Millwall 0 - 1 Colchester
Mot nya mål

Säsongens sista kvällsmatch slutade med en seger

Colchesters sista match i den lilla bortaturnén mot topplag avslutas ikväll när The U’s åker till London för match mot Millwall på The Den.

The U’s ska försöka att ta revansch från höstens möte då huvudstadslaget vann med 2-1 och den försmädliga 3-0 förlusten mot Scunthorpe i lördags. Efter den försluten lät manager Paul Lambert spelarna sitta kvar i omklädningsrummet i en halvtimme innan dom fick varva ner och hoppa in i duschen. Trots 3-0 förlusten ställer Colchester upp med exakt samma lag mot Millwall.

Millwall och Colchester har redan mötts på The Den den är säsongen och då vann Colchester med 1-0 i JPT.

För Colchester är det tyvärr mest en match för äran då tåget har gått efter den senaste förlusten men för Millwall är det en mycket viktig match för vid seger är man bara en poäng efter Peterborough som ligger tvåa. Millwall är alltså trea medan Colchester har halkat ner till den 13:e platsen.

Colchester spelar som vanligt i sina gula bortatröjor och anfaller i den första halvleken från vänster till höger.

Bortamatch på The Den

21:45 Avspark

Matchen startar i ett högt tempo där båda lagen bjuder till men kunnandet är det dock lite sämre med från båda lagen med många felpass. En målchans har Millwall skapat efter frispark där målvakten Mark Cousins kom lite snett i utrusningen men fortfarande 0-0 efter en kvart.

Gary Alexander är mycket nära att nicka in 1-0 efter ett inlägg från David Martin men Mark Cousins för en fantastisk räddning och Millwall får en hörna som blir ofarlig.

Gary Alexander är på hugget i öppningen och har ett bra skott från nära håll men Neal Trotman offrar sig och bryter till en ny resultatlös hörna.

Millwall får en mycket farlig frispark då Pat Baldwin sparkar ner Jason Price precis utanför straffområdet. Baldwin får gult kort och James Henry försöker lyfta in bollen över muren och under ribban. Han lyckas till hälften då bollen gör över muren men även över ribban och Colchester får inspark.

Pat Baldwin lever farlig några minuter senare då han på nytt kapar en James Price lite väl nära egna målet. Nu blir det inget gult kort men väl en frispark i farligt läge. James Henry försöker igen men den här gången med en lura som når Tony Craig som drar till med vänstern från nära håll men skottet går över.

Dean Hammond har ett sällsynt försökt för Colchester men skottet blockeras.

Jason Price tvingar fram Mark Cousins till en ny fin räddning.

Gary Alexander tvingas till ett byte efter en skada i slutet av den första halvleken. Millwall som har forwardsproblem får nu mera problem.

21:34 Halvtid och 0-0

En ganska dålig match där Millwall har varit det klart bättre laget så 0-0 ska Colchester vara glada för.

Inga byten i halvtid

21:50 Avspark för den andra halvleken.

Andra halvlek hinner inte ens börja innan Zak Whitbread
får ett gult kort efter en klantig kapning av Kem Izzet.

Minuten efter får Neal Trotman en varning då han fäller Ashley Grimes. Tv gula kort på mindre än en minut.

David Perkins har Colchesters bästa målchans då han efter en framspelning från Clive Platt får ett skottläge. Perkins skott är bra och lågt men David Forde i målet räddar.

Fortfarande mest Millwall men The U’s börjar få lite att säga till om och man skapar en del halvchanser.

Jason Price driver upp bollen när ingen i Colchester attackerar honom. Price försöker hitta Ashley Grimes men bollen studsar tillbaka på Price och tar på handen så Colchester får frispark.

Millwall har en jättechans att göra kvällens första mål. Efter en hörna från James Henry som hittar David Martin som från nära håll lyckas nicka bollen över Mark Cousins målställning.

The U’s får en frispark då Tony Craig ruffar David Perkins. Mark Yeates försöker att hitta målet men målet står lite fel så skottet går utanför.

Kem Izzet startar ett anfall för Colchester då han spelar fram Dean Hammond. Hammond försöker hitta Clive Platt men bollen tar på en försvarares hand men domaren låter spelet fortsätta och chansen är borta.

Karl Hawley rundar Zak Whitbread nere vi kortlinjen och får ett bra läge men domaren bedömer som att bollen var över linjen så inspark för Millwall.

Mark Yeates rensar undan i ett farlig Millwall anfall. Bollen hamnar hos Dean Hammond som avancerar och får iväg ett skott men tyvärr tar bollen på en försvarare och farten bromsas upp och David Forte har inga problem att ta bollen.

0-1
Colchester får sin första hörna med sex minuter kvar av matchen. Mark Yeates och Marc Tierney slår en snabb kort hörna vilket även lurar försvaret som inte är med på noterna. Mark Yeates får tillbaka bollen och skickar in den framför mål där Clive Platt nickar in bollen från nära håll. 1-0 till Colchester till dom runt 500 tillresta fansen stora glädje.

Matchhjälten Clive Platt gör mål igen

Colchester tar sig upp till 10:e plats och med sex matcher kvar är man just nu tio poäng från kval så tyvärr är ju segern betydelselös för The U’s men förlusten är desto mer smärtsam för Millwall och sånt är ju alltid kul.

Nyinbytte Lewis Grabban har ett mycket bra skott första gången han rör bollen. Pat Baldwin är räddaren i nöden och styr undan bollen till hörna.

Fjärdedomaren visar fyra minuters stopptid och Millwall pressar på.

22:40 Matchen slutar 1-0 till Colchester.

En skön seger men tyvärr lite för sent.

Nästa match för The U’s är på lördag då Leeds kommer till Weston Homes Community Stadium. Colchester vann höstmatchen med 2-1 och har aldrig förlorat mot Leeds på hemmaplan.

På kort tid har Colchester vunnit mot topplagen Oldham och Millwall borta och även tagit poäng mot Leicester borta