Colchester United - Crewe Alexandra 0-1
Crewe fick fira tre nya sköna poäng.

Tre sköna poäng och Crewe fortsätter att visa fin form i jakten på ett nytt kontrakt.

Gudjon fick ett par oväntade förstärkningar lagom till avspark mot Colchester, Broomes kom tillbaks från Blackpool och Lawrence kunde medverka tack vare en speciell ansiktsmask som gjorde att spel möjliggjordes trots en käkfraktur. Förstärkningarna gjorde att Gudjon stuvade om i laget, Broomes och Lawrence direkt in i startelvan på bekostnad av O’Donnell och den skadade McCready. Dessutom kom Grant in i stället för Moore som fick nöja sig med en plats på bänken. På bänken fanns även Collis, Miller, O’Donnell och Schumacher.

Första halvlek startade med ett par bra chanser för hemmalaget, Tierneys skott smet tätt utanför Ruddys stolpe och minuter senare fick Ruddy anstränga sig ordentligt för att rädda Izzets lobb. Colchester fortsatte att pressa på men man hade svårt att skapa de där riktigt klara chanserna. Detsamma kan sägas gälla för Crewe som inte registrerade sitt första skott förrän efter dryga halvtimmen var gången. Halvleken avslutades med att Coyne nickade tätt över från nära håll.

Crewe gjorde ett byte i halvtid, Schumacher in i stället för Woodards som inte hade någon lyckad dag. Gudjon måste haft ett lyckat snack i halvtid för Crewe började spela betydligt bättre och chanserna började komma, bland annat hade Baudet en nick som smet just över. Colchesters första riktiga chans kom tio minuter in på den andra halvleken där Ruddy fick sträcka ut ordentligt för att nå Vernons skott. Det var ändå Crewe som öppnade målskyttet, Zola höll sig framme på ett långt inkast från Donaldson och Zola kunde enkelt stöta in 0-1.

Bara minuter senare borde Donaldson ha fördubblat ledningen men Cousin i Colchesters mål gjorde en bra räddning när en frispelad Donaldson försökte runda målvakten. Colchester hade sen en bra period i matchen när man hade mycket bollinnehav men man hade återigen svårt att skapa några riktigt heta chanser. Crewe fokuserade på kontringar och man hade flera bud på mer mål, bland annat Broomes på en nick som rensades undan på mållinjen. Tiden räckte inte till för hemmalaget utan domaren blåste av och glada alexfans kunde konstatera att man tagit ytterligare tre viktiga poäng.

Gudjon säger efter matchen att han inte var nöjd med den första halvleken men ett par väl valda ord till spelarna verkar ha gjort verkan. Han säger att han hade känslan av att Crewe var närmare 0-2 än Colchester var att kvittera och han berömmer särskilt Zolas insats. Lambert i Colchester konstaterar att hans lag var för dåligt för att hota Crewe.

Vinsten och andra resultat gör att Crewe klättrar upp till artonde plats, sex poäng ner till Swindon just under strecket men också bara två poäng upp till Hartlepool på en femtonde plats. Match redan på tisdag igen, då väntar Bristol Rovers på hemmaplan. Avspark 20.45, platsen Gresty Road.