Lagbanner
Bristol Rovers 0 - 0 Colchester
Bästa laget i England

Bristol Rovers 0 - 0 Colchester

Mållöst för The U's på Memorial Stadium


Colchester åker denna FA Cuplördag till Memorial Stadium för match mot Bristol Rovers men tyvärr inte för någon match i FA Cupen då båda lagen redan har åkt ur cupen. Colchester åkte ut i den första omgången mot Leyton Orient medan Rovers åkte mot Bournemouth borta i den första omgången med 1-0. Nu är det alltså en viktig match i League One som gäller. Colchester har ju spelat mycket bra på bortaplan och är ett av ligans bästa bortalag medan Rovers är ett starkt hemmalag och har ju aldrig förlorat mot Colchester på sin hemmaplan. Det blir som sagt en spännande match att följa framför radion den här eftermiddagen.

Colchester gör två ändringar från förra helgen då vi vann mot Cheltenham. In kommer Marc Tierney som är kvitt från sin skada och han ersätter Johnnie Jackson som tvingades utgå på grund av skada förra helgen. Steven Gillespie ersätter Scott Vernon längs fram. Bristol Rovers som vann mot Leyton Orient förra helgen ställer upp med exakt samma lag.

Colchester startar matchen på en stabil 11:e plats. Colchester kan vid vinst samtidigt som Tranmere förlorar ta sig upp till en 10:e plats. Nedåt är det säkert.

Colchester som anfaller från höger till vänster i den första halvleken spelar i sina gula bortatröjor. 


Colchester i gult på Memorial Stadium

16:01 Avspark av hemmalaget i ett strålande väder över Bristol.
Avsparken sker som vanlig bak till en försvarare som skickar upp en lång boll som jagas av anfallarna och Richard Lambert får faktiskt ett bra läge att ge hemmalaget ledningen efter bara några sekunder men Pat Baldwin i Colchesters försvar reder upp situationen.

Matchen hinner knappt börja innan Steven Gillespie som ju gör sin första match från start efter återkomsten från sin skada. Efter fem minuter tvingas han utgå efter att ha slagit upp skadan och in kommer nu Scott Vernon. 


Fem minuter höll Gillespie

En seg inledning på matchen utan där båda lagen mest känner på varandra.

Jo Kuffour försöker med ett inlägg men Paul Reid styr undan till hörna. Hörnan från Stuart Campbell nickas undan av Marc Tierney till en ny hörna från Campbell men på hörna två tar James Walker hand om bollen.

Chris Lines drar på med ett skott från 25 meter men James Walker har koll på läget och låter bollen gå över sitt mål och inspark till Colchester.

Kem Izzet tvingas av planen för att plåstras om och även för att byta sin tröja då han fått blod på den. Med tio man för The U’s försökte Richard Lambert att

Colchester får en hörna som tas om hand av Mark Yeates. Hörnan når Paul Reid som nickar mot mål men målvakten Steve Phillips boxar undan bollen och faran är tyvärr över.

Ett bra anfall från Colchester där Kem Izzet spelar fram David Perkins som passar Scott Vernon som spelar bak till Dean Hammond som når Mark Yeates i bra läge men hans skott går tyvärr utanför. Colchesters bästa anfall den här eftermiddagen.

Marc Tierney som precis har varit avstängd för att ha fått för många gula kort har börjat sitt samlande för nästa avstängning då han i frustration över ett domslut sparkar bort bollen och för det får man ju gula kort.

Marc Tierney är inte i balans just nu för helt omotiverat gör han hörna till Bristol Rovers. Hörnan blir dock resultatlös.

Anthony Wordsworth lyckas med bedriften att få gult kort trots att han inte spelar. Några mindre väl valda ord som avbytare efter en situation på plan som inte gick Colchester väg. Domaren råkade höra och gult kort till avbytaren Wordsworth.

Dean Hammond slår ett helt fantastiskt inlägg till Scott Vernon som nickar in bollen i mål och alla tror ju på 1-0 till The U’s men linjedomaren har hittat en tveksam offside så fortfarande 0-0. Synd då 1-0 precis före pausvilan hade ju varit helt perfekt. 


Scott Vernon trodde han gjorde 1-0 i slutminuten med det var offside

16:47 halvtid och 0-0 i en ganska intetsägande första halvlek.

Inget byte i halvtid så det är samma spelare som avslutade första som även startar den andra halvleken.

17:05 Avspark för andra halvlek.

Colchester fixar fram en hörna efter bara tre minuter då Mark Yeates försök styrs undan men tyvärr blir hörnan resultatlös då Craig Hinton nickar undan bollen vid första stolpen.

Kem Izzet får en frispark då han får sin försvare över sig och han gör illa handen men kan fortsätta. Var ju så Johnnie Jackson skadade sig förra veckan då han fick en motståndare över sig.

Colchester får en ny hörna och den här gången når Mark Yeates Paul Reid som tyvärr inte får någon fart på bollen så fortfarande 0-0

Alan Maybury slår ett inlägg som blir till ännu en hörna som även den här blir resultatlös.

Kem Izzet blir tredje Colchesterspelare som får ett gult kort den här eftermiddagen. Dock bara den andra som faktiskt spelar.

Colchester gör sitt andra byte då David Perkins ersätts av inlånade Lewis Gobern samtidigt som även Rovers spelare hamnar i domarens varningsbok. 


Lewis Gobern hoppar in för The U's

Hemmalaget Bristol Rovers har tyvärr tagit över matchen man skapar en del tendenser men närmare än någon farlig hörna kommer man inte än så länge.

Clive Platt drar på sig ett gult kort efter ännu en totalt onödig varning då han sparkar bort bollen. Tre av dom fyra gula korten för Colchester är totalt onödiga för Colchester. Två för att sparka bort bollen och en för avbytaren Cousins.

Bristol Rovers är mycket nära att göra 1-0 med en kvart kvar då Richard Lambert missar i stort sätt öppet mål i fritt läge men han skjuter över.

Colchester får ett mycket bra läge då Kem Izzet hittar Mark Yeates i mycket bra läge men Steve Phillips gör en mycket bra räddning och Colchester får en hörna som Steve Elliott nickar bort och 0-0 står sig tyvärr.

På stopptid gör Colchester sitt sista byte då Kem Izzet ersätts av försvaren John White.

Jo Kuffour har i sista sekunden ett jättebra läge att avgöra matchen men hans skott är mycket dåligt till James Walkers stora lättnad.

Fjärdedomaren visade tre stoppminuter men nu har det spelats fem!

17:55 Matchen slutar 0-0

Colchester får med sig en poäng mot Bristol Rovers med sig hem till Essex igen men man hade ju hoppats på tre poäng. Men vi förlorade ju inte vilket alltid är bra. Det här var första gången sen augusti 2007 som vi höll nollan på bortaplan! Den gången vann vi med 3-0 mot Preston på Deepdale och Teddy Sheringham gjorde då sista målet.

Tänk bara om Scott Vernons mål i första blivit godkänt men man får ju hoppas att linjedomaren gjorde rätt

Nästa match för Colchester är på tisdag mot Northampton i ett East Anglia derby. Northampton vann idag mot Crewe med hela 5-1 och jagar Colchester på sin 12:e plats då Colchester stannar kvar på sin 11:e plats som vi hade när matchen startade. Northampton är tre poäng efter Colchester.


 Bristol Rovers        Colchester    
 Phillips     21   James Walker    
 Lescott     32   Marc Tierney   37
 Elliott      6  Paul Reid    
 Hinton     12   Pat Baldwin    
 Green     19   Alan Maybury    
 Lines     17   David Perkins Ut 65  
 Campbell      8  Dean Hammond    
 Disley Ut 63   10   Kemal Izzet Ut 90 58
 Hughes Ut 73   11   Mark Yeates    
 Kuffour   65  7  Steven Gillespie Ut 6  
 Lambert      9  Clive Platt   76
 Avbytare        Avbytare    
 Jacobson In 73    2  John White In 90  
 Duffy     24   Scott Vernon In 6  
 Pipe In 63   26   Lewis Gobern In 65  
 Anthony     27   Anthony Wordsworth  
 Hunt     23  Mark Cousins   41

Bristol Rovers - Colchester 0-0

Publik 6.634

 7  Skott  8
 0  Skott på mål  3
 9  Hörnor  4
 1  Gula kort  4
 0  Röda kort  0
 58  Bollinnehav  42

Tillbaka till "Matcher 2008-2009"

REDAK COLCH2009-01-24 18:03:00
Author

Fler artiklar om Colchester