Lagbanner

Peterborough 2 - 1 Colchester

Peterboro vinner och Colchester mot League Two med en massa skador


Colchester möter ett formstarkt lag när man åker till London Road och match mot Peterborough United. The Posh ligger femma i tabellen medan Colchester ligger femma från slutet. Det blir en mycket svår match då Peterborough är mycket hemmastarka 17 poäng på åtta hemmamatcher och 19-8 i målskillnad. Colchester har ett bra bortafacit med tio poäng på sju bortamatcher med 17-18 i målskillnad. Sen har vi även fyra bortavinster i cuperna också så helt “borta” är vi ju inte...

Peterborough har 12 raka utan förlust i ligan och man får gå tillbaka till augusti för att hitta senaste förlusten för The Posh.

I Colchester gör nye Jermaine Easter debut då han kom på lån under torsdagen. Sist han spelade MOT Colchester förra året gjorde han ett mål så nu får han gärna betala tillbaka och göra ett för Colchester också. Colchester ändrar även i målet där Dean Gerken åter tar plats mellan stolparna efter en liten petning förra veckan. Även Kem Izzet är tillbaka då han tvingades till återbud förra veckan efter en skada. Colchester lämnar Chris Coyne hemma då han får vila efter en lång resa då han deltagit i VM kvalet för sitt Australien.

Colchester spelar i sina gula bortatröjor och anfaller i första halvlek från vänster till höger. 


Viktig match på London Road

16:00 Avspark

Colchester gör avspark och Mark Yeates startar ett anfall som sånär når fram till Jermaine Easter men försvaret hinner först och Colchester får ett inkast i farligt läge efter bara 15 sekunder.

En minut senare spelar Dean Hammond fram Clive Platt som nickskarvar till Matt Heath som slår ett inlägg alternativt skjuter på mål för bollen tar i stolpen och ut mot Jermaine Easter som tyvärr inte hinner med. Så nära en drömstart vi kunde komma från Colchesters sida.

Efter en alldeles för lös bakåtpass från Pat Baldwin får Craig Mackail-Smith en bra målchans samtidigt som Dean Gerken halkar men Gerken får ordning på fötterna och räddar läget.

Mark Yeates kommer fram bra på högersidan och försöker med ett tidigt skott men Joe Lewis behöver inte ingripa.

Craig Macail-Smith lurar offsidefällan men får inte tag i bollen som rinner hela vägen till Dean Gerken.

Hemmalaget har ett bra anfall när Macail-Smith lurar offsiden igen och spelar in till George Boyd som nickar bollen över Dean Gerken och målet samtidigt som Matt Heath tvingas till ett tidigt byte efter en skada. Colchesters skadeelände fortsätter i försvaret. Philip Ifil tar nu plats i försvaret. 


Matt Heath utbytt skadad

Colchester har ett bra frisparksläge som Johnnie Jackson försöker med en vänsterslägga men släggan är helt felriktad och barnen utanför arenan får en boll att leka med.

Colchester har ett jätteläge när David Perkins får en smörpass från Kem Izzet men Perkins får ingen träff på bollen men Clive Platt får den andra chansen men han missar bollen men jobbar till sig en tredje chans men Joe Lewis är nu med på läget och räddar till hörna.

Colchester tvingas till ännu ett byte i försvaret då John White utgår och in kommer nu 18 årige Lee Hills. John White fick en hård smäll på foten vilket gör att han inte kan fortsätta. 


Även John White tvingas utgå skadad

Samtidigt tar Yeovil Town ledningen mot Tranmere vilket förpassar Colchester till League Two. Två olyckor samtidigt.

George Boyd tar sig fint in i straffområdet men Pat Baldwin har koll på läget men Boyd försöker med en filmning men domaren låter sig inte luras.

Fjärdedomaren visar fyra minuters stopptid efter dom två skadorna på Heath och White.

1-0
Den här säsongen börjar lika förra säsongen allt för mycket med en massa skador och mål på stopptid mot spelet. Craig Mackail-Smith gör 1-0 efter fint förarbete av George Boyd. Det verkar först som om Mackail-Smith överarbetar läget och att Lee Hill ska rensa undan bollen men på något sätt får han in bollen och 1-0 till hemmalaget från 12 meter.

Colchester får en sista chans innan domaren blåser för halvtid när Mark Yeates får en frispark på straffområdets linje. Tyvärr får han inte bollen över muren och den andra chansen för Yeates skapar inte några större problem för Joe Lewis som enkelt fångar bollen

16:50 halvtid

1-0 till hemmalaget där Colchester nog hade den bästa målchansen men vad hjälper det när bollen inte går innanför stolpen samtidigt som ett lag i medgång tar vara på sina chanser. Sen underlättar det ju om vi inte behövde byta ut halva backlinjen. Dock verkar ju spelet vara lovande så vi får ju hoppas på en bra andra halvlek. 

17:06 Avspark för andra halvlek

Colchester fortsätter spela bra trots kallduschen med alla skador och baklängesmålet på stopptiden.

Colchester har ett bra anfall och Dean Hammond drar på med ett mycket bra skott men bollen styrs undan till en hörna som efter lite kalabalik rensas undan av Craig Morgan.

Peterboro har ett jätteläge då Joe Lewis tar hand om ett långt inkast från Lee Hills i Colchester. Lewis sätter igång bollen snabbt till Craig Morgan som passar fram George Boyd som får fritt fram men Pat Baldwin hinner tillbaka och gör en grym brytning och fortfarande 1-0

1-1
Peterborough vill ha en straff när Philip Ifil tar bollen från Craig Mackail-Smith helt korrekt men The Posh vill ha straff och gnäller hos domaren samtidigt som Colchester sätter igång ett anfall och David Platt når sen Clive Platt med ett fint inlägg och Platt gör mål mot sin gamla klubb. 


Clive Platt kvitterar mot sin gamla klubb

2-1
Glädjen blev inte långvarig för i anfallet efter gör George Boyd 2-1 efter en målvaktsretur från Dean Gerken. Lite synd om Gerken som gör en mycket fin räddning på Mackail-Smiths skott men tyvärr hamnar bollen hos Boyd som återger The Posh ledningen.

Colchester tvingas till ännu ett byte när inbytte Lee Hills också skadas och nu har Colchester gjort alla byten efter bara en timmes spel och alla är på försvarare. Lite svårt att jaga kvittering när man inte heller får chansen att byta in några anfallare.

Jermaine Easter försöker nå bollen före Joe Lewis som dock hinner före men Easter hinner inte hoppa undan så det blir en kollision och omplåstring för Englands U-21 målvakt.

Colchester var det bättre laget innan Colchester kvitterade men när sen Peterborough återtog ledningen har dom haft mycket bra kontroll på spelet.

Peterboro får en frispark i farligt läge när Anthony Wordsworth fäller Aaron Mclean och Woodie får ett gult kort. Frisparken blir dock ofarlig.

Mark Yeates försöker på högerkanten men blir nedgjord men domaren tycker att han faller lite väl lätt den här eftermiddagen och låter spelet fortsätta.

Colchester har en frispark som Johnnie Jackson tar hand om med en känslig vänsterfot. Skottet tar i muren och landar ovanpå målet bakom en helt ställd målvakt och hörna för Colchester. Hörnan blir dock resultatlös.

Peterborough är mycket nära att avgöra matchen när Craig Mackail-Smith utnyttjar en dålig bakåtnick av Philip Ifil men Dean Gerken gör en bra räddning och

Fjärdedomaren visar tre minuter extra att spela när klockan slår över på 90 minuter.

Peterborough gör det bra på stopptiden och dödar bara tiden då man mest passar runt och täcker bollen när Colchester bara jagar.

Colchester får en sista chans när Clive Platt fixar fram en hörna från Mark Yeates. Hörnan blir mycket bra som når en friställd Kem Izzet som drar till på volley men skottet blir alldeles för högt och matchen är över. 


Kem Izzet får den sista chansen

17:56 matchen slut

Peterborough vinner men Colchester är minst lika bra men en massa skador i försvaret underlättar ju inte i jakten på nya poäng.


Nästa vecka är det en viktig hemmamatch mot Yeovil Town om vi hoppas på en repris från förra mötet mot dom vi hade på Layer Road då Yeovil ledde två gånger men Iwelumo avgjorde i den 93:e minuten när han trycker in 3-2

Colchester ligger nu på 21:a plats två poäng upp till Leyton Orient och tre poäng upp till nästa veckas motståndare Yeovil Town som ligger på 19:e plats


 Peterborough        Colchester    
 Lewis      1   Dean Gerken    
 Martin      2  John White   Ut 34 
 Morgan 56     6  Matt Heath   Ut 19 
 Zakuani      12  Pat Baldwin    
 Williams      4  Johnnie Jackson 37   
 Torres   Ut 62'   11  Mark Yeates    
 Keates      10  Kemal Izzet    
 Lee   Ut 62*   8  Dean Hammond    
 Boyd      17  David Perkins    
 Mclean      9  Clive Platt    
 Mackail-Smith        Jermaine Easter    
 Avbytare        Avbytare    
 Batt   In 62'     Lee Hills   In 34, Ut 66 
 McKeown      24  Scott Vernon    
 Crofts   In 62*   27  Anthony Wordsworth 81  In 66 
 Coutts      19  Philip Ifil   In 19 
 Westwood      23  Mark Cousins    

Peterborough - Colchester 2-1
1-0
Craig Mackail-Smith (45:00+1:10), 1-1 Clive Platt (60:53), 2-1 George Boyd (62:50)

Publik 7.401

 14  Skott  9 
 3  Skott på mål  2
 4  Hörnor  6
 Zakuani (2)  Orsakat flest frisparkar  Izzet (3)
 1  Gula kort  2
 0  Röda kort  0
 48  Bollinnehav  52



Tillbaka till "Matcher 2008-2009"

REDAK COLCH2008-11-22 18:06:00
Author

Fler artiklar om Colchester