Lagbanner

Colchester 1 - 2 Hereford

Hereford chockade Colchester

Colchester ställer upp med samma lag som besegrade Northampton tidigare i veckan. Det betyder att i Colchester gör Jimmy Walker och Mark Tierney hemmadebut. Även Hereford har två debutanter i startelvan. Det är målvakten Chris Weale och försvararen Josh Gowling som gör sina första matcher för nästanwaleslaget. Gowling har redan spelat på Weston Homes Community Stadium den här säsongen och det var när han spelade för Carlisle och Colchester vann med 5-0.

Colchester ska nu försöka ta sin tredje raka seger vilket man inte gjort sen påsken 2007 då vi vann mot Norwich (3-0), Southend (3-0) och Leeds (2-1).

Hereford har ju på sina nio bortaförsök bara tagit en ynka poäng i år och det var mot Brighton i oktober då matchen slutade 0-0. Hereford har bara gjort två mål på bortaplan så det mesta talar ju för Colchester

Det är ett mycket kallt Colchester som väntar lagen och publiken. 


Match i Colchester

16:00 Avspark
Colchester gör avspark och anfaller åt höger i första halvlek.

Efter en avvaktande start tar Colchester som hemmalag tag i spelet och skapar en del halvchanser men man träffar inte målet och då blir det sällan något resultat.

Colchester fixar fram matchens första hörna men inlånade målvakten Chris Weale tar enkelt hand om bollen från Mark Yeates.

På Herefords första hörna gör Colchesters inlånade målvakt likadant och plockar ner hörnan.

Mark Yeates har ett bra skott som lägger sig ovanpå målet. Bra läge men Chris Weale hade trots allt bra koll på läget.

0-1
Ben Smith har ett grymt skott från 30 meter går precis utanför via en Colchesterförsvarare så det blir hörna. Lionel Ainsworth slår en mycket bra hörna som hamnar framför fötterna på Stephen Guinan via Kris Taylor som från bara sex meter sätter 1-0 utan problem.

Hereford som bara tagit en poäng på bortaplan så här långt och gick ju in för 0-0 leder nu med 1-0 och nu måste Colchester hitta på något extra för att lirka upp försvaret.

Colchester som började matchen på en 16:e plats är kvar på samma plats.

Mark Yeates har ett bra frisparksläge men det var länge sen han gjorde mål på en frispark och inte nu heller då Hereford får en sån där försvarsfrispark man alltid får i eget straffområde.

0-2
Lionel Ainsworth slår ett inlägg från höger men nye Marc Teirney nickar undan men inte bättre än att bollen hamnar hos Ainsworth igen som nu drar till från halvdålig vinkel men bollen letar sig in i mål och The U’s är chockade.

Johnnie Jackson försöker jämna ut resultatet minuten efteråt men han skjuter utanför målet.

Colchester är chockade över resultatet och man har inte många rätt i försvaret för tillfället vilket Hereford nästan utnyttjar då Andrew Williams får fritt läge men Chris Coyne jobbar hem och gör en fin brytning

16:48 halvtid och 2-0 till Hereford. 


Enda ljuspunkten i första halvlek

Hereford leder rättvist efter en bra sista kvart av den första halvleken. Colchester får nog en del att tänka på i omklädningsrummet och det ska mycket till om Colchester ska vinna den här matchen för vi har inte vänt ett underläge sedan den 20 oktober 2007 då vi vände och vann mot West Brom på Layer Road. WBA gjorde då 1-0 men Colchester vänder och vinner med 3-2. Sist vi vände ett tvåmålsunderläge vet jag inte men det var länge sen men det var mycket nära mot Southend för någon månad sedan då vi låg under med 2-0 innan vi vände till 3-2 men matchen slutade 3-3.

Colchester låter samma elva spelare spela vidare även i den andra halvleken. Även Hereford litar på sina spelare vilket är mer förstårligt.

17:03 Avspark för andra halvlek

Colchester försöker med en rivstart och Mark Yeates och Jermaine Easter har några tidiga lägen men än så länge 0-2 på resultattavlan.

Hereford har en frispark i bra lägen men Johnnie Jackson nickar undan och Colchester startar en kontring men läget är ganska hopplöst då Hereford har mer än halva laget med i försvaret. Mark Yeates lyckas dock få in bollen till Jermaine Easter som dock måste vara lite av en akrobat för att nå bollen vilket domaren inte gillar och Hereford får frispark.

Colchester gör ett dubbelbyte i början av andra halvlek i ett desperat försök att få med sig något av den här matchen. Mark Yeates och David Perkins går ut och in kommer två nya mittfältare i Kemal Izzet och Anthony Wordsworth

Hereford är nära att punktera matchen bara 30 sekunder efter dubbelbytet men Ben Smiths närskott räddas av Jimmy Walker och Colchester har kvar den lilla livlinan.

Colchester ner på 17:e plats då Swindon Town har tagit ledningen.

1-2
Colchester lyckas tillslut få hål på Hereford då Johnnie Jackson provar från långt håll men hans skott går mest snett bollen hamnar i alla fall hos Jermaine Easter som drar till från 15 meter och Colchester är med i matchen igen. 


Jermaine Easter tröstmålar

Colchester har fått luft under sina vingar nu och pressar ner Hereford som har stora problem att hålla rent framför målet men än så länge bara 1-2.

Mitt i Colchesters press kontrar Hereford men Lionel Ainsworth skott räddas av Jimmy Walker vilket kan vissa sig vara mycket viktigt.

Lionel Ainsworth får ett nytt jätteläge när Colchester har alla spelare framåt men Jimmy Walker gör en ny bra räddning.

Hereford gör ett dubbelbyte med mindre än tio minuter kvar och ut går matchens bästa spelare i Lionel Ainsworth vilket är skönt.

Anthony Wordsworth är mycket nära att kvittera i slutminuten men målvakten Chris Weale räddar till en hörna. På hörnan från Johnnie Jackson nickar sen Dean Hammond mycket bra men precis när alla tror bollen är i mål nickas den undan på mållinjen.

Fjärdedomaren visar sen fyra minuters stopptid 

Trots dom fyra tilläggsminuterna kan Colchester inte ordna fram en kvittering om man var tyvärr aldrig riktigt nära så Hereford tar sin första bortaseger för året och Colchester måste börja om på sin svit. 

17:52 matchen slut 

Colchesters nästa match är mot Leeds borta på Luciadagen. Vinst där och Lucia blir en rolig historia 


   Colchester    Hereford    
21  Jimmy Walker      Weale    
12  Pat Baldwin      Jackson    
 5  Chris Coyne      Beckwith    
 6  Paul Reid Ut 89     Gowling    
32  Marc Tierney      Taylor   87 
11   Mark Yeates Ut 60'    Ainsworth Ut 83'   
 8  Dean Hammond   33   Smith    
17   David Perkins Ut 60*     Diagouraga    
 4   Johnnie Jackson      Done Ut 83*   
26   Jermaine Easter      Guinan    
 9   Clive Platt      Williams   90 
   Avbytare      Avbytare    
 2  John White      Samson    
10  Kemal Izzet In 60*     Gwynne In 83*   
24   Scott Vernon In 89     Rose    
27  Anthony Wordsworth  In 60'     Chadwick    
 1  Dean Gerken      Johnson In 83'   

Colchester - Hereford 1-2
0-1 Stephen Guinan (29:50), 0-2 Lionel Ainsworth (38:56), 1-2 Jermaine Easter (71:00)

Publik 4.794

 15  Skott  6
 5  Skott på mål  5
 5  Hörnor  5
 1  Gula kort  2
 0  Röda kort  0
 53  Bollinnehav  47


Tillbaka till "Matcher 2008-2009"

REDAK COLCH2008-12-06 18:12:00
Author

Fler artiklar om Colchester