester fortsätter att pressa på och vill vinna med så mycket som möjligt.

Carlisle har ett bra frisparksläge när Pat Baldwin ruffar på Cleveland Taylor. Graham Kavanagh tar hand om frisparken som blir farlig men Johnnie Jackson är där och rensar undan bollen.

Carlisle har ju lång uppförsbacke och vill ju komma in i matchen igen när Graham Kavanagh försöker igen men han prickar bara Kem Izzets huvud.

Fjärdedomarn visar två minuters stopptid och på dom händer inget av värde.

16:47 Halvtid.

3-0 till Colchester. Sist Colchester gjorde tre mål i första halvlek var så långt tillbaka till Tranmere borta för någon månad sedan... 


Kamp om bollen

Carlisle gör ett byte i halvtid i hopp om att komma in i matchen igen då Luke Joyce ersätts av Jeff Smith. Annars är det samma lag som avslutade första halvlek.

17:02 Avspark för andra halvlek

Colchester har avspark i andra halvlek och John White försöker nå Clive Platt men Carlisles försvar nickar undan till hörna innan det ens gått 25 sekunder. Första hörnan blir till en ny hörna då Mark Yeates försöker skruva in bollen direkt men Jeff Smith är med. På den andra hörnan når Mark Yeates Chris Coyne som drar till på en volley men bollen går över ribban.

Mark Yeates täcker bollen bra när han är hårt uppvaktad men han lyckas ändå få in bollen till Akanni-Sunday Wasiu som dock inte når bollen i fritt läge så bollen går ut till inspark.

Carlisle har ett bra anfall när målskytten Danny Graham är nära att överlista Dean Gerken men fortfarande 3-0 till Colchester.

Colchester har ännu en hörna som Mark Yeates slår mot första stolpen och Pat Baldwin men Ben Alnwick tar enkelt hand om bollen.

Dean Gerken gör en mycket bra räddning när Graham Kavanagh provar lyckan igen med ett bra skott

Carlisle får en frispark i farligt läge som Graham Kavanagh tar hand om. Frisparken är mycket bra slagen och Dean Gerken ser bollen sent men han hinner i alla fall dit och räddar till hörna. Även hörnan blir farlig men Clive Platt är nere och räddar på mållinjen. Även om matchen är över så försöker Carlisle få med sig något på den långa resan hem till nästanskottland.

Colchester har ännu en hörna och Mark Yeates hittar Chris Coyne som nickar bollen vidare till Clive Platt som nickar precis över ribban.

Colchester kontrar när Kem Izzet vinner bollen men samtidigt blir kapad av ... Men Akanni-Sunday Wasiu får bollen och domaren dömer fördel och Wasiu spelar fram till Mark Yeates som har chans att göra hat-trick men Alnwick täcker undan bra men Colchester behåller bollen innan Wasiu skickar bollen över målet. Josh Gowling blir även varnad för sin kapning av Kem Izzet. 


Äntligen får vi jubla över tre poäng

Colchester gör två byten då man vill spara och inte riskera några onödiga skador i slutet då ju matchen faktiskt är över. Scott Vernon och Anthony Wordsworth kommer in och ut går Clive Platt och Mark Yeates.

4-0
I slutminuten när Carlisle har mer eller mindre gett upp när Colchester anfaller. Det är Dean Hammond som vinner bollen i mittcirkeln och driver upp bollen och passar till Scott Vernon som spelar tillbaka till Hammond och sätter 4-0!

5-0
Minuten efteråt gör Akanni-Sunday Wasiu när Carlisle redan sitter i bussen på väg hem. Det är ett mycket snyggt mål som Wasiu gör när han framspelad av Kem Izzet skruvar bollen runt närmsta försvarare och in bakom Alnwick 


Akanni-Sunday Wasiu avslutar målfesten

17:50 matchen slut

Colchester vinner matchen mycket rättvist med otroliga 5-0 och nu har vi alltså äntligen tagit våran första seger på nya arenan.

Nästa match är mot Norhampton Town borta redan nu på tisdag. Ett East Anglia-derby väntar alltså. Nästa helg är det dags för nytt derby när Colchester möter Essexkollegan Southend borta

Colchester vinner alltså sin första hemmamatch på nya arenan och även sin första hemmamatch sedan den 5 april 2008 då Colchester vann med 2-0 på Layer Road mot rivalen Ipswich Town

Tack vare dom två sista målen passerar vi nu även Carlisle och nu är vi på väg mot toppen och Championship

                                        

   Colchester      Carlisle    
 1  Dean Gerken      Alnwick    
 2  John White      Raven    
 12  Pat Baldwin      Livesey    
 5  Chris Coyne      Growling 79   
 4  Johnnie Jackson      Campion    
 11  Mark Yeates   In 83   Taylor    
 10  Kemal Izzet      Kavanagh    
 8  Dean Hammond      Joyce   Ut 46 
 17  David Perkins      Hackney   In 58 
 7  Steven Gillespie   Ut 16   Graham    
 9  Clive Platt   Ut 80  Dobie    
   Avbytare      Avbytare    
 24  Scott Vernon   In 80   Madine   In 58 
 27  Anthony Wordsworth   In 83  Horwood    
 14  Akanni-Sunday Wasiu   In 16   Williams    
 16  Matt Heath      Carlton    
 23  Mark Cousins      Smith   In 46 

Colchester - Carlisle 5-0
1-0 David Perkins (03:18), 2-0 Mark Yeates (13:41), 3-0 Mark Yeates (30:59), 4-0 Dean Hammond (88:29), 5-0 Akanni-Sunday Wasiu (89:38)

Publik 5.152

 9  Skott  2
 6  Skott på mål  1
 6  Hörnor  5
 13  Frispark  14
 0  Gula kort  1
 0  Röda kort  0
 52  Bollinnehav  48

Tillbaka till "Matcher 2008-2009"

REDAK COLCH2008-10-25 18:01:00
Author

Fler artiklar om Colchester