Colchester 0 - 1 Brighton
Home soil

Ny förlust mot bottenlag

Annandag Påskmatchen spelas mot bottenlaget Brighton & Hove Albion som är i stort poängbehov medans Colchesters säsong känns väldigt över. Brighton ligger just nu på nedflyttningsplats sex poäng från säker mark som just nu stavas Crewe och Carlisle. Colchester har halkat ned till en blygsam 13:e plats men en seger kan ta Colchester många platser uppåt.

Colchester gör flera ändringar i laget från lördagens match mot Leyton Orient. Hela fem spelare bytts ut och in kommer nu flera spelare som har fått sparsamt med tid. I backlinjen är det bara Pat “Rio” Baldwin som är kvar. Matthew Lockwood gör sin första match från i Colchester på bra många månader. Även John White har fått stå tillbaka då han inte kunnat konkurrera ut Alan Maybury som vänsterback. Landslagsmannen Chris Coyne tar plats i mittförsvaret. Colchester ställer upp med en formation som kallas 4-3-3 men med bara en renodlad forward. Det kommer att bli Mark Yeates och Simon Hackney som är mycket offensiva mittfältare som kompletterar Ashley Vincent längst fram. Clive Platt saknas och är inte ens på bänken då han är skadad.

I Brighton hittar vi tre före detta Colchesterspelare i Adam Virgo, Kevin McLeod och den i höstas inlånade från Coventry Gary Borrowdale. I Colchester hittar vi Brightons förre lagkapten Dean Hammond.

Colchester har hemmamatch

16:02 Avspark

Colchester får den första tillstymmelsen till målchans då Tommy Elphick orsakar en tveksamt dömd frispark efter en kamp om bollen med Kem Izzet 35 meter från mål. Mark Yeates tar han om frisparken. Bollen slås hårt och lagom högt in mot straffområdet men tyvärr är det bara Brighton-huvuden på plats.

En mycket avslagen inledning på matchen där båda lagen mest bevakar varandra.

Matchens första skott på mål efter 20 minuter då Mark Yeates snyggt vänder bort sin försvarare och drar iväg ett bra skott från bara sex meter men Michel Kuipers gör en mycket bra räddning och på returen kommer Anthony Wordsworth försent men Colchester får hörna. Hörnan blir inte speciellt bra då det startar en kontring för Brighton. Kontringen är bra och Gary Hart avslutar med ett skott som blockeras till hörna av Matthew Lockwood. Hörnan från Dean Cox nickas undan av Anthony Wordsworth.

Förre Colchesterspelaren Adam Virgo provar på med ett skott men Dean Gerken har inga större problem med skottet.

Gary Borrowdale har gjort några fula kapningar på Colchesterspelare men än så länge har han klarat sig från det gula koret.

Efter dom första tröga 20 minuterna har nu matchen vaknat till liv med flera chanser från båda håll men det är Colchester som är det bättre laget och har bra kontroll på matchen.

Ashley Vincent har ett bra läge att ge Colchester ledningen men Michel Kuipers gör en ny bra räddning.

Gary Borrowdale slår ett inlägg som Dean Gerken mycket onödigt gör hörna på. Hörnan från Dean Cox hittar Tommy Elphick på bortre stolpen men hans nick går utanför från nära håll.

16:48 Halvtid och fortfarande 0-0.

Colchester hade bollen och några chanser mer men oavgjort är nog ett rättvist resultat.

Inga byten i halvtid så samma 22 spelare fortsätter den andra halvleken.

17:04 avspark för andra halvlek

Andra halvleks första målchans går till Brighton efter mycket bra spel av Gary Hart som hittar in till Dean Cox vars skott är mycket bra men Dean Gerken räddar och på returen ska Gary Hart bara stöta in bollen men då kommer Pat Baldwin och räddar till en hörna.

Dean Cox har ett nytt bra skott men även denna gång är det Dean Gerken som går segrande ur striden.

Colchester tvingas till ett byte då Pat Baldwin ersätts av Neal Trotman. Baldwin skadade sig när han räddade det givna målet för Brighton.

0-1
Bottenlaget Brighton har börjat den andra halvleken mycket bra och det är ju dom som behöver poängen. Chris Coyne får ett gult kort när han fäller Gary Hart. Frisparken tar Gary Borrowdale hand. Ett bra inlägg till Lloyd Owusu som nickar in bollen bakom en maktlös Dean Gerken.

Sett til andra halvleken är det ett rättvist mål.

Colchester ner till den 14:e plats

Båda lagen ängar sig mest med en massa byten under några minuters tid så matchen tappar i tempo då det blir ett byte vid varje avblåsning.

Colchester hittar inte alls sitt spel och Brighton som måste vinna för att överleva i League One har inga problem att hålla tätt bakåt och man är närmare 2-0 än The U’s är 1-1.

Colchester har inte haft ett farligt skott på mål i den andra halvleken.

Craig Davis vinner en närkamp med Chris Coyne och får då ett bra lägen men Dean Gerken gör en fin benparad och Gerken håller kvar Colchester i matchen.

17:54 Matchen slutar rättvist 1-0 till bottenlaget Brighton

Colchester gör en av sina sämsta halvlekar under säsongen och konstigt nog är det väldigt vanligt mot bottenlagen. Colchester har haft väldigt svårt att vinna mot bottenlagen den här säsongen. Colchester har nu mot dom tre bottenlagen bara tagit sex poäng och det är ju alldeles för lite om man ska ta klivet upp.

Tre raka förluster nu för Colchester

Nästa match är på lördag och då är det bortamatch mot absoluta jumbolaget Hereford så upplagt för ny förlust. Hereford vann höstmötet i Colchester med 2-1.