Bournemouth 0 - 1 Colchester (JPT)

Colchester vidare med 1-0 och ett steg närmare Wembley

Bournemouth är kvällens värdar i Johnstone Paint Trophys tredje omgång.

Colchester gör fem ändringar från lördagens match. Varje klubb måste ha sex spelare från den senaste matchen med i startelvan för annars väntar kraftiga böter. Colchester tvingas undvara Clive Platt och Chris Coyne då dom skadade sig i den senaste matchen. Mark Yeates, David Perkins och målvakten Dean Gerken är dom fem spelare som inte finns med i startelvan. Nu är dock alla på bänken utom dom två skadade förstås. Med i startelvan går nu istället Philip Ifil, Matt Heath, Anthony Wordsworth, Scott Vernon och nye Sam Williams.

I Colchester gör alltså Sam Williams debut. Sam kom blev ju hastigt inlånad igår och gör alltså en mycket snabb debut. Förmodligen en mycket bra match att göra debut i.

I Bournemouth spelar förre Tottenham och Englandsstjärnan Darren Anderton men Darren börjar på bänken den här matchen. Antar att han har inskrivet i sitt kontrakt att han slipper spela såna här matcher...

Det här är Colchesters tredje match i JPT. Den första matchen vann Colchester borta mot Millwall och manager var Geraint Williams. I den andra omgången vann sen Colchester borta mot Gillingham med 1-0 och manager var då Kit Symmons. Nu är det alltså dags för den tredje omgången och tredje managern i JPT

Colchester spelar i sina gula bortatröjor och anfaller i första halvlek åt höger

Kvällens match spelas på Fitness First Stadium

20:47 Avspark

Bournemouth startar med lite mer frenesi då man vill ha ett snabbt mål men Colchester har absolut inga problem att hålla undan.

Philip Ifil som gör sin första match på väldigt länge och första match för Paul Lambert blir varnad efter bara fyra minuter efter en inte allt för snygg kapning på Lee Bradbury.

Efter åtta minuter slår Joel Ward ett fint inlägg utom räckhåll för Mark Cousins i Colchesters mål men Pat Baldwin nickar undan till matchens första hörna.

Philip Ifil har stora problem på sin kant som vänsterback då Lee Bradbury har en fri gata allt som oftast. Nu föredrar Ifil att spela som högerback och Ifil måste ju även få hjälp av Anthony Wordsworth.

Colchesters första meningsfulla anfall kommer efter en kvarts spel då nye Sam Williams skarvar bollen vidare till Scott Vernon som passar vidare till Johnnie Jackson som skjuter men bollen går utanför.

Minuten efteråt kommer Colchester i ett nytt bra anfall där Scott Vernon skjuter mot mål men inte bättre än att bollen hamnar hos en totalt överraskad Kem Izzet som helt fri lyckas missa från nära håll. Det var andra grova missen på bara några dagar för Izzet då han missade öppet mål mot Southend i lördags.

0-1
Colchester har verkligen kommit in i matchen och Johnnie Jackson försöker nu när han skjuter ett bra skott som träffar en försvarare och ställer målvakten helt men bollen har ju tappat fart så försvaret hinner ner och räddar till hörna. Hörnan från Johnnie Jackson nickas först undan vid första stolpen men bollen kommer snabbt tillbaka och Scott Vernon passar till Kem Izzet som slår en mycket bra pass till Sam Williams drar till från nära håll med högern och Sam Williams gör sitt första mål för Colchester i hans första match.

Drömdebut för Sam Williams

Johnnie Jackson slår en fin frispark från långt håll in i straffområdet och efter en hel del kalabalik och flipperspel inne i straffområdet skickar tillslut Bournemouth ut bollen till inkast för Colchester.

Lee Bradbury slår ett bra inlägg framför Mark Cousins men Pat Baldwin hinner före och nickar till hörna. Hörnan från Warren Cummings tar Cousins enkelt hand om.

Colchester får en frispark i bra läge och Johnnie Jackson som gjorde mål i lördags på en frispark tar hand om den igen. Frisparken går förbi tremannamuren men dock inte förbi målvakten Ryan Pryce som inte har några större problem.

Ett dåligt utkast från Pryce gör att Colchester vinner bollen och Anthony Wordsworth drar till från 25 meter men skottet går utanför.

Mark Molesley försöker också med ett skott och Mark Cousins har ganska stora problem med skottet men han håller tätt än så länge.

Colchester kontrollerar spelet och John White har ett farligt skott som dock inte går på mål så inspark för hemmalaget.

Det är i stort sätt bara Colchester och Bournemouth kommer knappt över halva planen då Colchester trycker tillbaka Bournemouth

21:35 Halvtid.

Bournemouth gör ett byte i halvtid och in kommer nu Daren Anderton vilket alltså innebär att han inte slipper såna här matcher.

21:52 Andra halvlek

En ganska avvaktande start av andra halvleken från Colchester gör att Bournemouth inte känner sig lika utspelade som dom blev i den första halvleken.

Men efter fem minuter så lägger Colchester i en högre växel och man har på bar en minut tre bra chanser. Först är det Scott Vernon som spelar fram Johnnie Jackson som drar till från 20 meter men hans skott räddas fint av Ryan Pryce. I anfallet efter åt slår Philip Ifil ett fint inlägg som Sam Williams nickar utanför målet. Den tredje chansen är från Jackson som dock missar målet.

Mark Cousins är ute och seglar långt från målet när han ska ut och rensa undan bollen. Han hinner ju först på bollen men det var inte alls nödvändigt att lämna målet på en 50/50 boll och speciellt när försvaret är med på noterna.

Bournemouth har sin bästa målchans när Brad Pitman utnyttjar en tveksamhet i Colchesters försvar. Pitman drar till från 18 meter med vänstern men Mark Cousins gör en enhandsräddning till hörna. Hörnan blir resultatlös.

Colchester gör sitt första byte efter en timme då David Perkins kommer in och Kem Izzet går ut.

Minuten efteråt går målskytten Sam Williams ut och in kommer Mark Yeates. Williams kan vara mycket nöjd med sin debut.

Bournemouth har skruvat upp tempot och Colchesters stora spelövertag från den första timmen är som bortblåst och nu jagar Bournemouth en kvittering.

Båda lagen har en del halvchanser men riktigt farligt blir det inte för något av lagen.

Med nio minuter kvar får Colchester en frispark i perfekt Mark Yeates-läge. Från 25 meter drar skruvar Yeates bollen runt muren och Ryan Pryce är helt ställd men bollen går i stolpen och Bournemouth är med i matchen ett tag till.

Bournemouth får en hörna som dock boxas undan av Mark Cousins. Bollen hamnar hos Akanni-Sunday Wasiu som sätter fart framåt innan han håller bollen och vill låta tiden gå.

21:43 Matchen slut

Colchester vinner matchen med 1-0 efter en bra första halvlek där det märktes vilka som trots allt spelare i en högre serie. Den andra halvleken var väl inte allt för imponerande från Colchesters sida men vi vinner och är nu framme i semifinal i den södra sektionen.

Semifinalen lottas den 29 november och Colchesters kan få möta Shrewsbury eller Luton. Brighton och Swindon ska spela om vem som blir fjärde lag i semin.

Det vore ju kul om vi kunde få en hemmamatch nu när vi vunnit tre bortamatcher med 1-0 i JPT.