Colchester 0 - 1 Southend
Derby mot Southend på hemmaplan

Mycket tung förlust i derbyt

Matchen mot Southend var startskottet till en vecka som innehåller tre stycken hemmamatcher. Först ut är alltså Southend och avslutas nästa lördag med Hartlepool hemma. Däremellan kommer det uppskjutna mötet mot Stockport att spelas (tisdag). Vinst idag är ju ett måste om vi ska hänga med i kampen om kvalplatserna.

Första derbyt någonsin på Weston Homes Community Stadium.

Colchester ligger kvar på sin 11:e plats som man legat på i åtta omgångar. Tyvärr börjar lagen närma sig underifrån och vid förlust kan Colchester trilla ner en plats. Vinner Colchester är vi dock kvar på 11:e platsen men förhoppningsvis lite närmare kvalet som idag är 10 poäng bort. Southend ligger på 14:e plats fem poäng efter Colchester.

Colchester kommer till dagens match med två raka förluster och inget mål framåt. Nu är Steven Gillespie tillbaka i laget igen och förhoppningsvis får vi se han spela resten av säsongen för han har ju mest varit skadad.

Colchester gör två byten från förra matchen. In kommer Matt Heath som varit skadat en tid och ersätter nu avstängde Paul Reid och Scott Vernon ersätter Jamie Guy som petas helt då Steven Gillespie tar hans plats på bänken.

Det är ett härligt vårväder i Colchester där solen visar sig från sin bästa sida och den väntade storpubliken på Weston Homes Community Stadium kommer nog att trivas.

Colchester spelar i sina vanliga randiga hemmatröjor och anfaller i första halvlek från höger till vänster.

Första derbyt mot Southend på Weston Homes Commuity Stadium någonsin

16:00 Avspark av Southend.

Colchester får en frispark i hyfsat läge efter bara en minut. Mark Yeates slår den mot Dean Hammond på bortre stolpen men målvakten Steven Mildenhall boxar enkelt undan bollen.

Marc Tierney försöker med ett skott men det blir till matchens första hörna. Mark Yeates lägger hörna och efter lite kalabalik hamnar bollen hos Dean Hammond straxt utanför straffområdet. Hammond drar till från 25 meter men skottet får tyvärr precis utanför.

Marc Tierney tappar bollen i bra läge men han jobbar tillbaka och fäller Anthony Grant som kommentatorerna kallade för “derby-kapning”. Frisparken slås av målvakten Steve Mildenhall hamnar hos anfallaren Theo Robinson som drar till med ett bra skott som tvingar James Walker till en mycket bra räddning.

0-1
Efter en kvart kommer första målet och tyvärr är det ju helt fel lag som gör målet. Colchester som öppnat matchen bäst är i anfall men Southend erövrar bollen och startar en snabb kontring när Osei Sankofa hittar Theo Robinson som från högerkanten slår en smörpass till en framstormande Franck Moussa som från nära håll stöter in bollen.

Tredje målet i rad som Colchester släpper in på en snabb konstring. Förra matchen mot Walsall var ju båda målen på kontringar.

Alan Maybury och Alan McCormack
har en privat liten uppgörelse som utmynnar i varsitt gult kort men Alan Maybury borde nog blivit utvisad då han slår till Alan McCormack
med handen i ansiktet.

Scott Vernon skapar fram en frispark i bra läge då han blir fälld av Dorian Dervite. David Perkins försöker med en fräckis och slår den direkt på mål när alla väntar sig ett inlägg men tyvärr är ju Steve Mildenhall med på noterna och tar bollen.

Mark Yeates slår ett farligt inlägg till Scott Vernon men Peter Clark hinner före och nickar bollen till en hörna som blir resultatlös.

Matchen har dött en del dom sista tio minuterna

Colchester har ett jättebra läge att kvittera när Dean Hammond hittar Clive Platt på högerkanten som sen slår ett mycket bra inlägg till Kemal Izzet men hans nick är inte den bästa då den går rakt på målvakten.

Colchester har nu satt fart i matchen igen och Marc Tierney ordnar en ny hörna till Colchester. Mark Yeates slår en mycket bra hörna till Dean Hammond som bara ska nicka in bollen från nära håll på bortre stolpen men han nickar bollen precis utanför. Colchester måste sätta såna chanser om vi vill ha med oss tre poäng ikväll.

Southend är mycket tillbaka pressade och skapar just ingenting men man lyckas fixa fram en hörna som bara domaren såg och det räcker ju i regel. Hörna från målskytten Franck Moussa går mot Peter Clark men han ruffar och Colchester får frispark.

Mark Yeates har ett stenhårt skott från som nära håll men Steve Mildenhall gör en fantastiskt räddning och Colchester får hörna.

Mark Yeates har första halvlekens absolut bästa chans

Colchester avslutar första halvleken med tio man då Pat “Rio” Baldwin skadar sig och tvingas av planen för omplåstring.

Anthony Grant filmar till sig en frispark i farligt läge när det bara återstår några sekunder av dom tre bonusminuterna domaren har gett matchen. Frisparken blir mycket farlig när Francis Laurent får bollen på bortre stolpen helt omarkerad men han lyckas missa och första halvlek slutar 0-1

16:49 Halvtid och 1-0 till Southend vilket inte är speciellt rättvist.

Halvtidunderhållning var en löptävling mellan lagens maskotar. Colchester har ju sin Eddie the Eagle medan Southend har sin Shrimpers. Med i loppet var även Essex Cricketklubbs maskot och några lokala maskotar från köpcentrum. Eddie the Eagle vann såklart medan Shrimpers blev oplacerad. Hoppas The U’s tar med sig det till den andra halvleken.

Inget byte i halvtidsvilan vilket ju innebär att Pat Baldwin är okej

17:02 Colchester gör avspark på andra halvlek.

Första chansen i den andra halvleken får Colchester efter bara 30 sekunder när Kem Izzet bryter in men skjuter tyvärr över i bra läge.

Colchester pressar på men närmare än hörnor kommer man inte då Southend gör som i första matchen då dom också fick ett tidigt ledningsmål, nämligen bara försvara sig.

Mark Yeates och Marc Tierney passar fint mellan sig samtidigt som man vinner mark. Tierney når sen Pat Baldwin som nickar bollen så att den landar på målet men sånt räknas ju inte tyvärr.

Southend försöker sticka upp men man får bara några anfall där man springer offside när Colchester spelar med ett väldigt högt försvar. Bara att hoppas dom inte går bort sig så att Southend avgör matchen.

Southend har en hörna som Peter Clark nickar utanför och Colchester gör matchens första byte då Scott Vernon går ut och in kommer skadedrabbade Steven Gillespie.

Southend har flyttat upp spelet och man skapar nu en dubbelhörna men Jimmy Walker har inga problem med den andra hörna så han startar ett snabbt anfall med David Perkins men Southend reder ut problemet.

Colchesters press börjar avta så Southend får ju lite mer att säga till om och man kontrollerar matchen bra.

Marc Tierney hittar Steven Gillespie framför målet men han får ingen träff på bollen så det blir bara inspark. Det märks att Gillespie är matchotränad då han varit mest skadad under säsongen.

David Perkins har en fin kontring och slår ett bra inlägg men tyvärr hinner ingen med så chansen rinner bara ut i sanden.

Steven Gillespie blir nedsparkad av Lee Barnard i bra läge så Colchester får en frispark. Mark Yeates slår den som ett hårt inlägg men Steve Mildenhall boxar undan bollen och andravågen hamnar hos Colchester och Dean Hammond som drar till men skottet är inte ens nära.

Gillespie kom in på slutet men det hjälper inte

Tiden rinner iväg alldeles för snabbt för Colchester och Southend får en hörna. På hörnan blir det en mycket snabb kontring från Mark Yeates som hittar in till Steven Gillespie men Steve Mildenhall räddar igen men linjedomaren har vinkat för offside i ett mycket tidigt läge som inte huvuddomaren såg.

När klockan slår över till 90 minuter visar fjärdedomaren upp hela sex minuters stopptid och ingen förstår var dom kom ifrån.

Colchester får en frispark när Dean Hammond blir knuffad i skottögonblicket. Mark Yeates lyfter in bollen i straffområdet och det blir hörna för Colchester. Bollen hamnar hos Simon Hackney som skjuter men det blir en ny hörna. Southend håller tätt även på den hörna och domaren blåser av matchen

17:54 Matchen slut och fel lag vann.

En mycket tung förlust när Colchester åker på sin tredje raka förlust och även den tredje raka matchen man inte gör mål i. Sen Paul Lambert fick pris som månadens manager har Colchester spelat tre matcher och förlorat alla med en målskillnad på 0-4

Colchester kan nog vinka hejdå till kvalet då fel lag vann där uppe.

Nästa match är på tisdag och då är Stockport hemma som gäller. Stockport som idag vann med 2-1 mot Carlisle borta. Stockport ligger på sjunde plats i tabellen.