Swindon 1 - 1 Colchester

Oavgjort i Swindon

Colchester gör två ändringar från förra helgens match. Anthony Wordsworth går in i stället för Kem Izzet som ju blev utvisad och är nu avstängd. I försvaret ersätter Matt Heath skadade Matt Heath. På bänken hittar vi en hel drös med ratade spelare som nu fått nytt liv i Colchester efter att Aidy Boothroyd tagit över som manager. Även evigt skadade Steven Gillespie är med på bänken och nu måste vi hoppas han håller mer än några veckor som bäst.

Swindon råkade ut för en mycket sen skada då målvakten Lucas gick sönder på uppvärmningen. In kommer i stället reservmålvakten Phil Smith.

Colchester gör avspark i första halvlek och anfaller från vänster till höger och Colchester har sina nya fina mörkblåa bortatröjor.

Colchester ligger sjua och Swindon sexa i League One.

Bortamatch mot Swindon
Bortamatch i Swindon

16:02 Avspark
Colchester får matchens första målchans efter bara en minuts spel då Clive Platt hittar in till Ashley Vincent som med en fin nick sätter Phil Smith i Swindons mål på ett första test. Tyvärr går nicken precis utanför.

Colchester startar matchen mycket bra och The U’s får en frispark i farligt läge. Anthony Wordsworth slår den snabbt och överraskande men Phil Smith är dock med på noterna och räddar bollen efter vissa besvär.

Efter den hysteriska inledningen av Colchester jämnas spelat inte så oväntat ut och Swindon får också anfalla efter en kvarts spel.

Colchester får en frispark från långt läge som Mark Tierney slår en lyra in i straffområdet på. Bollen går mot Clive Platt som i närkamp med målvakten Phil Smith nästan når högst. Smith når högst men tappar bollen och Ashley Vincent snappar upp returen men Smith är snabbt nere igen och styr undan bollen innan han får den obligatoriske frisparken alla målvakter får.

Colchester tar ledningen
Colchester gör 1-0 efter ett snabbt anfall som startas av målvakten Ben Williams med en lång utspark till Clive Platt. Platt hittar in till Ashley Vincent som stöter in 1-0 för Colchester.

Målskytt och skadad på samma gång
Ashley Vincent gör 1-0 och skadar sig

Tyvärr skadar sig Vincent i samma veva och Vincent linkar av plan och ersätts mycket överraskande av Jamie Guy som varit utlånad till Port Vale under säsongen men som skadade sig och skickades tillbaka. Nu får han alltså hela 70 minuter att bevisa vad han går för. Vincent verkar kunna bli borta i några veckor

Colchester tar sig förbi Swindon och några lag till då man just nu parkerar på fjärde plats i League One.

Swindon har en bra period efter målet och skapar några chanser även om dom inte frestar på Ben Williams i målet.

Swindon har ett mycket bra anfall då Mark Tierney tappar bollen högt upp. Ben Hutchinson sätter igång ett snabbt anfall och Hutchinson hittar in till Jon-Paul McGovern som helt fri från nära håll drar på med högern men Ben Williams gör en fantastiskt räddning och det blir till en resultatlös hörna.

Matt Heath gör en grym brytning då Temitope Obadeyi tar sig igenom försvaret men Heath bryter till en ny resultatlös hörna som sista man.

Lite väl mycket Swindon just nu.

En spelsugen Jamie Guy drar två försvare och avlossar ett grymt skott men Phil Smith räddar till hörna.

Swindon kvitterar
Colchester har hörna efter Jamie Guys skott. Hörnan från Simon Hackney nickas undan av Jon-Paul McGovern och det blir till en kontring då Colchester är lite väl ivriga och har alldeles för många spelare där framme. Swindon kontrar med två spelare och Temitope Obadeyi har inga problem med Ben Hutchinsons pass från högerkanten. 1-1 på stopptid efter en egen hörna är ju inget Boothroyd lär vara så nöjd med i halvtidsvilan.

Colchester får en sista chans då nye John-Joe O’Toole har ett bra skott men Phil Smith räddar igen. Reservmålvakten Phil Smith gör det tyvärr alldeles för bra än så länge.

Swindon går om Colchester i tabellen och The U’s är nu sexa.

1651 Halvtid

1-1 i halvtid där Colchester började bäst och tog mycket rättvist ledningen men en mycket onödig kvittering på stopptid gör att 1-1 är halvtidsresultatet. En ledning för The U’s hade inte varit orättvis även om resultatet nog är ganska rättvist trots allt.

Colchester börjar den andra halvleken som den första med bra spel och bra anfall men några målchanser har inte skapats under dom tio första minuterna från något av lagen.

Från absolut ingenting drar Alex Revell till med ett jätteskott från 35 meter. Ben Williams är inte alls med på noterna men bollen tar i ribban innan Williams tar hand om bollen och startar ett anfall för Colchester. Det anfallet avslutat med ett bra skott av Kevin Lisbie men tyvärr rakt på målvakten Phil Smith.

Jamie Guy har gjort ett bra inhopp men utbytt då han ersätts av David Fox. Det lät som Guy spelat bra men tydligen imponerade han inte på Booytroyd. Fast Guy har ju varit skadad så orken tog kanske slut. Skulle dock inte bli förvånad om det här var det sista vi såg av Jamie Guy i Colchester.

Swindon stressar fram en hörna då Mark Tierney känner sig lite väl ensam och gör hörna. Hörnan hamnar dock hos Ben Williams så fortfarande 1-1

Colchester byter in Scott Vernon mot Kevin Lisbie som sprungit mycket idag men inte fått mycket uträttat.

Simon Hackney skickar in en boll framför mål där Scott Vernon finns men tyvärr boxar Phil Smith bort bollen och får även frispark då Vernon är lite för närgången.

John-Joe O’Toole jobbar fint fram bollen till Simon Hackney som försöker lobba bollen över målvakten men tyvärr landar bollen på taket av målet. Två bra lägen på bara någon minut ger ju ett hopp inför matchens sista fem minuter.

När domaren visar tre extraminuter sätter Swindon igång ett anfall där trötta Colchester-försvarare inte riktigt hinner med men tack och lov så vinkar domaren för offside.

Scott Vernon passar till John-Joe O’Toole som hittar Clive Platt som låser fast bollen i anfallsposition men tyvärr hittar vi aldrig målchansen.

Swindon får sista målchansen då man med ett inkast i bra läge försöker med ett långt inkast men domaren blåser av matchen när bollen är i luften.

17:55 matchen slut

Matchen slutade 1-1 vilket nog får ses som rättvist även om Swindons kvittering kändes väldigt onödig.

Colchester har nu två oavgjorda matcher i rad och båda på bortaplan vilket får ses som godkänt.

Eftersom nästan alla matcher i League One slutade oavgjort den här omgången är ju tabellen i stort sätt oförändrad.

Nästa match för The U’s är nästa helg då Hartlepool kommer på besök till Colchester. Hartlepool har tre poäng färre än The U’s och ligger just nu på 13 plats efter ett kryss idag