Lagbanner
Colchester 0 - 1 Peterborough
Nästa säsong, då....

Colchester 0 - 1 Peterborough

Peterborough firar, Colchester siktar på nästa säsong



Säsongens sista hemmamatch spelas mot Peterborough United som slås med MK Dons om den sista direktuppflyttningsplatsen. Vinner Peterborough idag samtidigt som MK Dons förlorar blir det stort party bland dom tillresta Posh-fansen. Vinner MK Dons får man skjuta upp firandet en vecka till.

Colchester har stora skadeproblem och kan bara ställa upp med 15 spelare mot dom vanliga 16. Sist att lämna in är Alan Maybury som blev sjuk under dagen så han åkte hem till sängen istället. Då U-laget spelar borta så valde man att bara ha 15 man. Glädjande är att Clive Platt är tillbaka efter sina familjeproblem med dödsfall i familjen. 

Före matchen får Dean Hammond ta emot priset som årets spelare i Colchester


Dean Hammond, årets spelare

Colchester som ligger 12:a mot Peterborough som ligger tvåa. 


Sommarlov för för hemmaplanen väntar efter matchen

16:00 Avspark.

Matchens första målchans har topplaget Peterborough då vänsterbacken Charlie Lee gör en grym löpning utan boll innan han får bollen helt perfekt innan han tar sig in i straffområdet där dock Dean Gerken räddar till hörna som blir resultatlös.

Peterborough skapar på kort tid tre hörnor och på den sista är bollen faktiskt i nät bakom Dean Gerken då Craig Mackail-Smith styr in bollen i mål men domaren har redan blåst frispark för Colchester som ju är så vanligt i täta situationer framför målet.

Inte helt oväntat är det bortalaget Peterborough som har startat matchen klart bäst. Colchester har knappt fått låna bollen under den första kvarten.

Colchester börjar ta tag i matchen och Marc Tierney har ett bra nickläge efter ett fint inlägg från Mark Yeates men nicken går precis utanför.

Colchester har en mycket bra chans att göra 1-0 då Marc Tierney har ett bra skott men målvakten Joe Lewis räddar men returen går till Clive Platt och samtidigt som han ska sparka bollen i mål så blåser domaren för frispark till Peterborough då bollen tar på Clive Platts hand.

Colchester får en farlig frispark som Mark Yeates brukar sätta hur enkelt som helst. Nu går dock bollen rakt i muren och fortfarande 0-0 efter nästan en halvtimme.

Clive Platt får bollen från ett inkast från Cris Coyne. Platt spelar fint fram till Ashley Vincent som skjuter ett skott som tyvärr går utanför. Matchens bästa målchans än så länge.

0-1
Med fem minuter kvar hittar George Boyd Charlie Lee med en smörpass och Colchesters försvar är som bortblåst. Lee som har fri gata fram gör inget misstag och sätter 1-0 från 12 meter utan chans för Dean Gerken. 


Dean Gerken lämnad ensam vid 1-0

Målet gör att Colchester halkar ner en placering medan Peterborough är väldigt nära Championship.

Dean Gerken är utanför straffområdet och river ner Aaron Mclean som får frispark efter en misslyckad offsidefälla från Colchester. Peterborough vill ha frilägesutvisning men domaren nöjer sig med gult kort. Frisparken är det sista som händer i första halvlek och The Posh går till vilan med 1-0 i ryggen.

16:48 Halvtid och 1-0 till bortalaget Peterborough.

Peterborough leder ganska rättvist med 1-0 men målet kom under Colchesters bästa period under den första halvleken.

17:02 Avspark för andra halvlek

Datorstrul gör att andra halvlek blir väldigt kort.

När rapporterna från Milton Keynes kommer att Walsall leder bryter det stora jublet ut bland Peterboroughs fans trots att det återstår runt 20 minuter.

Peterborough spelar som i trans och man är mycket nära att göra 2-0 flera gånger om men matchens lirare för Colchester Dean Gerken gör en mycket bra match i målet.

I sista minuten av stopptiden har Colchester en jättechans att kvittera och skjuta upp festen en vecka men Mark Yeates skott går tyvärr precis utanför till Peterboroughs stora lättnad och sekunderna efter bryter det stora jublet ut då domaren blåser av matchen.

17:51 Matchen slutar mycket rättvist 1-0 till Peterborough vars jubel aldrig vill ta slut.

Peterborough vinner matchen med 1-0 samtidigt som MK Dons förlorar betyder att Posh spelar i Championship nästa säsong. Andra säsongen i rad som Peterborough tar klivet upp. Känslan dom 2.000 Posh-fansen har fick man ju själv uppleva för tre år sen i Yeovil.

Säsongens sista match är mot Yeovil borta som idag säkrade sitt kontrakt så det blir en match för äran för båda lagen. 

Sista hemmamatchen slutade alltså med förlust och det innebär att vi med bara sju segrar och hela tolv förluster är ett av seriens sämsta hemmalag. På bortaplan har vi hela elva segrar (kan ju bli 12) och med det är vi ett av seriens bästa bortalag istället så därför är det nog logiskt att vi hamnar i mitten.


   Colchester      Peterborough     
 1  Dean Gerken 45    Lewis    
 2  John White      Martin    
 5  Cris Coyne      Morgan    
12  Pat Baldwin      Zakuani    
 3  Matthew Lockwood      Lee    
11  Mark Yeates      Whelpdale 51  
10  Kemal Izzet      Keantes   Ut 60
32  Marc Tierney 51    Coutts    
22  Simon Hackney   Ut 70  Boyd    
21  Ashley Vincent   Ut 77  Mclean   Ut 90
 9  Clive Platt 67    Mackail-Smith    
   Avbytare      Avbytare    
34  Sam Corcoran      Batt   In 90
27  Anthony Wordsworth   In 70  Green    
16  Mat Heath   In 77  McKeown    
23  Mark Cousins      Frecklington   In 60
         Westwood    

Colchester - Peterborough 0-1
0-1 Charlie Lee (39:49)

Publik: 6.532
Weston Homes Community Stadium, Colchester

 9  Skott  9
 0  Skott på mål  3
 1  Hörnor  13
 3  Gula kort  1
 0  Röda kort  0
 40  Bollinnehav  60

Tillbaka till "Matcher 2008-2009"

REDAK COLCH2009-04-25 18:12:00
Author

Fler artiklar om Colchester