Norwich 1 - 7 Colchester
Hoppsan, är det en dröm?

Ofattbart på Carrow Road

Så var det äntligen dags för den mycket efterlängtade premiären i League One för Colchester.

Colchester fick på sin lott svårast tänkbara motstånd då nedflyttade Norwich City stod för värdskapet på ett fullsatt Carrow Road. Norwich som gör sin första säsong på nästan 50 i nivå tre ska ju bara gå upp på första försöket för allt annat är ett misslyckade. Även Colchester siktar på en hög placering men trots höga förväntningar vet vi ju att vi överlever utan en uppflyttning till Championship.

Sist man möttes på Carrow Road var i Championship och då vann Norwich hemska 5-1 och Norwich-fansen sjöng hånfullt att Norwich kommer aldrig mer möta oss igen.

Colchester kommer till start med i stort sätt fullt manskap. Det är bara Steven Gillespie som som vanligt är skadad. Även Paul Reid är skadad.

Matchen börjar inför ett fullsatt Carrow Road där 2.000 (inklusive några svenskar) hejar på bortalaget The U’s.

Colchester startar piggast och tvingar Norwich att dra på sig flera frisparkar.

Efter bara tio minuter kommer League Ones första mål för säsongen och det är Colchester som gör premiärmålet. Det är hemkommande Kevin Lisbie som efter fint samspel med Clive Platt och en jättetavla av Australiske målvakten Michael Theokiltos som totalt missar bollen och Kevin Lisbie gör 1-0 i öppet mål. En perfekt start för The U’s som tre minuter senare även gör 2-0 efter ett inte allt för stabilt ingripande av Theokiltos som tappar Kevin Lisbies inte allt för hårda skott och returen går rakt ut och där står ju Clive Platt som enkelt gör 2-0. Osannolika 2-0 och vi hade ju inte ens böjrat matchen och värre skull det ju bli…

Efter en hörna där bollen först nickas undan men i andra vågen slår Simon Hackney slår ett inlägg där alla missar bollen men på bortre stolpen står Clive Platt helt solo och bortglömd av Norwich försvar. Från två meter går det ju inte att missa och nu står det 3-0 och vi har bara spelat 19 minuter.

I den 22:a minuten får Colchester en frispark i bra läge och nye David Fox får visa vad han går för och 2.000 saliga Colchesterfans undrar vad som händer. 4-0 och matchen har ju inte ens böjrat.

Nu ledsnar några Norwich-fans som springer in på planen och tar sig fram till Norwich manager Brian Gunn och slänger sina säsongsbiljetter i ansiktet på Gunn samtidigt som vi sjunger ”Welcome to League One, Welcome to League One….”

Kevin Lisbie gör 5-0 på nick och halvtidsledningen är ofattbara 5-0!!!

Vad man som manager säger i halvtidsvilan kan man ju bara undra över men en inte allt för vild gissning är att det var en aning snällare ord i bortalagets omklädningsrum.

Norwich gör med lite flytt 1-5 och har efter målet en bra period men inbytte David Perkins gör på volley 6-1 och festen bara fortsätter.

Målfyrverkeriet avslutas i den sista minuten då inbytte Scott Vernon gör 7-1 efter ett mönsteranfall där Kem Izzet gör den avgörande passningen.

Matchen slutar ofattbara 7-1 till bortalaget Colchester och League One toppas nu av just Colchester!

Colchester vinner med 7-1 och det är Colchesters största vinst någonsin på bortaplan.

Norwich – Colchester 1-7
0-1 Kevin Lisbie (10), 0-2 Clive Platt (13), 0-3 Clive Platt (19), 0-4 David Fox (22), 0-5 Kevin Lisbie (38), 1-5 McDonald (72), 1-6 David Perkins (76), 1-7 Scott Vernon (90)

Publik: 25.217