Colchester 2 - 1 Northampton
The Home of The U´s

Colchester vänder underläge till seger igen

Kvällens East Anglia Derby mot Northampton på Weston Homes Community Stadium döms av Ian Williamsson från Berkshire. Ian har dömt Colchester en gång den här säsongen och det var mot Crewe borta och då förlorade The U’s med 2-0 och Steven Gillespie fick ett rött kort i slutminuten.

Colchester ställer upp med samma lag som senaste förutom just Steven Gillespie som tvingades utgå efter bara fem minuter senaste och in kom då Scott Vernon. Det är alltså samma lag från fem minuter av den senaste matchen. Nye Simon Hackney tar plats på bänken och Jamie Guy är efter ett halvår i Oxford tillbaka i Colchester och gör nu sin första match i A-laget. Guy finns på bänken.

I bortalaget Northampton hittar vi förre Ipswich-spelaren Billy Clark som även spelat för Colchester men gjorde då mest intrycket att vara en arrogant spelare som satte sig själv först trots att han då var junior. Billy Clark gjorde dock hat-trick för Cobblers i sin debut när dom vann med hela 5-1 mot Crewe i lördags så Colchester måste se upp med Clark

Colchester ligger 11:a i tabellen och Northampton 12:a tre poäng efter.

Hemmamatch på Weston Homes Community Stadium

20:45 Avspark och Colchester anfaller i första halvlek från vänster till höger i radiovärlden.

Matchen är bara fem minuter gammal när Pat ”Rio” Baldwin gör en ful kapning på Liam Davis och solklart gult kort till Pat Baldwin. Lite jobbigt att få gult kort så tidigt i matchen.

Billy Clark kommer igenom på vänsterkanten men Alan Maybury är med på noterna och reder upp situationen

Scott Vernon fixar fram en hörna som Mark Yeates tar hand om men hörnan går alldeles för nära målvakten Chris Dunn som enkelt plockar ner bollen.

Första kvarten är Northamptons men riktigt farligt har det ännu inte blivit men när Kem Izzet fäller Liam Davis får Northampton en farlig frispark.

0-1
Danny Jackman tar hand om frisparken Kem Izzet orsakade. Frisparken är dålig då den går rakt i muren men Abdul Osman tar hand om returen och passar fram Adebayo Akinfenwa som med vänstern drar upp bollen i nättaket från 12 meter bakom en maktlös James Walker i målet.

En start Colchester inte ville ha. Sist vi spelade hemma hamnade vi också i underläge men vi vände till seger så hoppet finns ju där.

Colchester och Northampton byter nu plats i tabellen.

Colchester börjar nu få lite att säga till om då Northampton drar sig tillbaka (lite väl tidigt!) och låter The U’s föra spelet.

Colchester spelar bra men skapar inte så mycket.

Marc Tierney slår ett bra inlägg till Scott Vernon som vinner en höjdduell mot målvakten Chris Dunn men precis när Kem Izzet ska lägga in bollen i öppet mål blåser domaren av för en tveksam frispark för ruff på målvakten.

Colchester har en bra chans då Paul Reid är nära att göra sitt andra mål för säsongen mot Northampton men hans skott går precis utanför stolpen och fastnar i målgaveln men som sagt på fel sida om stolpen.

Colchester har lagt in en högre växel och Northampton börjar få svårt att hinna med och man drar på kort tid på sig två varningar på två defensiva spelare. Paul Rodgers som markerar Mark Yeates får ett av dom gula korten och nu måste han nog lunga ner sig lite om han inte vill ha ett rött kort så Mark Yeates ska nog kunna ha roligt på sin högerkant.

Kem Izzet får frispark och vill lägga den snabbt men förre Southendspelaren Leon Constantine ställer sig i vägen och får gult kort när klockan precis passerat 45 minuter. Frisparken slås tillslut och hamnar hos Marc Tierney som inte hinner göra nåt för Paul Rodgers som ju precis fick ett gult kort visar sin orutin då han mer eller mindre flyger in i situationen och domaren kan inte blunda för ett sånt påhopp och den unge inlånade Arsenalspelaren får sitt andra gula kort på fem minuter och blir alltså utvisad. Nu har Colchester ett jätteläge att vända matchen.

21:35 Halvtid och underläge med 1-0 för The U’s men Colchester har nu 45 minuter på sig att med en man mer vända på underläget till seger.

Det här är Colchesters fjärde match under 2009 och tredje matchen Colchesters motståndare får en man utvisad. Tänk om 2009 kunde fortsätta så här ...

Northampton byter ut anfallarna Billy Clark som idag var totalt misslyckad och även målskytten Adebayo Akinfenwa och in med två defensiva spelare i Jason Crowe och Andrew Holt. Allt för att Paul Rodgers fick rött kort. Gissar att Northamptons manager Stuart Gray inte är så jättenöjd just nu på Rodgers.

21:50 Avspark för andra halvlek
Colchester kvitterar nästan efter bara 15 sekunder av andra halvlek. Det är Marc Tierney som når Scott Vernon men hans nick stryker stolpen på fel sida.

En minst sagt lovande start för The U’s

Colchester startar andra halvlek mycket bra pressar tillbaka bortalaget Cobblers som mest får slå undan bollen i ren panik.

David Perkins tar sig in i Northamptons straffområde och passar fram Kem Izzet men det är mycket trångt och skottet når aldrig fram till målet så fortfarande underläge med 1-0 för The U’s.

1-1
Colchesters press gör tillslut utdelning och efter en hörna från Marc Tierney som når Mark Yeates som drar till med vänstern från 12 meter och The U’s är nu med i matchen igen och det återstår mer en 30 minuter av matchen.

Mark Yeates kvitterar innan ...

The U’s och Northampton byter nu plats i tabellen igen.

2-1
Bara en minut efter 1-1 kommer 2-1 då Kem Izzet snappar upp en lång boll från Jams Walker. Izzet närmar sig målet och drar iväg ett grymt skott som går tar i undersidan av ribban och först på bollen kommer Scott Vernon som nickar in 2-1 bakom en maktlös Chris Dunn som inte hinner upp efter Izzets skott.

Colchester har nu på en minut vänt matchen och man befäster sin 11:e plats.

...Scott Vernon nickar in segermålet en minut senare

Ett dubbelbyte för Colchester då Clive Platt och Kem Izzet ersätts av Lewis Gobern och Simon Hackney som nu får göra debut för The U’s.

Colchester fortsätter att föra spelet men Northampton börjar få lite att säga till om då dom ju måste börja anfalla för att få med sig något hem.

Colchester försöker nu spela av matchen och låter Northampton få lite väl mycket att säga till om men än så länge har James Walker i målet inte fått något farligt skott på sig.

Mark Yeates ersätts av Jamie Guy som gör sin första match för The U’s sedan april månad.
Northampton får en tveksam hörna som slutar i att man får en mycket farlig frispark då Lewis Gobern fäller Mark Hughes. Några mycket nervösa sekunder i väntan på frisparken men lättnade är stor då samme Hughes skjuter bollen högt över.

Northampton har fått nytt hopp och man är mycket nära att kvittera efter massa kalabalik framför James Walker men Paul Reid lyckas tillslut få undan bollen till hörna. Hörnan från Danny Jackman nickas undan av Marc Tierney och Dean Hammond tar hand om bollen som spelar fram Jamie Guy som kommer i ett mycket bra läge med bara Jason Crowe mot sig. Guy utmanar och skjuter men till målvakten Chris Dunn stora lättnad får han se bollen gå på rätt sida om sin stolpe.

Colchester försvarar sig bra och fjärdedomaren visar upp fyra jobbiga tilläggsminuter att spela innan Colchester tredj raka hemmaseger är klar.

22:40 Matchen slut

Colchester vinner med 2-1 med stor hjälp av motståndaren Paul Rodgers som ju fixade till ett mycket onödigt rött kort.

Tre raka hemmasegrar och åtta raka utan förlust gör nu att Colchester ligger på sin 11:e plats men man närmar sig kvalet och är nu "bara" nio poäng efter en kvalplats.

Segern innebär att Colchester nu har passerat 3000 poäng sedan man gick med i ligan 1950.

Nästa match för The U’s på lördag då The U’s åker på sin längsta bortamatch för säsongen då Carlisle som ju ligger alldeles för långt upp och borde nog tillhöra Skottland istället. Hur som helts står dom för motståndet på lördag

Colchester - Northampton 2-1
0-1 Adebayo Akinfenwa (17:31), 1-1 Mark Yeates (56:46),  2-1 Scott Vernon (57:55)