Colchester 0 - 1 Leeds
Stormatch på Weston Homes Community Stadium

Förlust inför rekordpublik

Dagens match är mot forna storlaget Leeds United som ju siktar att ta sig upp till att börja med Championship och sen till Premier League. Nu ska Colchester göra allt för att förstöra dom planerna och dom som ska förstöra är samma elva som vann mot Millwall i tisdags men även samma elva som förlorade mot Scunthorpe förra lördagen.

På bänken har vi dock några ändringar då Ashley Vincent för första gången är uttagen i laget efter flytten från Cheltenham förra månanden. Även inlånade Lewis Gobern är med på bänken efter varit borta på grund av skada.

Chris Coyne som varit i Australien och VM-kvalat för sitt Australien får inte plats i laget trots att han inte spelade i matchen “down under”. Tyvärr saknas även Steven Gillespie och Johnnie Jackson som båda är skadade.

Matchen är slutsåld men då Colchester har gett två extra sektioner till bortalaget Leeds så kommer det inte att bli fullsatt då polisen kräver en tom sektion mellan fansen. Men det kommer att slås ett nytt publikrekord den här eftermiddagen i Colchester.

Colchester startar matchen på tionde plats medan Leeds ligger femma och på kvalplats

Fullt på Weston Homes Community Stadium ikväll

16:02 Avspark och Colchester anfaller åt höger i den första halvleken.

Colchester får matchens första hörna efter bra arbete av förra Leedsspelaren Alan Maybury och Mark Yeates som tvingar Leeds att göra hörna efter bara 30 sekunder. Målvakten Casper Ankergren boxar dock undan hörnan från Mark Yeates.

Leeds har ett bra läge då Jermaine Beckford lurar offsidefällan Colchester försöker. Beckford hinner även före en utrusande Mark Cousins men Beckfords nick över målvakten är lite för hård så bollen gå över målet och Colchester kom undan med blotta förskräckelsen.

Nyinlånade Karl Hawley drar till med ett mycket bra skott från 20 meter men målvakten Casper Ankergren är med och räddar till en hörna som blir resultatlös.

Clive Platt är mycket nära att få en liknande chans som Jermaine Beckford fick men tyvärr får han inte kontroll på bollen så det blir en enkel match för Ankergren.

Jonathan Howson spelar fram en fin boll till Jermaine Beckford som drar till men skottet är mycket dåligt och inspark för Colchester. Man får dock inte lämna sådana ytor till Beckford som ju öser in mål i League One.

Mark Yeates får ett bra läge då Karl Hawley hittar honom med en smart pass men Casper Ankergren står upp länge och räddar friläget till en hörna.

Nära att Mark Yeates ger The U's ledningen

En bra start på matchen med många chanser från båda lagen och hela sju hörnor innan det ens har spelat 30 minuter.

0-1
Efter ett fint samarbete mellan målkungarna Jermaine Beckford och Luciano Becchio blir det Becchio som får skottläget när han drar till från 18 meter utan chans för unge Mark Cousins i målet och 1-0 till bortalaget Leeds. Precis som i höstmötet tar alltså Leeds ledningen och förhoppningsvis vänder The U’s även den här matchen.

Målet för Leeds tar Colchester ner till 12:e plats

Leeds har en frispark i bra läge när Kem Izzet fäller Fabian Delph. Robert Snodgrass tar han om frisparken och hittar Sam Sodje framför målet men nicken landar på målet.

Leeds har bra kontroll på spelet men på stopptid slarvar Leeds och ger Colchester en hörna. Hörnan blir inte så farlig men andravågen av Colchester blir desto bättre men Leeds reder upp situationen och startar en kontring när Alan Maybury missar en brytning men Mark Cousins är snabbt ute och räddar situationen.

Mark Cousins gör det bra i målet

16:48 Halvtid och 1-0 till bortalaget

Colchester börjar matchen piggt men Leeds tar över och leder rättvist med 1-0 vilket Colchester ska vara nöjda med för Jermaine Beckford kunde ha gjort ett hat-trick men Mark Cousins har spelat mycket bra i Colchesters mål.

Halvtidsunderhållningen består av presentationer av spelarna som vann mot Leeds 1971 i FA Cupens femte omgång. Man har fått dit nästan alla spelare men då några har gått ur tiden får man nöja sig med tio av spelarna. Graham Smith, John Gilchrist, Bobby Cram, John Kurila, Brian Garvey, Brian Lewis, Brian Gibbs, Mick Mahon, Dave Simmons och Ray Crawford är dom som hyllades denna eftermiddag. Målen gjordes av Dave Simmons och Ray Crawford (2). Som tack för segern blev dessutom spelarna från 1971 med i Colchesters “Hall of Fame” den här eftermiddagen.

3-2 den gången

17:05 avspark för andra halvlek

Andra halvleken börjar lite avvaktande men Colchester försöker men Leeds försvar spelar stabilt och Casper Ankergren behöver inte ingripa.

Kem Izzet fäller Jonathan Howson och Leeds får frispark. Izzet som blev varnad för en likadan situation klarar sig undan ett nytt gult kort och får stanna på plan. Hade varit tungt om The U’s skulle bli reducerade till tio man.

David Perkins blir utbytt några minuter senare och in kommer Simon Hackney.

Colchester har en bra period just nu och Leeds försvarar sig mest. Dock är försvaret väl samlat så det blir aldrig några farliga målchanser.

Mitt i Colchesters press så sticker Leeds upp och målskytten Luciano Becchio får en bra chans men en lagom hård knuff från Pat Baldwin får Becchio ur balans och skottet går utanför. Väldigt nära en straff för Leeds men alla vet ju hur lätt Argentinare faller.

Det nya publikrekordet för Colchester på Weston Homes Community Stadium lyder 9.559

Luciano Becchio blir frispelad och sätter bollen i mål men domaren har redan blåst av för en solklar offside.

The U’s gör sitt andra byte då hårt jobbande Karl Hawley ersätts av Ashley Vincent som gör sin debut för Colchester och man får ju hoppas på en drömdebut med ett hat-trick på tio minuter eller nåt liknande.

Mark Yeates försöker med en cykelspark men farten på bollen blir för dålig så Casper Ankergren har inga problem att fånga bollen.

Colchester fortsätter att pressa på och man spelar bollen runt mellan laget men Leeds försvar är väl samlat och The U’s hittar inte igenom försvaret.

Colchesters gör sitt tredje byte med sju minuter kvar då Mark Yeates går ut och Lewis Gobern återvänder efter sin skada han dragits med ett tag.

Simon Hackney gör en brysk tackling på Richard Naylor och det blir lite småbråk då Naylor inte gillar läget. Flera spelare lägger sig i och det delas ut gula kort till Hackney och Naylor.

Leeds har bra koll när klockan når 90 minuter och fjärdedomaren visar fyra minuter extra.

På Argentinskt maskarvis så tar Luciano Becchio väldigt lång tid på sig när han ska bytas ut. Från att ha varit helt ok så haltar han av planen samtidigt som han tackar sin publik men domaren lägger bara till mera tid.

Leeds har full koll på läget och man försvarar sig enkelt och skapar även en mycket bra chans i absoluta slutsekunden men Mark Cousins räddar än en gång från Jermaine Beckford.

17:55 matchen slutar 1-0 till Leeds

Leeds hade den första halvleken och sen bevakade man mest resultatet vilket tillätt The U’s att föra matchen men man lyckades aldrig lirka upp det starka Leeds-försvaret

Det var Colchesters första förlust mot Leeds på hemmaplan.

Colchester är nu på 11:e plats då Southend tyvärr vinner mot Huddersfield borta.

Nu väntar påsken med två matcher mot bottenlagen Leyton Orient i London och Brighton hemma på Annandag Påsk. Skönt för Colchester att möta bottenlag efter alla jobbiga matcher mot topplag vi haft på slutet.