Lagbanner
Walsall 2 - 0 Colchester

Walsall 2 - 0 Colchester

Ny förlust för mållösa The U's


Efter en snöplig förlust mot Tranmere senast är det nu upp till bevis för Colchester som vill bevisa att dom nio raka matcherna utan förlust vi hade innan inte var någon tillfällighet. Colchester åker till Banks Stadium i Walsall där Walsall FC tar emot The U’s.

Clive Platt startade sin karriär i Walsall men det är framförallt målvakten James Walker som kommer få det stora mottagandet av Walsalls fans. James är den målvakt som spelat flest matcher för Walsall och är en legend bland Saddlers fans. James spelade i elva år för Walsall innan han hamnade i West Ham och senare Colchester.

Colchester får tillbaka Kemal Izzet efter sin avstängning senast. Jamie Guy gör sin första match från start sedan november 2006 då Colchester mötte Sunderland borta på Stadium of Light.

I Colchester saknas skadade Steven Gillespie och även Chris Coyne som har varit i Japan och spelat VM-fotboll med Australien.

Walsalls senaste match slutade med ett kryss när man mötte Carlisle borta i tisdags. Den matchen slutade 1-1.

Colchester ligger på 11:e plats i League One och Walsall på platsen bakom med fem poäng mindre.

Colchester spelar i sin gula bortadress och anfaller från höger till vänster i första halvleken. 


Banks Stadium mer känd som Bescot Stadium

16:02 Walsall gör avspark.

Jamie Guy får matchen första målchans efter bara en minuts spel då han kommer igenom och avlossar även ett bra skott men Walsalls landslagsmålvakt Clayton Ince visar varför han är just landslagsmålvakt så fortfarande 0-0.

Jamie Guy är mycket spelsugen och skapar ett fint läge för Mark Yeates som försöker hitta David Perkins framför målet men tyvärr hinner inte Perkins fram.

Kem Izzet blir fälld av Stephen Hughes som Mark Yeates drar på mål men målvakten Clayton Ince har bra koll på läget och inget mål.

Jamie Guy får en ny jättebra chans då han på nytt blir frispelad men på Clayton Ince är modigt och dyker ner på fötterna och räddar bollen men bollen hamnar hos Clive Platt som dock inte hinner sikta ordentligt så bollen träffar aldrig målet. 


Jamie Guy har två mycket bra lägen men inget mål

En mycket bra start från Colchester som verkligen kör över Walsall för tillfället.

Walsalls första chans kommer efter en hörna. Hörnan från Sofiene Zaaboub blir mycket farlig då Stephen Hughes får chansen men James Walker tippar bollen i stolpen innan Kem Izzet tjongar iväg bollen.

1-0
Colchester fortsätter att pressa på men Walsall ställer om mycket snabbt samtidigt som Colchesters mittfällt inte hänger med vilket gör att Walsall kommer i numerärt överläge när Sofiene Zaaboub drar på med en brutal snedträff. Den enda som är med på snedträffen är Michael Ricketts som från nära håll enkelt gör 1-0 utan chans för James Walker som inte var beredd på snedträffar.

Colchester kunde ha haft 2-0 innan Walsall ens var över egen planhalva och nu ligger man istället under med 1-0.

Walsall får fördel då domaren inte blåser för en solklar frispark som Colchester skulle haft. Nu blir det istället till en mycket farlig kontring när Michael Ricketts för ett liknande läge som på 1-0 men nu blir det ingen snedträff så James Walker tar nu bollen.

Walsall tvingas till ett tidigt byte då Rhys Weston skadar sig och in kommer nu istället Emmanuele Smith.

2-0
Colchester anfaller men Walsall erövrar bollen och startar ett anfall när Michael Ricketts får bollen på ena kanten och avancerar till lagom avstånd innan han skickar in bollen på bortre stolpen och där dyker Troy Deeney upp och nickar in bollen helt otagbart i ena krysset. 

Tungt med ett sånt mål precis innan halvtid

16:50 blåser domaren för halvtid.

2-0 till Walsall där Colchester har varit det bättre laget. Känns ju mycket tungt just nu då vi borde haft ledningen som det känns just nu.

Colchester gör ett byte i halvtid då man byter ut Jamie Guy och sätter in Lewis Gobern. Det innebär att Mark Yeates tar klivet upp i anfallet bredvid Clive Platt.

17:05 Colchester gör avspark för den andra halvleken.

Colchester startar även den andra halvleken mycket bra då Kem Izzet hittar Pat Baldwin med en frispark. Baldwin skarvar bollen vidare till Clive Platt som får ett mycket bra lägen men Clayton Ince visar vem som är landslagsmålvakten i Trinidad & Tobago då han på nytt gör en fin räddning. Bollen är dock kvar i anfall och Marc Tierney får också en chans men hans lyftning går över målet och fortfarande 2-0 till hemmalaget.

Colchester fortsätter att jaga en reducering och man tror man har en då Clive Platt nickar fram till Paul Reid som dock enligt linjedomaren står i offside. Då det är svårt att avgöra om han stod i offside via radion så får vi ju anta att han var offside och domarna har ju nästan alltid rätt.

Colchester gör två byten då Clive Platt ersätts av Scott Vernon och Hackney mot David Perkins.

Mark Yeates spelar fram nyinbytte Simon Hackney som drar till och nu är inte Clayton Ince med på noterna men tyvärr går bollen på fel sida om stolpen. Vilket dröminhopp det kunde bli med mål på första bollträffen efter bara en minuts spel.

Även Walsall gör ett byte då 2-0 målskytten Troy Deeney byts ut mot Sam Williams som ju spelade för The U’s tidigare under säsongen. Williams gjorde bara två eller tre matcher innan han skadades och skickades hem till Aston Villa igen. Williams han dock göra ett mål för The U’s i JPT mot Bournemouth borta.

Colchester får en hörna och man lurar Walsall med en snabb kort hörna när försvaret fortfarande ställer upp för att försvara sig. Mark Yeates får bollen av Lewis Gobern som petar hörnan och avancerar in i straffområdet och drar på med ett farligt skott på första stolpen men där står ju tyvärr en landslagsmålvakt som styr undan bollen till en ny hörna som blir resultatlös. 


Simon Hackney har några bra lägen på slutet men inget mål

Colchester fortsätter att jaga mål men Walsall får allt lättare att försvara sig då Colchesters försök blir alltmer desperata. 

Simon Hackney har några halvbra lägen att reducera men närmare än några hörnor kommer man tyvärr inte och Walsall vinner matchen med 2-0 där Colchester var värda minst en poäng.

17:52 Matchen slut efter fem stopptidsminuter.

Colchester förlorar igen efter att ha spelat nio raka utan förlust och nu har man alltså två raka förluster. Det här var även första förlusten på bortaplan sen november då topplaget Peterboro vann med 2-1. Efter det spelade The U’s sex matcher på bortaplan utan förlust. 

Det är även säsongens första dubbelförlust för The U's

Nu väntar tre raka hemmamatcher för Colchester och först ut är Southend.

Nästa lördag är det Essex-Derby då Southend kommer på besök till Colchester. Höstmatchen mot Southend var en av dom bästa som någonsin spelats mellan lagen då Southend snabbt gick upp till 2-0 innan The U’s vänder på matchen och gör 3-2 i slutet av matchen innan tyvärr hemmalaget kvitterar på stopptid.

Southend vann idag mot Tranmere hemma med 2-1 efter ett mål i sista minuten (90:00+3:16). Samma Tranmere som i tisdags vann mot Colchester.


 Walsall        Colchester  
 Ince     21  James Walker    
 Palmer     19  Alan Maybury    
 Weston   Ut 36 12  Pat Baldwin    
 Gerrard      6  Paul Reid    
 Boertien     32  Marc Tierney    
 Nicholls     17  David Perkins   Ut 64
 Hughes      8  Dean Hammond    
 Bradley     10  Kemal Izzet    
 Zaaboub    Ut 81
11  Mark Yeates    
 Ricketts     15  Jamie Guy   Ut 46
 Deeney   Ut 68  9  Clive Platt   Ut 63
 Avbytare        Avbytare    
 Williams   In 68 26  Lewis Gobern   In 46
 Gilmartin      2  John White    
 Ibehre     24  Scott Vernon   In 63
 Smith   In 36 22  Simon Hackney   In 64
 Taundry   In 81
23  Mark Cousins    

Walsall - Colchester 2-0
1-0 Michael Ricketts (17:19), 2-0 Troy Deeney (42:33)

Publik: 3.719

 6  Skott  7
 5  Skott på mål  3
 2  Hörnor  4
 0  Gula kort  0
 0  Röda kort  0
 59  Bollinnehav  41

Tillbaka till "Matcher 2008-2009"

REDAK COLCH2009-02-14 18:01:00
Author

Fler artiklar om Colchester