Lagbanner

Os bättre än Us

Orient tog ner Colchester på jorden igen när man vann 2-1 i ligacupens första runda. Adrian Patulea gav Os en tidig ledning och JJ Melligan utökade den i 2:a halvlek. Hemmalaget reducerade med matchens sista spark efter att direkt innan fått Clive Platt utvisad

Geraint Williams gjorde flera ändringar i startelvan inför återkomsten till den klubb han både tränat och spelat för. Anfallspar blev Adrian Patulea och James Scowcroft, inlånade Andros Townsend fick starta på vänsterkanten och Jason Demetriou, som tackade nej till en träningslandskamp med Cypern, fick som tack en plats på centrala mittfältet. Glenn Morris fick förtroendet i mål.

För Patulea blev det en drömdebut då han i sin första tävlingsmatch för Orient gjorde mål på sin första bollkontakt när han nickade in JJ Melligans inlägg redan i den andra minuten. Inledningen gick helt till Os och bara fina räddningar från Mark Cousins förhindrade en större ledning när först Jimmy Smith och sen Townsend kom till farliga avslut. Hemmalaget tog långsamt över initiativet även om de riktigt farliga chanserna saknades. Istället var det nära att Melligan blivit tvåmålskytt men hans nick på Townsends inlägg räddades på mållinjen.

Matchens andra halva handlade mest om Colchester. Morris började testas på allvar och försvaret hade fullt upp. Det var framförallt Kevin Lisbie som hade flera chanser till en kvittering. Hemmalagets press mattades efter hand och med timmen spelad kontrade Orient in 2-0. Demetriou gjorde förarbetet och Melligan avslutade snyggt. Efter det gick luften ur Colchester som givetvis försökte men inte fick till det sista som behövdes.

Det blev en märklig avslutning på matchen när Colchesters Clive Platt visades ut i samband med en frispark för hemmalaget. Enligt uppgift försökte han skalla Ben Chorley men det var inte många andra än domaren som såg vad som inträffade. När frisparken väl lades gjorde Simon Hackney mål. Det blev matchens sista spark då domare Deadman blåste av direkt efter Orients avspark.

Williams var mycket nöjd efter matchen och framhöll Melligan lite extra då han startat säsongen på ett lysande sätt. Om det fanns något som grumlade glädjen var det att försvaret inte fick hålla nollan. Med tanke på spelarnas insats i de två första matcherna blir det inte lätt att plocka ut laget mot Oldham på lördag.


Colchester United - Leyton Orient 1 - 2 (0 - 1)
Carling Cup, tisdagen 11 augusti 2009
Weston Homes Community Stadium, åskådare 3.308

Målskyttar Us: Hackney 90+4
Målskyttar Os: Patulea 2, Melligan 63

Varningar: Mkandawire, Morris, Smith
Utvisningar: Platt

Orient: Morris; Purches, Mkandawire, Chorley, Daniels; Melligan, Demetriou, Smith, Townsend (Thornton 60); Scowcroft (McGleish 76), Patulea (Jarvis 83)
Kvar på bänken: Ashworth, Jones, Cave-Brown, Pires

Robert de Mander@RdeMander2009-08-12 10:46:14
Author

Fler artiklar om Colchester