Ipswich 2-0 Colchester

Första förlusten i försäsongen kom mot Ipswich bort

Publiksiffran vara bara på dryga 7000 i Fabian Wilnis testemonial när East Anglia lagen Ipswich och Colchester möttes. Kanske inte så konstigt med tanke på att det har blivit inflation i testemonials och att det kostar en del pengar att se en träningsmatch. Matchen på Portman Road kostade £15

Paul Lambert

Hur som helst så började Colchester piggt på Ipswichs Portman Road. Det var dock hemmalaget som hade de första farliga målchanserna innan gästerna Colchester tog över mer och mer av bollinnehavet och även målchanserna. The U's var ganska missnöjda med 0-0 i paus.

Efter en dryg timmes spel så nickade Colchesters nye back Magnus Okuonghae bollen i eget mål efter en fast situation. Okuonghae menar att han blev hårt ruffad men domaren som valde att fria.

Båda lagen gjorde ett antal byten efter målet och matchen mattades av något. Målchanserna uteblev men Ipswich dubblade sin ledning 13 minuter före slutet och The U's förlorade matchen med 2-0.