Leeds 1 - 2 Colchester
Mäktiga Colchester

Lucia och Julafton på samma gång i Leeds

Dagens match på mellan Leeds United och Essex stolthet Colchester United spelas på Elland Road. Colchester ligger på en besvärande 16:e plats men med bara två poängs marginal till 21:an Yeovil Town som ligger på den översta nedflyttningsplatsen känner Colchester av flåset. Till Leeds på sin sjunde plats skiller det nio poäng och förhoppningsvis sex poäng efter kvällens match.

I Colchester gör före Leedsspelaren Alan Maybury en snabb debut för Colchester då han ju skrev på för Colchester så sent som i torsdags. Förre Leedsspelar nummer två Matt Heath reste inte med till Leeds då han är skadad.

När Alan Maybury tar plats i laget hamnar Pat Baldwin utanför laget. Baldwin får inte ens plats på bänken. Även Kem Izzet tar åter plats i laget och Johnnie Jackson hamnar överraskande på bänken men i övrigt så är det samma lag som sist då vi förlorade mot Hereford.

Colchester spelar i sina gula bortatröjor och Colchester anfaller åt vänster i den första halvleken och det regnar.

Ett regnigt Elland Road

16:00 avspark

Leeds har ett tidigt försök då Luciano Becchio slår ett inlägg men Colchester nickar undan bollen utan några problem

Colchester har ett mycket bra läge när Kem Izzet och Jermaine Easter låser fast bollen i straffområdet och efter stor kalabalik får tillslut Leeds undan bollen till ett inkast.

Colchester startar mycket bra och Clive Platt har en bra nick efter ett inlägg från David Perkins men David Lucas i målet tar bollen.

Colchesters plan den här kvällen verkar vara att sätta full fart från början och det har man verkligen gjort då Colchester har haft några bra halvchanser som med lite flyt kunde resulterat och det har bara spelats fem minuter.

Mark Yeates försöker efter en dålig rensning från hemmalaget men hans skott från 30 meter går högt över.

Colchester fortsätter att gå framåt och Jermaine Easter har ett bra läge men skottet går utanför samtidigt som han blir avblåst i närkampen mot Paul Telfer.

Leeds vill också vara med och spela så Luciano Becchio tar saken i egna händer och avancerar bra med bollen och avlossar ett skott som dock landslagsmannen Chris Coyne styr undan till en resultatlös hörna

Robert Snodgrass och Luciano Becchio jobbar fram en ny hörna för hemmalaget efter en ny fin brytning av Chris Coyne. Hörnan slås kort men Jimmy Walker tar hand om bollen efter att ha lekt badrumstvål för någon sekund.

Efter dom första 20 minuterna har Leeds jämnat ut spelet efter Colchesters starka öppning och tack två fina brytningar av Chris Coyne så har Leeds bara fått två hörnor.

Chris Coyne är en klippa längst bak

Colchesters skadeelände fortsätter då Jermaine Easter tvingas bryta matchen och in kommer Scott Vernon som fyller 25 år just den här dagen och ett hat-trick vore ju en bra present.

Jermaine Easter började matchen bra men måste utgå skadad

Scott Vernon försöker ganska omgående att påbörja sitt hat-trick och efter ett bra samarbete med David Perkins kommer bollen ut till Alan Maybury som slår ett inlägg till Vernon som nickar bollen i famnen på David Lucas i målet.

Mark Yeates har mycket bra läge när han försöker hitta bortre hörnet och bollen når sånär bortre krysset men bollen smiter precis utanför och inspark till hemmalaget.

1-0
David Lucas slår insparken snabbt och Leeds kontrar och Fabian Delph når från sin vänsterkant Robert Snodgrass inne i straffområdet som vänder bort Paul Reid och sätter bollen från 12 meter utan chans för Jimmy Walker och en inte allt för rättvis ledning till Leeds.

Colchester ramlar nu ner till plats 18 i League One då Carlisle även tagit ledningen.

Att ett mål kan betyda så mycket för nu pressar Leeds på och Luciano Becchio drar iväg ett skott med vänstern från 12 meter men Alan Maybury är isvägen och det blir hörna. Hörnan är bra slagen av Neil Kilkenny och Robert Snodgrass nickar men James Walker räddar bollen.

1-1
När det börjar närma sig dom första 45 minuterna får Colchester en hörna samtidigt som en Leedsspelare måste byta sin tröja då det kommit blod på den. Spelaren måste alltså av planen och Mark Yeates lägger hörnan och en helt fri Dean Hammond nickar mycket rättvist in kvitteringen till hemmafansens stora förtret för dom känner ju inte till regeln att man måste av plan för att byta tröja när det är blod på den.

Dean Hammond jublar efter 1-1

16:48 Halvtid och 1-1 till publikens buande.

Tack vare målet tar sig Colchester upp där man började kvällen nämligen en 16:e plats.

Lagen kommer ut till andra halvlek och Leeds har avspark i den andra halvleken och vädret verkar inte bli bättre då regnet fortsätter att ösa ner.

Inget byte för något av lagen i halvtid.

17:05 Avspark för andra halvlek

Leeds har andra halvleks första anfall då David Prutton nickar ett inlägg rakt i famnen på Jimmy Walker. Nu var det ett väldigt svårt läge för Prutton så han gjorde det bra att träffa mål.

Efter tre minuters spel fixar Colchester fram en hörna och det blev ju mål på den senaste. Nu blir dock Mark Yeates hörna bortnickad men Colchester behåller bollen och Mark Yeates får ett halvbra läge men en pass ut till en fristående Scott Vernon hade varit bättre då Yeates försöker med ett skott istället som dock bryts av David Prutton.

Colchester har ett bra läge när David Perkins och Scott Vernon försöker men det blir bara en hörna för Colchester. Hörnan nickas undan och Leeds startar en farlig kontring men Colchester hinner tillslut ner och det blir inget mål.

1-2
Colchester får en frispark när David Perkins blir fälld av David Prutton som får sitt andra gula kort och med en halvtimme kvar spelar Colchester med en man mer. Frisparken tas som vanligt hand om Mark Yeates och Mark Yeates sätter mycket snyggt 2-1 rakt upp i krysset från 20 meter bakom en chanslös David Lucas i hemmamålet.

Trots målet är Colchester kvar på 16:e plats

Leeds får en mycket farlig frispark när Robert Snodgrass blir fälld bara en meter utanför straffområdet i själva cirkeln utanför området. Om Mark Yeates frispark var grym så är Snodgrass nästan lika bra men Jimmy Walker räddar mycket snyggt till en hörna. Det kommer att bli mycket neröst den sista kvarten trots att Colchester är en man mera.

Leeds satsar allt framåt när man byter in en anfallare och tar ut en försvarare. Bära eller brista för Leeds och Colchester kan nu få många härliga kontringslägen med en man mer också.

Leeds får en frispark då Paul Reid då kapar sin spelare efter att ha blivit överspelad. Gult kort till Reid och frisparken in i Colchesters straffområde och efter en massa kalabalik med bortnickade bollar på mållinjen och flipperspel så rensas tillslut bollen bort från målet och Colchester startar en kontring som Mark Yeates och Scott Vernon har hand om. Yeates passar in till Vernon som dock faller lite väl enkelt och fortfarande 2-1 till Colchester

Fjärdedomaren visar fyra stycken plågsamma stopptidsminuter att genomlida för ett hårt prövat Colchester.

17:54 Matchen slut och otroliga 2-1 till Colchester

Colchester vinner mot Leeds borta och gör som sist vi mötte Leeds genom att vända 0-1 till 2-1.

Jubel i Colchester efter segern

Nästa match är på tisdag då Colchester åker till Luton för match i Johnstone Paint Trophy. Det är södra areans semifinal där vinnaren möter Shrewsbury eller Brighton i ett dubbelmöte där segraren får möta norra areans lag på Wembley Stadium den 5 april.