Southampton 0- 0 Colchester
Bäst i England

0-0 på St. Marys Stadium där Southampton pressade men Colchester hade målchanserna

Colchesters första match med nye managern Aidy Boothroyd spelas på St. Marys Stadium i Southampton. Boothroyd gör några ändringar i laget då John White och Anthony Wordsworth säsongspremiär i League One för The U’s. Anfallaren Clive Platt startar igen efter sin avstängning han fick efter ett rött kort mot Leyton Orient. Den nyinlånade från Watford John-Joe O’Toole gör debut för The U’s.

Kul att se dom utfrusna spelarna John White och Anthony Wordsworth vara med i leken igen så fort Lambert försvann. White har ju spelat i Southend och gjort det med äran. På bänken hittar vi även Medy Elito som varit spårlöst borta under Lamberts ledning men så fort Lambert försvann så är Elito aktuell igen.

St. Marys Stadium

Colchester spelar i sin tredjetröja som är den gula tröjan. Colchester är påhejade av nästan 1.000 nedresta fans som alla vill se omstarten med The U’s

I Southampton hittar vi våran förre lagkapten Dean Hammond som lämnade The U’s samma dag som Lambert svek. Till skillnad från Norwich så har Southampton gjort rätt för sig och betalt för sig.

Colchester ligger femma på nio poäng medan Southampton ligger jättesist på minuspoäng.

16:01 och matchen sparkas igång av Southampton.
Det tar lite mer än tio minuter tills första målchansen kommer. Det är hemmalaget Southampton som efter en hörna från Dean Hammond som Richard Lambert nickar utanför i mycket bra läge.

Målchansen vad var som behövdes för hemmalaget som fortsätter att spela bra och Adam Lallana har ett mycket bra inlägg där Richard Lambert finns framför målet men Kemal Izzet hinner först och nickar undan bollen.

Magnus Okuonghae räddar ett givet mål då han på mållinjen räddar Matthew Patersons skott. Det blir till en resultatlös hörna som Ben Williams fångar och startar ett snabbt anfall på. Bollen hamnar tillslut hos Anthony Wordsworth som blir fälld av Lloyd James precis utanför straffområdet. Wordsworth tar hand om frisparken men det bästa vore ju om David Fox slagit den men han sitter ju på bänken och då blir det svårt. Wordsworths försök är inte speciellt bra och bollen går högt över.

Lloyd James har ett bra skott från 30 meter men avståndet är ju lite för långt så Ben Williams i Colchesters mål räddar enkelt.

Jacob Mellis fäller Marc Tierney ganska tufft och Mellis får syna gula kortet på nära håll.

Kem Izzet gör som Jacob Millis några minuter tidigare och fäller Adam Lallana men den stora skillnaden är att nu får Kem Izzet ett rött kort. Ett mycket diskutabelt domslut där domaren fegar ur till fördel för storklubben. Det var i stort sätt en repris på Mellis kapning av Tierney. Adam Lallana som nyss hade så ont tar hand om frisparken men Marc Tierney nickar undan.

Kem Izzet blir utvisad

Colchester är irriterade och Kevin Lisbie lyckas snacka till sig en varning. Colchester måste hålla sig kalla de sista minuterna av den första halvleken.

Colchester har på stopptid matchens bästa målchans då Ashley Vincent drar till med en snygg vänstervolley men bollen går i ribban.

Jacob Mellis slår ett fint inlägg som alla missar utan John White som styr undan bollen till hörna. På hörna skadar sig Pat Baldwin när han skallar ihop med Wayne Thomas och efter flera minuters omplåstrande kommer matchen igång igen. Baldwin tvingas byta och in kommer Matt Heath.

Det finns fortfarande tid kvar och Ashley Vincent hittar Kevin Lisbie framför mål men nicken går utanför två meter från mål.

16:52 Första halvlek slutar 0-0 där allt som kan gå fel har gjort det. En mycket tveksam utvisning samt klippan i försvaret utgick skadad.

En tuff första halvlek för Adrian Boothroyd

Southampton gör ett byte i halvtid då man byter in Joseph Mills och ut går Jacob Mellis

17:08 Avspark för den andra halvleken.

Neil Trotman är nära att hinna först då nyinbytte Matt Heath misslyckas med en bakåtnick men Ben Williams hinner först och tar bollen.

Mark Tierney provar på med ett långskott men Kelvin Davis har inga problem med skottet och fortfarande mållöst.

Colchester börjar trots underläget bäst i andra halvlek men man har svårt att komma in framför målet.

Före lagkaptenen Dean Hammond provar på med ett skott för sitt nya lag men Ben Williams är med på noterna och tar bollen.

Colchester fortsätter att spela bra och man har en hyfsad bra dubbelchans då Kevin Lisbie först provar med ett skott men bollen blockeras så att Clive Platt får nästa skottläge men bollen går utanför. Det var Mark Tierney som stod för förarbetet.

Då det blivit mål åt fel lag i andra matcher ligger Colchester för närvarande på en sjunde plats och utanför kvalet.

Med 20 minuter kvar får Southampton en hörna som dock nickas undan av Mark Tierney men bollen hittar in till Neil Trotman som nickar utanför men domaren dömer hörna. Hörna två nickas undan av Joel-Joe O’Toole men bollen går till Morgan Schneiderlin som drar till och publiken vill ha straff då dom tycker bollen tar på Magnus Okuonghaes hand men det blir till en tredje hörna. På den hörnan får Jake Thomson den stora chansen men han nickar bollen utanför.

Lite väl mycket Southampton nu.

Det är väldigt mycket Southampton nu vilket ju är förståligt då man ju spelar med en man mer än Colchester.

Jake Thomson försöker med ett inlägg men Matt Heath för en strålande andra halvlek.

John-Joe O’Toole slarvar med bollen och ger Morgan Schneiderlin ett skottläge men Ben Williams tar bollen enkelt.

Colchester har mest några ofarliga ströanfall men man lyckas inte störa framför Kelvin Davis i Southamptons mål.

Colchester får en frispark i halvbra läge och man ser chansen. Colchester sätter upp massor av spelare i hopp om ett sent segermål. Anthony Wordsworth slår frisparken men Matt Heath nickar över.

Dean Hammond har ett skott i bra läge som några tror går i mål men bollen hamnar på utsidan av målet och fortfarande 0-0 samtidigt som fjärdedomaren visar fyra jobbiga bonusminuter till.

Joseph Mills hittar Richard Lambert med ett mycket bra inlägg på bortre stolpen som på något sätt missar han målet.

Ashley Vincent för en varning för att han inte tar bollen vid ett inkast som John White skulle kasta.

På stopptid till stopptiden får Southampton en sista chans med en frispark från hörnflaggan men Ben Williams tar hand om bollen och matchen slutar 0-0 och Colchester tar poäng igen.

17:58 Matchen slut

Ben Williams håller nollan

0-0 är ett resultat vi inte var nöjda med före matchen men med tanke på att vi fick spela med en man mindre i en timme så är vi ganska nöjda även om The U’s hade dom bättre målchanserna. Synd bara att vi inte kunde ta ledningen i första halvlek där Ashley Vincent har ett skott i undersidan av ribban. Skönt med en poäng igen efter två raka förluster

Nästa match för The U’s är nästa helg då Colchester gästar Swindon Town. Förra året vann The U’s den bortamatchen med 3-1 och något liknande nu vore ju inte helt fel. Swindon vann idag mot Yeovil Town med 1-0 och med det målet passerade man The U’s i tabellen. Colchester ligger sjua och Swindon sexa i League One.