Colchester 2 - 1 Yeovil
Hemmamatch

Seger på hemmaplan befäste serieledningen i League One

Dagens match är mot Yeovil Town och Colchester startar som serieetta i en serie som har 45 matcher kvar. Yeovil som också vann sin första match ligger femma så det är ju en riktig toppmatch som spelas på Weston Homes Community Stadium.

Colchester har ju haft svårt att vinna på sin nya arena och man har än så länge bara sju segrar på 25 försök. Målet man gjorde i tisdags mot Leyton Orient var faktiskt det första målet på Weston Homes Community Stadium sen vi mötte Swindon Town den 10 mars 2009! Målet mot The O’s kom i den 94:e minuten.

Colchester gör en ändring mot laget som krossade Norwich med 7-1 förra helgen. Ändringen är att Clive Platt är avstängd efter ett dumt rött kort då han skallade en motståndare i sista sekunden. In kommer nu istället Scott Vernon.

I Yeovil hittar vi Sam Williams som spelade för Colchester förra året då han var inlånad från Aston Villa. Williams spelade bara tre matcher för The U’s innan han blev skadad. Han gjorde ett mål då han avgjorde mot Bournemouth borta i JPT med matchens enda mål.

16:02 Avspark från Colchester som anfaller mot Norra läktaren i första halvlek där bortafansen sitter.

Yeovil börjar bäst och Gavin Tomlin utnyttjar ett misstag av Magnus Okuonghae men Ben Williams räddar skottet.

1-0
Colchester har sitt första anfall efter åtta minuter då Ashley Vincent kommer fin fram på kanten och slår ett fint inlägg till Scott Vernon men bollen är tyvärr lite för hög så bollen går över honom men Colchester behåller bollen med hjälp av Simon Hackney. Hackney spelar bollen tillbaka till Kevin Lisbie som i sin tur hittar David Fox med en grym passning och 1-0 till Colchester är ett faktum. Nästan samma minut som första målet i Norwich

Simon Fox gör mål igen

Colchester drar med målet ifrån i tabelltoppen...

Målet ger Colchester massor av självförtroende och nu får Yeovil knappt låna bollen

Mot Norwich hade Colchester 4-0 efter 22 minuter och vi är på god väg att upprepa det här nu.

2-0
Simon Hackney hittar med ett mycket fint inlägg Ashley Vincent som drar till med vänstern och Alex McCarthy i Yeovils mål är helt chanslös.

Ashley Vincent och lagkamrater jublar efter 2-0

2-0 efter 18 minuter och serieledningen består.

Yeovil får en farlig frispark utanför Colchesters straffområde men den schabblas bort och fortfarande 2-0 till The U’s

Colchester är nära att öka på till 3-0 efter en fin hörnvariant men tyvärr är den som ska nicka in bollen inte riktigt med på noterna så det blir bara en inspark.

Scott Vernon jagar ifatt en hopplös boll och han spelar sen fram till Simon Hackney som drar till med ett mycket tungt skott men tyvärr går bollen mitt i målet och där står ju målvakten Alex McCarthy som får bollen rakt i magen.

Yeovil får en frispark då Lee Beevers kapar Sam Williams på straffområdetslinjen. Mycket nära straff men som tur är bara frispark. Frisparken går i muren och Lee Beevers nickar bort bollen.

Efter ett mycket fint passningsspel av Colchester hittar tillslut Marc Tierney fram till Kevin Lisbie som lurar offsidefällan men skottet räddas av Alex McCarthy men returen hamnar hos Simon Hackney som nickar bollen över i svårt läge.

Magnus Okuonghae skapar en ny farlig frispark för Yeovil men skottet från Scott Murray träffar Colchesters lagkapten Dean Hammond för att sen hamna i Ben Williams famn.

Colchester har en sista målchans då Simon Hackney är nära att hitta Scott Vernon med en lobbnick men 2-0 står sig och domaren blåser för halvtidsvila sekunden efter.

16:48 Halvtid och 2-0 till Colchester.

Colchester har en rättvis men ack så sällsynt ledning i halvtid när det gäller hemmaplan. 2-0 till Colchester som kunde varit både tre och fyra noll. Bara att hoppas The U’s fortsätter det fina spelet i den andra halvleken.

Datorhaveri gör att hela andra halvleken försvinner.

Colchester fortsätter att vara det bättre laget och har flera bra lägen att öka på sin ledning till 3-0 men målvakten Alex McCarthy gör flera bra räddningar.

Yeovil börjar komma in i matchen med en kvart kvar och har ett mycket bra skott av Ryan Mason men nu är det Ben Williams i Colchesters mål som får visa klassen.

Med tio minuter kvar får Yeovil en mycket tveksam fripark i väldigt bra läge. Annars lugne managern Paul Lambert är inte allt för nöjd över domslutet och för att göra saken ännu värre gör Ryan Mason ett mycket snyggt mål på frisparken och dom har kontakt igen.

Yeovil fortsätter att pressa men ett nervöst försvar i Colchester håller tätt tillsammans med Ben Williams.

Colchester ska ha en straff då Scott Vernon blir neddragen i straffområdet men domaren lyckas missa situationen och nu blir Paul Lambert så arg att han får rött kort och får se resten av matchen från läktaren. Inte blir han gladare då fjärdedomaren visar hela fem minuters stopptid i en match som varit fri från skador och bara haft fyra byten.

Colchester har bra koll på spelat under tilläggstiden och låter Yeovil knappt få låna bollen och Colchester vinner med 2-0

Colchester har nu full pott och leder serien före Charlton och Leeds som också har full pott. Det är första gången sedan 2004 då Colchester vann mot Sheffield W (3-0 borta) och Stockport (3-2 hemma) som Colchester har inlett serien med två raka segrar. 2004 vann vi även den tredje matchen och ska vi upprepa samma bedrift i år ska vi vinna på tisdag då Gillingham kommer till Colchester. Gills vann sin första match med 5-0 men idag förlorade man med 4-2 mot Tranmere borta.

Helt klart bättre att se matcherna på plats än framför radion...