Northampton 1 - 2 Colchester

Andra raka för Colchester

Den uppskjutna snö matchen mot Northampton från oktober spelas idag istället för FA Cupens andra omgång då ju båda lagen redan åkt ur. Nu är det ingen snö men dimman ligger dock över Northampton...

När matchen skulle spelas för en månad sen var Northampton hårt skadedrabbat och man hade svårt att få ihop fullt lag. Man lånade in evige Colchesterhjälten Scott McGleish som även spelat för ju Northampton samma dag som matchen skulle spelas. Colchester hade även en 5-0 seger i ryggen och hade bra självförtroende. Idag är det Colchester som är hårt skadedrabbat och man har tvingats låna in flera spelare dom senaste veckorna. Senast i torsdags blev två spelare klara på lån. Det var Mark Tierney som är vänsterback och Jimmy Walker som är målvakt. Båda spelarna går rakt in i laget och Dean Gerken hamnar på läktaren. Philip Ifil, Kem Izzet som utgick senast på grund av skada är åter med i laget igen men börjar på bänken. Även John White som skadades för en vecka sen är tillbaka men på bänken.

Match på Sixfeilds Stadium

Colchester startar matchen med tre stycken spelare som är på lån. Man har även två stycken lånespelare på skadelistan.

Anthony Wordsworth är avstängd efter fem gula kort

Colchester ligger på 20:e plats och precis ovanför nedflyttningssträcket. Northampton ligger på en trygg 13:e plats men eftersom det bara spelas en match till i League One den här dagen så kan båda lagen klättra några platser vid seger.

Colchester spelar i sina vanliga gula bortatröjor

16:02 Avspark

Matchen första målchans får Colchester efter en hörna efter bara fem minuter då Chris Coyne nickar över i mycket bra läge fint slagen av Johnnie Jacksons vänsterfot.

Colchester får en frispark i hyfsat läge som Mark Yeates slår mot Pat Baldwin som försöker nicka in bollen men en hemmaspelare hinner före och nickar undan bollen.

Northampton har en mycket bra målchans när Ryan Gilligan har raka vägen mot mål men han passar till Scott McGleish som dock blir lite för överraskad över passen och skjuter bollen utanför. Hade McGleish fått det första läget hade det nog varit 1-0 till The Cobblers

0-1
Colchester har ett fint anfall som avslutas av Clive Platt som nickar in ett underbart inlägg från högerkanten av Dean Hammond som avslutas med en stenhård nick av Platt. En perfekt start för Colchester som behöver lite medvind.

Clive Platt gör mål igen

Colchester tar sig upp på en 16:e plats

0-2
Bara tre minuter efter första målet jobbar Mark Yeates fram en hörna som Johnnie Jackson tar hand om. Hemmalaget blev ju förvarnade om Colchesters fina hörna efter bara fem minuter då Chris Coyne nickade över i bra läge men det hjälpte inte för förre Northamptonspelaren Paul Reid nickar in bollen i en mycket trängd situation vid den första stolpen.

Paul Reid ökar på till 2-0 bara minuter efteråt

En underbar start av Colchester som har 2-0 innan vi ens har spelat en halvtimme.

Colchester kvar på 16:e plats och vi kan inte komma högre upp för fyra poäng för seger finns inte (ännu).

Matchens första varning får Luke Guttridge som ju spelade för Colchester förra säsongen men lyckades inte ta en plats i laget och var tyvärr skadad lite för ofta. Guttridge får det gula kortet efter en ful kapning av Dean Hammond.

Northampton skapar en hörna som är mycket bra slagen av Danny Jackman men inlånade Andy Todd lyckas från nära håll skjuta bollen över vilket var mycket svårt i det läget. Colchester hade tur som fortfarande leder med 2-0

Northampton får en frispark i bra läge. Colchester har två man i muren. Skottinlägget från Luke Guttridge når dock bara till Dean Hammond som nickar bollen rakt upp i luften men Scott McGleish får en mycket bra målchans men inget mål. Två stycken mycket bra målchanser för hemmalaget i slutminuterna av den första halvleken.

Northampton hinner med ett sista anfall på stopptiden till första halvleken när Danny Jackman nickar fram Scott McGleish som får helt öppet läge men McGleish missar och inlånade Jimmy Walker håller fortfarande nollan.

16:50 Halvtid och 2-0 till Colchester

2-0 till Colchester är ett rättvist resultat då Colchester var det bättre laget i 40 minuter innan Cobblers vaknade till och dom sista fem minuterna borde man ha reducerat vid något av dom fina lägena man ordnade åt sig men man missar målet. 2-0 till Colchester alltså.

Northampton gör ett byte i halvtid men Colchester kör vidare på samma elva spelare som startade matchen.

17:05 Avspark för andra halvlek

Dom första minuterna blir mest sönderblåst då spelarna inte kan tygla sig så domaren måste prata med flera av spelarna och även dela ut gula kort

När väl spelat tar fart igen är det Colchester som har det första anfallet när Jermaine Easter spelar fram Paul Reid vars skott går väldigt högt.

1-2
Clive Platt är lite för långt ner i banan och drar på sig en frispark när han fäller Liam Davis i farligt läge. Danny Jackman tar hand om frisparken och från 30 meter slår han bollen via muren bakom en helt ställd målvaktsdebutant och nu är hemmalaget med i matchen igen.

Johnnie Jackson är mycket nära att minuten efter målet återge Colchester sin två målsledning då Jackson kommer igenom och Jackson lobbar bollen över Fielding men utanför den vänstra stolpen.

Målet gav hemmalaget mycket luft under sina vingar och man pressar på nu i dimman.

Hemmalaget har flera bra chanser och framför allt från Danny Jackman men Jimmy Walker håller tätt än så länge

I en tuff närkamp kommer Jermaine Easter ut som segrare och med bollen i behåll till hemmapublikens ilska då man ser något ojust men domaren låter spelet fortsätta och Easter kommer i helt fri med Frank Fielding i hemmamålet och man har chansen att avgöra matchen men skottet går utanför.

Northampton gör sitt sista byte när Scott McGleish blir utbytt mot Ian Henderson och minuten efteråt gör Colchester sitt första byte då mittfältarna Mark Yeates och Kem Izzet byter plats.

Northampton får en frispark i liknade läge som vid deras reducering. Danny Jackman tar hand om frisparken även denna gång men inte bättre än att den tar rakt i muren men Leon Constantine är med på noterna och drar till med ett andra skott och chansen avslutas av Liam Davis som nickar bollen precis ovanför ribban så att den lägger sig på taket.

Chris Coyne nickar bort en hörna från Northampton som pressar på väldigt mycket just nu. En kontring för Colchester skulle ju inte sitta helt fel nu.

Med fem minuter kvar jagar The Cobblers och The U’s rensar mest undan bollen och har svårt att skapa några anfall.

Leon Constantine har två bra lägen men närmare än en hörna kommer han inte.

Ian Henderson slår ett fint inlägg som Leon Constantine missar men Nicholas Bignall finns bakom och drar till med en perfekt volley mot det öppna målet men lagkaptenen Dean Hammond slänger sig och blockerar bollen till en hörna som Paul Reid sen rensar undan.

Colchester gör sitt andra byte med tre minuter kvar då Clive Platt går ut och Scott Vernon kommer in. Lite konstigt byte då man byter två anfallare rakt av.

Nicholas Bignall provar lyckan från 30 meter men Jimmy Walker behöver inte ingripa och tar sen väldigt lång tid på sig att få bollen på plats.

Domaren visar fyra minuters stopptid och förläng pina för Colchester.

Andrew Holt sätter hjärtat i halsgropen på alla Colchesterfans när han nickar bollen förbi Jimmy Walker men Chris Coyne nickar bort bollen på mållinjen och räddar ett givet mål och även tre poäng för Colchester.

Colchester jublar efter segern

17:54 Matchen slut

Colchester vinner med 2-1 efter några mycket nervösa slutminuter med flera bra chanser från Northampton men The U’s håller tätt och tar sin andra raka seger vilket är första gången på 68 matcher som Colchester vinner två matcher i rad! Sist Colchester vann två raka var påsken 2007 då Leeds fick stryk på Layer Road med 2-1 tre dagar efter Colchester redan spöat Southend borta med 3-0 efter ett hattrick av Jamie Cureton. Då vann Colchester faktiskt fyra matcher i rad men det tar vi sen.

Nästa match är mot bottenlaget Hereford United på Weston Home Community Stadium och en tredje raka vinst är nog inte helt omöjligt.