Colchester 0 - 1 Tranmere
Världens bästa lag

Kvalchansen borta nu?

Äntligen får Colchester spela fotboll igen då matchen mot Tranmere blir av trots det usla vädret dom senaste dagarna i Colchester och England. I går regnade det 35 milliliter i Colchester vilket är lika mycket som det brukar göra under en hel månad men tack vare en vattenborttagarmaskin som man lånade från Essex Cricket klubb så blev Weston Homes Community Stadium spelbar.

Matchen skulle ju egentligen spelas i början av januari men då frös matchen inne och nu höll den alltså på att flyta bort men tack och lov blir det alltså spel ikväll.

Colchester tvingas spela utan Kem Izzet som är avstängd efter fem gula kort medan man får tillbaka Clive Platt efter hans avstängning.

Jimmy Walker vars lånekontrakt gick ut men som Colchester har nu skrivit på för ännu en månad.

Colchester anfaller i första halvleken från vänster till höger.

När matchen startar ligger Colchester 11:a vilket man nu gjort i några veckor medan Tranny ligger 9:a. Skulle Colchester vinna klättrar vi upp till en 8:e plats fem poäng efter Millwall på sista kvalplatsen.

United har hemmamatch

Det här är Colchester första match sen Paul Lambert blev månadens manager i januari

20:45 Avspark.

Mark Yeates får en bra möjlighet efter bara 45 sekunder då han får bollen i bra läge i straffområdet men skottet går tyvärr ganska långt utanför.

Ryan Shotton kastar ett långt inkast för Tranmere och Colchester tvingas göra en hörna till Tranmere. Hörnan från Chris Shuker når Ryan Shotton som nickar bollen i ribban och över.

Colchester är nära att göra 1-0 efter en kaotisk situation när Clive Platt jagar bollen men målvakten Danny Coyne hinner före och rensar undan bollen men inte bättre än att han dundrar bollen rakt på egen försvarare och bollen går över egna målet till en hörna för The U’s.

En mycket bra start på matchen från båda lagen.

Colchester får en hörna som Mark Yeates når Dean Hammond med som nickar en farlig nick men Danny Coyne räddar bollen.

David Perkins drar igång ett anfall men blir bryskt kapad av Steven Jennings men domaren låter spelet fortgå då Colchester har bollen genom Lewis Gobern som spelar fram Mark Yeates som försöker hitta bortre hörnet men tyvärr smiter bollen precis utanför och fortfarande 0-0.

Mark Yeates hittar Scott Vernon som nickar bollen över.

Mark Yeates har en frispark i inte speciellt bra läge men han försöker ändå. Dom som levde mest farligt var dom som satt på översta raden för frisparken är inte ens nära att vara bra.

21:33 Halvtid och mållöst

Första halvleken slutar 0-0 där Tranmere var närmast mål med en nick i ribban men Colchester har varit det bättre laget och fortsätter man bara likadant kommer nog målet i den andra halvleken

Inget av lagen har gjort något byte så samma lag på plan alltså.

21:48 Avspark för andra halvlek

Tranmere startar den andra halvleken lite väl piggt och skaffar fram en hörna efter bara 20 sekunder. Hörnan blir resultatlös.

0-1
Paul Reid tvingas fälla Ryan Shotton i farligt läge. Reid blir varnad. Charlie Barnett slår in frisparken framför mål och där är Ryan Shotton igen och nickar in bollen i mål utan chans för Jimmy Walker. Tranmere tar alltså ledningen efter bara några minuter i den andra halvleken. En tröst mitt i bedrövelsen är ju att Colchester vänt några underlägen till seger den här säsongen och så hoppas vi även nu.

Kallduschen för Colchester går snabbt över och man skapar flera mycket bra chanser bara minuter efter målet.

Lewis Gobern spelar fram till Clive Platt som nickar bollen tillbaka till Mark Yeates som drar till med ett bra skott men målvakten Danny Coyne gör en mycket bra räddning då han boxar bort bollen och inget mål.

Mark Yeates har ett nytt bra läge men Danny Coyne har koll på läget och fortfarande underläge för The U’s

Yeates är nära

Colchester gör matchens första byte efter bara tio minuter i den andra halvleken då Lewis Gobern går ut skadad och in kommer nye Simon Hackney.

Tranmere är mycket nära att göra 2-0 när Chris Shuker stöter fram vid första stolpen och när alla tror att det är mål så är Jimmy Walker där och räddar bollen. Minuten efteråt tror man det är 2-0 igen när Walker tappar bollen i en närkamp men samtidigt som bollen går i mål blåser domaren frispark för The U’s.

Lewis Gobern ut skadad

Dean Hammond spelar fram till Alan Maybury som drar till med ett skott från 25 meter men bollen går utanför samtidigt som Danny Coyne har full kontroll.

Colchester vill ha en straff med en kvart kvar av matchen då Jamie Guy skjuter bollen mot mål men bollen tar på en försvarares hand men domaren tycker sånt är okej så ingen straff för Colchester.

Colchester gör sitt sista byte då en offensiv mittfältare i Anthony Wordsworth kommer in och ut går försvararen Paul Reid. Nu kommer Colchester att sätta allt framåt dom sista tio minuterna plus stopptiden i hopp om att få med sig något den här kvällen.

Klockan har passerat 90 minuter och man skapar inte mer än ett långskott som Danny Coyne fångar efter visa problem

Jamie Guy är får ett mycket bra läge i slutsekunderna då försvaret schabblar till det och Jamie Guy hinner först på bollen men tyvärr är Danny Coyne med på noterna och tvingar bort Jamie Guy från målet och inget mål.

22:37 Matchen slut

Colchester förlorar matchen lite snöpligt då The U’s hade ett hyfsat stort övertag i första halvlek men efter 0-1 kändes det som att Tranmere hade bra koll på läget. Colchesters svit på nio raka utan förlust är nu bruten och en ny svit får börja på lördag då Walsall borta är nästa motståndare.

Ska Colchester nå kval får man absolut inte förlora mot lag som också kämpar om samma kvalplats vilket Tranmere gör.

Av någon anledning ger utmärkelsen månadens manager olycka med sig då man brukar förlora första matchen och så även nu.