Lagbanner
Carlisle 0 - 2 Colchester
Romersk örn

Carlisle 0 - 2 Colchester

Englands just nu bästa lag måste vara Colchester när The U's vinner sin andra raka dubbel


Inför dagens match mot Carlisle United saknar Colchester Clive Platt som är avstängd då han fått titta på domarens gula kort alldeles för många gånger. Saknas gör även Simon Hackney som ju värvades i måndags från just Carlisle. En del i överenskommelsen var att han inte skulle spela idag. Sen har vi ju våra vanliga skador vars lista aldrig vill ta slut.

Colchester ligger inför matchen på en 11:e plats och kan med lite flyt ta sig upp till den nionde platsen i League One men då måste Huddersfield förlora hemma mot topplaget Peterborough och Stockport förlora hemma mot bottenlaget Hereford. Carlisle ligger på en 16:e plats sex poäng efter The U’s.

Colchester gör ett byte mot förra matchen då Lewis Gobern tar plats i laget istället för avstängde Clive Platt. Den stora frågan var vem som skulle ta plats bredvid Scott Vernon längst fram och Jamie Guy hade varit det naturliga valet då han är den enda anfallaren vi har tillgänglig för tillfället. Nu blir det istället en 4-5-1 uppställning med väldigt offensiva mittfältare i just Lewis Gobern och Mark Yeates. Även David Perkins och Kemal Izzet är ju inte helt bortkomna när det gäller det offensiva spelet. Tur att vi har lagkaptenen Dean Hammond som säkrar bakåt. Carlisle ställer upp med exakt samma lag som tappade 2-0 till 2-2 mot Hartlepool i tisdags.

I Colchester spelar ju Paul Reid och på läktaren sitter hans familj som har säsongsbiljetter till Carlisle så det blir alltså en match mot favoritlaget för Paul Reid som är uppväxt i Carlisle och även spelat en del matcher för laget.

Colchester anfaller i första halvlek från vänster till höger i sina gula bortatröjor


Brunton Park

16:02 Avspark på Brunton Park

Matchen är bara två minuter gammal när Lewis Gobern blir fälld av Michael Liddle i mycket bra läge. Mark Yeates tar hand om frisparken och det blir till en resultatlös hörna för The U’s.

Carlisle har ett mycket bra anfall då Danny Graham får ett mycket bra inlägg från Paul Thirlwell men James Walker går ut och försöker ta bollen och får en frispark då domaren tycker Graham är lite för hårdhänt. Inte första gången en målvakt får frispark för ingenting. Nu gjorde det ju inte så mycket...

0-1
The U’s får en perfekt start på matchen då Carlisles försvar ställer till det för sig. En dålig pass från Danny Livesey gör att Scott Vernon frå bollen och han spelar ut till Lewis Gobern. Vernon tar plats framför målet men Goberns inlägg når aldrig Vernon så målvakten Ben Williams ska enkelt fånga bollen men Danny Livesey som också tagit sig in framför mål vill annat och styr snyggt bollen in i eget mål framför näsan på Ben Williams. Ett självmål av Carlisle som vi tackar för.


Lewis Gobern slår ett sånt svårt inlägg att Carlisle måste göra självmål...

Målet för Colchester upp på 10:e plats före Huddersfield som fortfarande har 0-0

Colchester fortsätter att spela bra och Kem Izzet har ett bra läge då han dundrar på med ett skott men bollen styrs undan till en hörna som Lewis Gobern slår med sin vänster. Hörnan når sånär Scott Vernon framför mål men bollen rensas undan av Danny Graham och inget mål den här gången.

Kem Izzet blir varnad och är avstängd nästa helg mot Stockport hemma. Izzet får dock spela mot Millwall borta på tisdag.

Carlisle spelar bra och pressar på men kommer inte igenom Colchesters starka försvar.

Colchester har en bra kontring då Kem Izzet hittar Mark Yeates med en löpboll på högerkanten. Yeates har med sig både Scott Vernon och Clive Platt men väljer att avsluta själv efter han utmanat sin försvare. Skottet går dock över målet i bra läge.

Colchester kontrollerar matchen bra men Carlisle är inte ofarliga.

Hemmalaget är mycket nära en kvittering då Cleveland Taylor drar iväg ett grymt skott som målvakten James Walker är helt chanslös på men skottet är några centimeter för högt då bollen tar i undersidan av ribba och ner på mållinjen innan Marc Tierney skyfflar iväg bollen framför näsan på Danny Graham. Carlisle får hörna. Graham Kavanagh lägger hörnan som blir farlig då Danny Graham nickar bollen mot mål men James Walker tippar bollen till en ny hörna. Hörna två från Graham Kavanagh når självmålsskytten Danny Livesey som försöker göra mål åt andra hållet också men Paul Reid blockerar bollen och startar en kontring för The U’s som avslutas med ett skott från 18 meter men skottet går över. 


James Walker tar hjälp av sin målribba

Mark Yeates har en ny kontring då han har flera spelare med sig men han väljer ännu en gång ett avsluta själv till manager Paul Lamberts stora förtret.

Huddersfield gör 1-0 precis innan paus vilket förpassar The U’s tillbaka till plats 11

16:48 halvtid och Colchester leder med 1-0 efter ett självmål

Colchester fortsätter med samma lag som startade matchen men Carlisle har bytt ut Michael Liddle mot Evan Horwood.

17:03 Avspark för den andra halvleken och Colchester har avspark.

En ganska avvaktande start på den andra halvleken men Carlisle måste ju försöka få en kvittering och man skapar en hörna som dock Scott Vernon nickar undan i eget straffområde.

Carlisle gör sitt andra byte då förre stjärnan Michael Bridges byts in och ut går Marc Bridge-Wilkinson. Var ju bara fem år sen Bridges slog igenom i Premier League men nu sitter han på bänken i League One.

Andra halvlek är efter 20 minuter väldigt avslagen och det händer inte speciellt mycket men det är ju vad Colchester vill och då kan man inte klaga.

Lewis Gobern visar varför han egentligen tillhör Wolverhampton då han hårt uppvaktad lyckas hålla bollen tätt intill sig innan han får en frispark.

Kem Izzet blir kapad precis vid straffområdets linje men tyvärr lite för nära då Mark Yeates får svårt att få ner bollen. Yeates försöker nu på kraft istället men muren gör sitt jobb och man får en inspark då returen hamnat hos Izzet men skottet går utanför.

Colchester gör sitt första byte efter en timmes spel då Jamie Guy hoppar in och ut går Lewis Gobern. Guy hinner inte vara på plan i många sekunder innan han får ett fint läge då han hinner före Ben Williams i målet men vinkeln blir för snäv och Williams hinner tillbaka till sitt mål och chansen blir om intet.

The U’s har ett bra läge att avgöra matchen då Scott Vernon hittar fram till Mark Yeates men försvaret reder upp situationen efter vissa problem.

Colchester har en frispark från långt håll som tillslut når David Perkins som slår ett hårt lågt inlägg från vänsterkanten. Jamie Guy är mycket nära att styra in bollen framför målet men tyvärr hinner han inte fram.

Colchester har bra kontroll på spelet och låter inte Carlisle närma sig målet allt för mycket.

0-2
Colchester har ett mycket bra anfall då Scott Vernon och Jamie Guy har ett mycket bra samarbete då Jamie Guy hittar Vernon med en fantastiskt passning som försöker göra mål men Ben Williams gör en grym räddning innan David Perkins fyller på och stöter in 2-0 till Colchester. 


David Perkins avgör matchen

Ett mål som betyder att segern är klar för det återstår nu mindre än tio minuter och Carlisle har inte kunnat skapa speciellt mycket i den andra halvleken.

17:52 Matchen slut

Colchester vinner en viktig match där förutom dom tre poängen gläds man mest åt det fina försvarsspelet då matchen i sig inte var så bra.

Colchester har nu spelat nio raka matcher utan förlust och jakten på Championship fortsätter för The U’s även om man inte närmar sig placeringsmässigt men poängmässigt har vi närmat oss då vi nu bara är sju poäng efter sista kvallag. Colchester har i dom tre kommande matcherna tre motståndare som ligger på kval just nu. Februari blir en mycket viktig månad.


Paul Reid och Pat "Rio" Baldwin är två klippor längst bak

Då det är tätt mellan matcherna nu så är nästa match redan på tisdag då Colchester åker till huvudstaden där topplaget Millwall väntar på The Den. Millwall som idag förlorade hemma mot topplaget Scunthorpe med 2-1
Millwall borta en mörk vintertisdag är väl inte riktigt vad man som bortasupporter önskar sig efter matchen...


 Carlisle        Colchester    
 Williams     21   Jimmy Walker    
 Raven     19   Alan Maybury    
 Livesey     12   Pat Baldwin    
 Murphy      6  Paul Reid    
 Liddle Ut 46   32   Marc Tierney    
 Anyinsah     26   Lewis Gobern Ut 66  
 Thirlwell      8  Dean Hammond    
 Kavanagh   65 17   David Perkins    
 Taylor     11   Mark Yeates Ut 88  
 Bridge-Wilkinson Ut 58   10   Kemal Izzet   27 
 Graham     24   Scott Vernon    
 Avbytare        Avbytare    
 Horwood In 46    2  John White Ut 88
 Howarth     16   Matt Heath    
 Keogh     15   Jamie Guy In 66  
 Dobie     27   Anthony Wordsworth    
 Bridges In 58   23   Mark Cousins    

Carlisle - Colchester 0-2
0-1 Danny Livesey (självmål)(10:58), 0-2 David Perkins (81:35)

Publik 5.745

 13  Skott  11
 6  Skott på mål  4
 7  Hörnor  4
 1  Gula kort  1
 0  Röda kort  0
 53  Bollinnehav  47

Tillbaka till "Matcher 2008-2009"


Bäst i England just nu?

REDAK COLCH2009-01-31 18:07:00
Author

Fler artiklar om Colchester