Brighton - Colchester 1-2

Boxing Day match på hemska Withedean i Brighton och Colchester tar tre viktiga poäng

The U's reser ner till syd-england för en Boxing Day match mot Brighton & Hove Albion.

Friidrottsarenan Withdean i Brighton

En ganska händelsefattig inledning men Colchester har matchens första hörna efter tio minuter men som blir resultatlös.

Efter en kvart har Brighton sitt första skott på mål, eller snarare MOT mål.

Brighton tar sedan ledningen efter 21 minuter genom ett skott Nicky Forster, han hade även en ganska farlig nick på mål momentet innan målet.

Med tio minuter kvar till paus blir det 1-1 efter ett självmål från Hinshelwood. Strax efter har Yeates ett bra skott som tyvärr går via en spelare och till inspark.

Efter målet så har Colchester lyft sig rejält och tagit tag i spelet bättre.

På stopptid har Mark Yeates ytterligare ett farligt skott men det blir blockerat på mållinjen

Brighton börjar andra halvlek piggast och får sin tredje hörna för matchen efter bara någon minut men Coyne rensar ganska enkelt.

Brighton är mycket nära att ta ledningen men Walker i Colchester målet gör en kanonräddning. Colchester kontrar och håller på att göra mål även dom men skottet räddas och bollen blir liggande. Hade The U's bara haft någon där så hade det bara vara att peta bollen i öppet mål.

Perkins spelar fram Yeates och skottet går till hörna som Brighton keepern lätt plockar ner. Synd på ett riktigt bra anfall för The U's.

Brightons alltid farlige anfallare Murray har ett farligt skott men Walker i Colchester målet räddar igen.

Brighton har en period med bra spel nu och det återstår en halv halvlek. På det hela har dock båda laget höjt sitt spel. Brighton är just nu bara lite vassare och piggare när dom kommer loss.

Platt har ett skott i ribban efter 66 minuter efter en snygg cross från Izzet.

Brighton får sin andra varning för matchen när Fraser efter 71 minuter mycket fult fäller Tierny.

Gillespie kommer in för Jackson efter 73 minuter och Colchester går ner från fem mittfältare till att spela 4-4-2.

Colchester gör ett dubbelbyte efter 79 minuter. Platt går ut för Scott Vernon och Gillespie byter med John White. Colchester har två pigga anfallare sista 11 minuterna.

Yeates kommer loss men fumlar bort sista passen.

2-1 för Colchester efter uselt försvarsspel för Brighton. Scott Veeeeeernon!

Scott Vernon

Tre nervösa tilläggsminuter väntar men Brighton har svårt att komma ur egen planhalva. Colchester vinner med 2-1. En viktig seger inför en tung matchperiod över jul- och nyårshelgerna.