Colchester 2 - 0 Hartlepool
Hemma

Colchester upp på kvalplats efter säker hemmavinst. Tre straffar på sex minuter gav tre poäng.

Aidy Boothroyd gör äntligen sin hemmapremiär som manager för The Mighty U’s. Boothy har under veckan lånat in två spelare då Colchester åkt på några jobbiga skador. En redan stor trupp blir nu större. Båda spelarna finns lite överraskande med från start. David Fox som spelat så bra i början av säsongen gör nu sin första match från start under Boothroyds ledning. Trevligt att se Steven Gillespie på bänken igen. När man ser på laguppställning verkar det som om Adrian Boothrooyd vill sätta sin egen prägel på laget vilket är förståligt men hur länge har Colchester råd med det? Försäsongen fick ju en annan manager innan han försvann med svansen mellan benen.

Dagens motståndare Hartlepool United är trots att man ligger på 15:e plats en tuff motståndare då man på bortaplan har 4-0 i målskillnad och är obesegrade på bortagräs. Colchester ligger ju som bekant på sin sjunde plats precis under kvalsträcket så tre poäng för The U’s vore väldigt bra den här eftermiddagen.

Colchester spelar i sina vanliga randiga tröjor medan Hartlepool har valt sin orangea bortadräkt.

16:03 Avspark
Efter en trög inledning på matchen där båda lagen mest verkar känna på varandra får Colchester matchens första målchans efter tio minuter Clive Platt nickar vidare till Simon Hackney som skjuter utanför från bra läge.

Clive Platt hittar på nytt en spelar i egna laget och nu är det John-Joe O’Toole som får skottläget men även nu går bollen bredvid målet.

Hartlepool börjar också få några målchanser och man har matchen bästa läge då Leon McSweeney efter en hörna nickar bollen mot mål men en fantastisk räddning från Ben Williams ger Hartlepool en ny hörna. På hörna två hamnar bollen i famnen på Williams från början.

John White hittar med ett fint inlägg till inlånade Kayode Odejavi men hans nick från nära håll går tyvärr utanför målet.

Clive Platt får ett bra nickläge efter ett inlägg från Kevin Lisbie men bollen går över.

John-Joe O’Toole drar iväg med ett jätteskott från 35 meter men Scott Flinders i Hartlepools mål gör en lika bra räddning och Colchester får en hörna som blir resultatlös.

Colchester misslyckas med att ställa James Brownoffside så Brown får fri gata mot mål och med ett bra skott tror alla på mål men Ben Williams lyckas på något sätt rädda bollen. Var nog mer att han inte hann undan…

Colchester får straff
Med fem minuter kvar av första halvlek är Sam Collins i Hartlepool lite väl närgången mot Kayode Odejavi och Colchester får en straff. Kevin Lisbie som gillar att sätta straffar tar hand om straffen även den här gången. När han satte straffen mot Leeds tidigare under säsongen satt den högt säkert i nät. Nu försöker han kopiera bravaden men den här gången är målet lägre så bollen tar i översidan av ribban och över målet. Fortfarande 0-0 och nu känns det tungt.

Colchester får en straff till
Med bara en minut kvar får Colchester ännu en straff då Kayode Odejavi på nytt blir kapad i straffområdet. Domaren har inget val och dömer straff två till Colchester. På nytt är det Kevin Lisbie som tar hand om straffen. Inget fel på självförtroendet med andra ord. Lisbie slår den här gången bollen klart mer bestämd och trots att Scott Flinders faktiskt är på bollen kan han inte stoppa bollen från att gå i mål. 1-0 till Colchester med en minut kvar av första halvlek.

Super-Kev
Straffsumpare och målskytt på straff...

Efter sex timmars bortaspel så släpper äntligen Hartlepool in ett mål

16:50 halvtid.

Colchester har en rättvis ledning även om Hartlepool inte har varit ofarliga framåt.

Inget byte i halvtid av något lag

17:05 och Colchester gör avspark för andra halvlek
Kevin Lisbie sätter full fart framåt och skapar en farlig målchans efter bara 15 sekunder men Scott Flinders räddar bollen och Colchester får ett inkast.

Colchester får en tredje straff!!!
Ett långt inkast från John White och Gary Liddle spelar handboll och domaren dömer straff igen för The U’s
Kevin Lisbie börjar bli varm i kläderna när det gäller straffar och nu står det 2-0 till Colchester.

Super-Kev
Tre straffar och två mål

Colchester tar sig upp till en femte plats i League One då man passerar Huddersfield på bättre målskillnad.

Andy Monkhouse fäller John White och Marc Tierney blir sur på Monkhouse och springer dit som då blir omkullknuffad av Monkhouse. Det blir lite gruff bland nästan alla spelare och domaren visar två gula kort. Ett till Monkhouse och ett till Tierney.

Med en kvart kvar kommer Colchesters första byte då nye Kayode Odejavi får stående ovationer efter en mycket bra insatts. Han ordnade två straffar och hade flera bra målchanser i övrigt. Kan nog bli tre intressanta månader med Odejavi i laget. In kommer Steven Gillespie som gör säsongspremiär efter ännu en skada. Hoppas han är tillgänglig för spel mer än två matcher den här gången.

Colchester bevakar mest matchen men man sticker upp med några farliga anfall och Steven Gillespie är mycket nära att öka på till 3-0.

Gillespie är tillbaka....igen....

Unge Anthony Wordsworth som kommit från egna leden ersätts av mycket unge Tom Bender. Bender är Colchesters näst yngste spelare genom tiderna.

17:54 Matchen tar slut och Aidy Boothroyd tar sin första seger som Colchesters manager.

Colchester vinner matchen rättvist med 2-0 som också kunde blivit större. Lite oroveckande är dock att båda målen kom på straff men även sådana mål räknas ju. Första halvlek var jämn med några bra målchanser för bortalaget men i andra halvleken är det inget snack om saken då det bara är Colchester.

Colchester parkerar nu på en femte plats i League One.

Colchester har i nästa match en tuff bortamatch mot Tranmere. Förra året vann The U’s den matchen med 4-3 medan man sen förlorade hemmamatchen. Tranmere förlorade idag mot nykomlingen Exeter City med 2-1 på bortaplan. Tranmere ligger på näst sist i League One så den matchen borde vi ju trots allt vinna.