Leyton Orient 2 - 1 Colchester
Alltid bäst

The O's vann mot The U's

Påsken inleds i London där Colchester möter Leyton Orient på Matchroom Stadium

Colchester gör flera ändringar i laget. Dean Gerken gör sin första match från start efter att ha blivit petad i höstas när The U’s lånade in James Walker från West Ham. Gerken hamnade då i Darlington och har efter återkomsten inte kunnat konkurrera ut Mark Cousins mellan stolparna. Ashley Vincent gör sin första match från start för Colchester. På bänken hittar vi Mark Yeates till förmån för Lewis Gobern. Även Simon Hackney spelar från start. Chris Coyne är åter på bänken efter landslagsutflykten till ”Down Under”. Inlånade Karl Hawley är skadad och har förmodligen gjort sitt i Colchester då säsongen snart är slut och då finns det ju ingen anledning till att behålla anfallaren från Preston. Även David Perkins är borta på grund av skada.

I Leyton Orient hittar vi den evige målskytten Scott McGleish som öser in mål oavsett vilken klubb han tillhör. När han spelade för Colchester gjorde han 63 mål för Colchester på 160 matcher (två omgångar) och Colchester var ju nederlagstippade varje säsong han spelade för The U’s men tack vare hans mål så knäppte vi experterna på näsan varje gång. McGleish är på lån från Wycombe.

Långfredagens matcher gjorde att Colchester ramlade ner till 13:e plats men vid seger kan man ta sig upp till nia som bäst om några resultat går rätt.

För Colchester är matchen mest för äran och chansen att komma före Southend. För hemmalaget Orient kan en seger betyda att kontraktet är säkrat idag.

Colchester spelar som vanligt i sina gula tröjor när man har bortamatch

Påskafton på Matchroom Stadium

16:01 Avspark

Det är Leyton Orient som startar matchen piggast och tvingar fram en fin räddning från Dean Gerken.

Orient har flera bra anfall och Dean Gerken måste vara på tårna för att inte släppa till något men närmare än några hörnor kommer man inte.

Leyton Orient får en jättechans då Dean Gerken hinner före Scott McGleish med en utbaxning men bollen hamnar hos Simon Church som har i stort sätt öppet mål men Church missar hela målet.

Simon Hackney fixar fram första chansen för Colchester då han tar sig in i straffområdet och skjuter ett bra skott men Jamie Jones räddar

Lewis Gobern jobbar bra och räddar bollen från att rinna till inspark. Han hinner upp bollen och får en frispark när Sean Thornton är lite för ivrig. Frisparken är vid straffområdets linje fast nere vid kortlinjen så någon riktig målchans är det ju inte. Simon Hackney försöker hitta Clive Platt men det blir bara en hörna som nu hittar till Platt men Paul Terry rensar undan bollen.

Simon Hackney hittar med en fin krossboll Lewis Gobern som från tolv meter nickar bollen precis utanför.

Colchester har en mycket bra chans då Lewis Gobern drar på med ett grymt skott från 30 meter men Jamie Jones gör en mycket bra räddning och Colchester får hörna.

0-1
Med bara någon minut kvar av första halvlek så gör Colchester 1-0 efter en nick av Clive Platt. Det är efter en frispark från Marc Tierney som hittar Neal Trotman på bortre stolpen vars nick hittar till Simon Ashley som med sin nick hittar Clive Platt på den andra stolpen som i sin tur nickar in bollen i mål och Colchester tar en välförtjänt ledning precis innan halvtidsvilan.

Clive Platt nickar in 1-0

Målet tar Colchester upp till 11:e plats där man ju legat större delen av säsongen.

1-1
Neal Trotman fäller Simon Church som trots vilda protester får en frispark 30 meter från mål. Eftersom klockan har passerat 45 minuter för länge sen så har The O’s inte tid med några varianter utan Charlie Daniels drar till med en rökare utan chans för Dean Gerken. Tungt mål för The U’s som ju var det bättre laget i halvleken.

Trots målet är Colchester kvar på 11:e plats då andra resultat går våran väg.

16:50 Halvtidsvilan kommer direkt på avsparken efter målet.

Colchester var som sagt det bättre laget bortsätt från den första kvarten som var hemmalagets.

Inga byten i halvtid för något lag.

17:07 avspark för andra halvlek.

Andra halvlekens första målchans går till hemmalaget då Paul Terry hittar Simon Church som passar vidare till Scott McGleish framför målet men Dean Gerken gör en mycket bra räddning.

Leyton Orient har fått order i halvtid att spela med en mycket hög backlinje vilket innebär att Colchester springer offside alldeles för många gånger. Förhoppningsvis går ju sånt att lura ett par gånger under halvleken.

Leyton Orient får en ny frispark från långt håll. Än en gång är det Charlie Daniels som drar iväg ett skott. Det blir mycket farligt då Neal Trotman är på bollen men Dean Gerken hinner rädda bollen högt upp i ena hörnet. En mycket bra räddning igen från Dean Gerken.

Dean Hammond tar sig in i Orients straffområdet och faller men domaren är inte så imponerad att blåsa av. Enligt kommentatorerna var det att jämföra med frisparken som gav 1-1 och den var inte heller värd att blåsa för.

Scott McGleish får ett bra läge men skottet går högt över.

Marc Tierney träffar ribban med ett grymt bra skott från 35 meter. Tyvärr tar bollen i översidan av ribban så ingen spelare i gult får ju chansen att göra mål på returen.

Colchester byter in Mark Yeates och Akanni-Sunday Wasiu och ut går Lewis Gobern som skadade sig och även Ashley Vincent

Dean Hammond drar iväg ett skott från 20 meter men målet är lite för lågt så Orient får inspark

Även Scott McGleish träffar ribban med ett långskott och fortfarande 1-1.

2-1
Colchester försöker med en offsidefälla men Sean Thornton lurar den och skickar in bollen framför mål och där är Jimmy Smith och stöter in bollen från nära håll utan chans för Dean Gerken.

Dean Gerken utan chans på 2-1 målet

Colchester ramlar nu ner till den 13:e plats vi startade matchen på.

Målet är det sista som Jimmy Smith gör för sen blir han utbytt.

Dean Hammond försöker med ett skott men hemmaförsvaret är med och Colchester får bara en hörna. Hörnan från Hammond når Anthony Wordsworth men inget mål.

Matchen mer eller mindre dör efter 2-1 målet då Orient inte är så intresserade av att blir något spel då tre poäng är viktigare för en seger garanterar ju mer eller mindre League One nästa år.

Fjärdedomaren visar upp tre extra minuter för Colchester att kvittera på.

17:55 Matchen slut och The O’s vinner.

En snöplig förlust för Colchester som var det bättre laget i den första halvleken men ett mål i sista sekunden vänder på matchen. I den andra halvleken var det inget snack om saken.

Orients åttonde seger på 13 matcher sen förre Colchestermanagern tog över The O's

Colchester får ta revansch nästa säsong.

Nästa match är redan på måndag då bottenlaget Brighton kommer till Colchester. Ännu ett lag som är i stort poängbehov för Colchester speciellt som Brighton förlorade idag mot Swindon Town hemma.