Lagbanner
Colchester 0 - 1 Leyton Orient (FA Cup)
Hemmamatch i FA Cupen

Colchester 0 - 1 Leyton Orient (FA Cup)

Cupsagan blev en kort historia


Colchester spelar sin första cupmatch någonsin på nya arenan Weston Homes Community Stadium när man möter Leyton Orient på lördagen. I League One har det inte gått så där jättebra på hemmaplan med bara en seger men det var ju den senaste matchen hemma och vi vann med hela 5-0 så nu är vi på gång.

Colchester ställer upp med orutinerade målvakten Mark Cousins i målet Dean Gerken har gjort några misstag under ligaspelet vilket har kostas oss några poäng och Mark Cousins har gjort det bra när han har fått vakta målet i JPT där han har tre raka nollor bakom sig. Nu får han chansen i FA Cupens första omgång.

Nye Sam Williams gör hemmadebut för Colchester efter en match

I Colchester gör Clive Platt en överraskande start då rapporterna från veckan sa att han var skadad. Dean Hammond är avstängd efter fem gula kort.

Colchester spelar i sina vanliga randiga tröjor.

Colchester anfaller i första halvlek från vänster till höger

16:03 Avspark
Leyton Orient gör avspark

En avvaktande inledning från båda lagen dom första tio minuterna när spelet står och väger och ingen vågar ta tag i matchen ännu.

Colchester har ett fint anfall där Anthony Wordsworth och Mark Yeates samarbetar fint genom Orients försvar innan Yeates blir fälld och får frispark i halvbra läge. Yeates tar hand om frisparken själv men slår den inte bättre än att den tar i muren och bollen försvinner bort från Orients mål.

The O’s försöker sticka emellan med ett anfall men John White bryter fint och skickar fram den till Sam Williams som dock inte kommer förbi förre U’s spelaren Danny Granville.

David Perkins försöker med ett halvlångt skott men bollen tar på en försvarare och det blir matchens första hörna. Hörnan från Mark Yeates blir resultatlös.

Efter dom första 20 minuter har det mest varit någon hörna som bäst men i övrigt mest spel på mittplan.

The O’s har en mycket bra period nu och låter inte Colchester få bollen. Adam Boyd fintar bra på ena kanten innan han slår ett bra inlägg till Sam Parkin som vid första stolpen mycket smart skarvar bollen vidare på bortre stolpen där Tamika Mkandawire kommer ångande men han når dock inte bollen så 0-0 står sig. Där hade Colchester tur för försvaret och Mark Cousins var ju helt bortspelade.

Kem Izzet försöker i med ett skott från ganska långt håll men skottet går långt utanför målet.
Colchester får ett inkast i bra läge. John White kastar till Mark Yeates som slår en fin krossboll till Sam Williams som tar ner bollen fint innan han spelar fram Johnnie Jackson i ett mycket bra läge men skottet går högt över.

Colchester får frispark från långt håll där Mark Yeates slår ett långt inlägg till David Perkins som i bra läget får chansen men skottet går utanför stolpen.

The U’s har nu tagit tag i matchen låter det som men The O’s har haft matchens bästa målchans.

Jason Demetriou provar lyckan från 25 meter men Mark Cousins behöver aldrig ingripa då bollen går utanför den vänstra stolpen.

John Melligan slår ett bra inlägg mot Sam Parkin men Mark Cousins kommer ut tidigt och tar säkert ner bollen. 


Unge Mark Cousins gör en mycket bra match mellan stolparna

Mark Yeates provar på ett långskott och det blir ett bra skott men Glenn Morris är med på noterna och gör en fin räddning.

John Melligan väggspelar fint med Jason Demetriou där Demetriou drar till och börjar nästan jubla men Mark Cousins gör en grym räddning och det blir en hörna till Orient.

Leyton har tagit över spelet under slutminuterna och man har en ny fin chans när Sam Pakin nickar mot mål men Mark Cousins gör sin andra grymma räddning på en minut och Cousins håller kvar Colchester i matchen med dom två fina räddningarna

16:49 Halvtid.

0-0 i halvtid är klart rättvist då spelet inte har varit speciellt bra från någon sida. En jämn första halvlek.

Andra halvlek börjar med samma 22 spelare som spelade dom första 45 minuterna.

17:05 Avspark andra halvlek

Colchester gör avspark och man passar bollen tillbaka till Kem Izzet som håller i bollen lagom länge innan han skickar fram den till Clive Platt som vinner en hörna innan det ens gått tio sekunder. En kort hörna senare har Leyton Orient bollen.

Colchester får en frispark i öppningen av första halvlek i Mark Yeates-läge. Mark Yeates drar till men bollen blir inte bättre än att Glenn Morris fångar bollen utan några problem.

Leyton Orient har matchens bästa målchans när Adam Boyd gör en nätt liten skarv förbi Pat Baldwin och bollen når Adam Chambers som kommer helt fri med Mark Cousins men Cousins håller fortfarande nollan och räddar till hörna. Även hörnan blir farlig då Sam Parkins nickar i trängt läge med Pat Baldwin över ribban men då har domaren redan dömt frispark för ruff på Baldwin.

Leyton Orient har tagit greppet om matchen nu.

John Melligan försöker nå någon toppforward men Mark Cousins gör på nytt ett bra ingripande.

Colchester försöker med ett anfall där David Perkins passar till Anthony Wordsworth som försöker hitta Sam Williams men Adam Chambers bryter bollbanan.

Kem Izzet gör en fin löpning när han lurar offsidefällan och får bollen i öppet läge på högerkanten. Kemal försöker nå Clive Platt och Sam Williams inne i straffområdet och bollen hamnar hos Williams men han får bollen på handen och Orient får frispark.

Colchester gör matchens första hörna efter en timmes spel när Anthony Wordsworth går ut och in kommer Englands U19 landslagsman Medy Elito.

Även bortalaget gör ett byte då förre Colchesterspelaren Dean Morgan kommer in och ut går John Melligan samtidig som man får en mycket farlig frispark bara fem meter utanför straffområdet i perfekt läge för en högerfot. Dean Morgan som kommer in springer direkt till frisparken och tar hand om den. Det ska nog Colchester vara glada för då en ouppvärmd spelare inte har fått in känslan ännu och frisparken går högt över.

Sam Williams försöker med ett skott mitt i Orient-pressen men skottet går över.

Colchester har ett anfall där man försöker bygga upp en bra chans och många fina passningar mellan laget som slutar med att Mark Yeates blir varnad då han gick omkull alldeles för enkelt enligt domaren Pat Miller.

Colchester gör sitt andra byte med en kvart kvar då nye Sam Williams blir utbytt och in kommer Scott Vernon.

Scott Vernon är så när på väg att göra ett dröminhopp när hans första bollkontakt är efter ett fint anfall från där Mark Yeates skickar in ett perfekt inlägg som når Scott Vernon som nickar bollen rakt på målvakten Glenn Morris. Hade han bara nickat någon meter åt någon sida hade det blivit 1-0 till Colchester. 


Vernon är mycket nära att göra 1-0

0-1
Ett bra utkast från Glenn Morris efter räddningen på Vernons nick och bollen hamnar tillslut hos Jason Demetriou som drar till med högern från 18 meter och Mark Cousins är chanslös. Ett mycket tungt mål efter Colchesters jättechans. Men tyvärr är ju målet rättvist.

Colchester får en frispark i farligt läge efter en hands av Orients försvar. Johnnie Jackson tar hand om frisparken men Leyton Orient får frispark då Clive Platt buffas lite väl mycket i muren.

Ett sista byte från Colchester när Kem Izzet och in med ännu en anfallare när Akanni-Sunday Wasiu kommer in.

Colchester har en bra chans när Clive Platt och Mark Yeates samarbetar i anfallet men Pat Miller gör en obegriplig avblåsning mot Colchester där det nog borde varit med och eventuellt en straff för Clive Platt. Publiken ropar ”We want a ref!”

Fjärdedomaren visar tre minuters stopptid och det är vad som är kvar av Colchesters FA Cupdröm.

17:55 matchen slut 


Även i år blir vi utan denna pokal...

Matchen slutar 1-0 till Londonlaget och Colchester är ute ur FA Cupen efter en mycket tung förlust. Colchester gör sin sämsta match sen Paul Lambert tog över och FA Cupen är slut för den här gången. Nu har Colchester åkt ut i första matchen tre år i rad även om dom två senaste åren är i omgång tre. Tre år i rad har vi även åkt ut mot ett sämre placerat lag än Colchester. Dom två senaste åren har Peterborough och Barnet blivit för svåra för oss. Sist vi vann en FA Cupmatch var när vi hade Phil Parkinson som manager och han tog oss till femte omgången två gånger och fjärde omgången en gång på sina tre försök.

Nu får vi i alla fall rikta in oss på ligan där vandringen mot toppen är lång. Sen är vi ju kvar i JPT och där verkar vi ju kunna vinna och Luton borta borde ju kunna gå vägen.

Nästa match för Colchester är Walsall hemma om en vecka och då ska vi bara ha tre poäng.


   Colchester      Leyton Orient    
 23  Mark Cousins      Morris    
 2  John White      Purches    
 16  Matt Heath      Demetriou    
 12  Pat Baldwin      Saah    
 27  Anthony Wordsworth   Ut 64  Granville    
 4  Johnnie Jackson      Mkandawire    
 11  Kemal Izzet   Ut 87   Melligan   Ut 69 
 10  Mark Yeates  77     Chambers   Ut 90* 
 17  David Perkins      Thornton    
 20  Sam Williams   Ut 78   Boyd   Ut 90' 
 9  Clive Platt  67    Parkin    
   Avbytare      Avbytare    
 14  Akanni-Sunday Wasiu   In 87   Morgan   Ut 69 
 30  Medy Elito In 64   Palmer    
 18  Philip Ifil      Dawkins    
 24  Scott Vernon   In 78   Jones    
 1  Dean Gerken      Jarvis   In 90* 
 29  James Hammond      Terry   In 90' 
 28  Fabian Batchelor      Thelwell    

Colchester - Leyton Orient 0-1
0-1
Jason Demetriou (79:40)

Publik: 4.600

 6  Skott  12
 3  Skott på mål  6
 4  Hörnor  4
 20  Frisparkar  21
 2  Gula kort  0
 0  Röda kort  0
 46  Bollinnehav  54

Tillbaka till Matcher "2008-2009"

REDAK COLCH2008-11-08 18:10:00
Author

Fler artiklar om Colchester