Lagbanner
Scunthorpe 3 - 0 Colchester
Finns bara ett lag

Scunthorpe 3 - 0 Colchester

Kvalhoppet ute


Åtta matcher kvar av säsongen och Colchester möter Scunthorpe borta på Glanford Park och vädret är ju inte allt för upphetsande med massor av regn och i det närmaste storm. Dock är det ingen fara för att matchen skulle ställas in. En viktig match för hemmalaget som kämpar om en kvalplats medans Colchester mest kan drömma om samma kvalplats. Men vinner The U’s idag så börjar man ju hoppas igen. Scunny har ju även nästa helgs match att se fram mot då man i JPT finalen möter Luton Town på Wembley Stadium. Hoppas tankarna är där.

Huvudmålet är för tillfället att avsluta så bra som möjligt och att komma före konkurrenten Southend som just nu ligger sju poäng före Colchester efter en seger mot Hartlepool igår. Southend har dock två matcher mer spelade.

Colchester ligger innan matchen på sin 11:e plats där man legat större delen av säsongen tio poäng efter Scunthorpe som ligger 6:a och på sista kvalplats. Colchesters kommande två matcher är mot topplagen Millwall borta på tisdag och Leeds hemma nästa helg. Nio poäng från dessa tre topplag och man börjar verkligen drömma igen för sen har vi bara bottenlag kvar att möta undantaget Peterborough som ligger tvåa som idag vann mot Leicester med 2-0 på London Road.

Colchester startar matchen med exakt samma elva spelare som sånär vann mot Leicester borta förra helgen. Den enda ändringen är att Anthony Wordsworth och Akanni-Sunday Wasiu får lämna sin plats på bänken och där hittar vi nu Lewis Gobern och Simon Hackney som återvänder efter skador. På bänken finns även Johnnie Jackson som förra säsongen var Championships enda spelare som spelade alla minuter. Efter sin skada har han inte kunnat återta sin plats i laget.

Colchester spelar i sina gula bortatröjor och det är Scunthorpe som har den starka vinden i ryggen i den första halvleken. Sånt behöver ju inte vara en fördel när det blåser så mycket som det gör. 


Glanford Park

16:00 Avspark
Matchens första målchans får The U’s när Mark Yeates kommer fram på högerkanten och bryter in när hemmaförsvaret går bort sig men vinkeln är för dålig så istället för ett skott så försöker han hitta Clive Platt framför målet men Platt hinner tyvärr inte fram så bollen rinner iväg till ett inkast.

Mark Yeates fram inlånade Karl Hawley vars skott inte når fram till målet då försvaret hinner mellan och det blir hörna.

En lovande inledning på matchen som inte ens varat i fem minuter.

Alan Maybury når Clive Platt med ett fint inlägg men nicken går tyvärr mitt i målet och där står ju Joe Murphy som fångar bollen enkelt.

Även hemmalaget vill framåt och efter ett bra anfall som avslutas med ett bra skott av Kevan Hurst men Mark Cousins räddar och sätter igång ett snabbt anfall där Mark Yeates och Clive Platt överlistar försvaret efter en fin liten flipp av Platt till en framstormande Yeates som fri med målvakten försöker hitta luckan vid första stolpen men Joe Murphy är med igen och räddar till en nu resultatlös hörna. 


En bra första halvlek av Clive Platt

Hemmalagets försök att hitta in med bollarna bakom Colchesters försvarslinje men vinden gör att bollen bara rinner ner till inspark för The U’s.

Henri Lansbury drar iväg med ett fint skott från 25 meter i medvinden och skottet skapar vissa problem för Mark Cousins men fortfarande 0-0.

Dean Hammond hittar med en nickskarv fram till Clive Platt som dock väntar lite för länge då bollen måste lägga sig till rätta först vilket gör att Joe Murphy hinner ner och tar bollen.

Colchester spelar mycket bra i motvinden och man är närmast ett mål.

1-0
Bara för att man börjar hoppas på ett 1-0 mål för The U’s så kontrar hemmalaget när Liam Trotter med en långboll i medvinden hittar målskytten Gary Hooper som kommer helt fri med Mark Cousins. Trotter rundar Cousins som sen inte gör några misstag och 1-0 till hemmalaget istället. Det var Trotters 28:e mål den här säsongen för förre Southendspelaren. 


Mark Cousins utelämnades vid 1-0

Tung mål nära halvtidsvilan och Colchester ramlar ner en placering och är nu 12:a

Ett mål betyder så mycket brukar man säga och nu är det vad som håller på att hända för minuten efter målet kommer man i ett nytt flygande anfall och nu är det Matthew Sparrow som får en dubbelchans men efter lite flipperspel och kalabalik hamnar tillslut bollen i Mark Cousins famn.

Fjärdedomaren visar en minuts stopptid.

16:46 Halvtid och 1-0 till hemmalaget.

Colchester började matchen bäst i motvinden men tog inte till vara på chanserna vilket straffar sig när Scunthorpe kommer in i matchen och man gör även 1-0 med hjälp av medvinden. Ett oavgjort resultat hade varit mer rättvist men nu har ju The U’s medvind i andra halvleken.

Inget av lagen gör några byten i halvtid.

17:02 Avspark för andra halvlek

Colchester har en bra chans då hemmalaget slarvar i uppbyggnadsfasen vilket gör att Kem Izzet kan starta en kontring. Izzet spelar fram till Yeates som tar sig in i straffområdet där han går omkull men domaren tycket att det inte är någon straff och låter spelat fortsätta med Scunthorpe som bollinnehavare.

Scunthorpe som avslutade första halvleken bäst startar även den andra bäst och man har en del farligheter i motvinden.

Scunny får en hörna som Kevan Hurst tar hand om. Hurst hittar David Mirfin som i bra läge nickar bollen över målet.

Hemmalaget gör ett byte när Kevan Hurst ersätts av Sam Togwell.

2-0
Henri Lansbury vinner bollen efter ett inkast från Alan Maybury. Lansbury spelar fram Gary Hooper som gör sitt andra mål för kvällen. Nu ska det mycket till om vi ska vända det här.

Colchester är mycket nära att reducera direkt på avsparken när Karl Trotter får en yta i utkanten av straffområdet. Han drar iväg ett mycket överraskande skott som tar i stolpen och ribban innan den tar vägen bakom en helt ställt Joe Murphy men tyvärr hinner ingen fram på returen så fortfarande 2-0 men väldigt nära en reducering. 


The U's försöker men det vill sig inte

The U’s gör sitt första byte då David Perkins blir utbytt och in kommer nu Lewis Gobern. Även Johnnie Jackson blir inbytt och ut går Kem Izzet.

3-0
Scunthorpe kontrar in ännu ett mål när Colchester har mycket folk framåt i jakten på en reducering. En lång boll upp till Henri Lansbury från Paul Hayes och Mark Cousins är lämnad ensam igen. 3-0 och rullgardinen ner.

Ett rekordkort inhopp från skadedrabbade Johnnie Jackson som blir utbytt efter bara tre minuter då han skadas igen.


Johnnie Jackson inbytt skadad och utbytt efter tre minuter

Matchen dör totalt efter 3-0 och det är ett resultat som Scunthorpe verkligen ska vara glada över för 1-1 var ju närmare 2-0 och nu är det snöpligt 3-0. 

17:51 Matchen slutar 3-0

Förlusten innebär att Colchester nu är helt borta från kvaljakten och League One spelar man även nästa år. Med tanke på hur dåligt vi inledde så får man vara nöjda med säsongen och att man började hoppas på kval i alla fall. Kan vi bara vara med från början nästa säsong så ska det nog gå vägen. Det finns ju fortfarande en minimal chans men League One blir det nästa år.

Nästa match är mot Millwall på tisdag som är en match från i vintras men dom frös inne den gången. Nytt försök nu. Millwall fick idag 0-0 borta mot Crewe.


 Scunthorpe        Colchester    
 Murphy        Mark Cousins    
 Wright        Alan Maybury    
 Mirfin        Neal Trotman    
 Pearce        Pat Baldwin    
 Williams        Marc Tierney    
 Lansbury   Ut 76    David Perkins   Ut 67
 Sparrow        Dean Hammond    
 Trotter        Kem Izzet   Ut 68
 Hurst   Ut 59    Mark Yeates 74  
 Hayes        Clive Platt    
 Hooper   In 83    Karl Hawley    
 Avbyare        Avbytare    
 Slocombe        Simon Hackney   In 71
 Crosby        Lewis Gobern   In 67
 Woolford   In 76    Johnnie Jackson   In 68 Ut 71
 Togwell   In 59    John White    
 May   In 83    Dean Gerken    

Scunthorpe - Colchester
1-0 Gary Hooper (35:26), 2-0 Gary Hooper (59:35), 3-0 Henri Lansbury (69:09)

Publik: 4.304
Glanford Park, Scunthorpe

 13  Skott  10
 10  Skott på mål  5
 4  Hörnor  6
 0  Gula kort  1
 0  Röda kort  0
 54  Bollinnehav  46

Tillbaka till "Matcher 2008-2009"

REDAK COLCH2009-03-28 17:54:00
Author

Fler artiklar om Colchester