Tranmere 1 - 1 Colchester

Colchester kvar på kvalplats trots oavgjort mot bottenlaget Tranmere

Colchester befinner sig utanför Liverpool där match nio i årets League One ska spelas. Colchester gästar Prenton Park som är Tranmere Rovers hemmaplan och på förhand skulle det här vara en svår match men med tanke på att Tranmere är ligans sämsta lag med sex raka förluster borde vi kunna ta tre poäng hem till Essex när kvällen närmar sig. Tranmere har bara tagit tre poäng efter en seger med 4-2 mot Gillingham hemma i den andra omgången. Efter det har det alltså blivit sex raka förluster i ligan samt ännu en förlust i LigaCupen. Inte den starten nye managern John Barnes önskade sig för sitt Tranmere. Tranmere som förra säsongen missade kvalet med minsta möjliga marginal då man i sista omgångens sista minut släppte in en kvittering mot Scunthorpe vilket gjorde att just Scunthorpe gick till kval och senare även till Championship. Det svänger fort.

Bortamatch mot Tranmere

Colchester gör nu sin fjärde match under nye managern Adrian Boothroyd och Colchester hoppas kunna ta säsongens andra bortaseger. Colchester har inte vunnit borta sedan premiären då vi ju vann med förnedrande 7-1 på Carrow Road mot Norwich City.
Nu är ju 7-1 lite väl mycket att hoppas på men tre poäng räcker för oss här hemma i Sverige.

Colchester ligger femma medan Tranmere ligger näst sist bara fem poäng före Southampton som ju fick börja med tio minuspoäng.

Colchester ställer upp med samma startelva som i förra matchen då Colchester vann med 2-0 mot Hartlepool. Det innebär att anfallaren får ta klivet ner som yttermittfältare. Nu gick det väldigt bra mot Hartlepool då han blev utsedd till matchens lirare. Om det även innebär att vi får tre stycken straffar återstår att se. Den enda ändringen som Colchester gör är att Scott Vernon inte får plats på bänken. Där hittar vi istället unge Medy Elito

Colchester spelar i sina mörkblåa bortatröjor och The U’s anfaller från vänster till höger i första halvlekens radiovärld

16:01 Colchester gör avspark
Colchester håller på att ställa till det efter bara två minuter då ett missförstånd i mittförsvaret mellan Magnus Okuonghae och Danny Batth. Nu är tack och lov målvakten Ben Williams med på noterna så han är snabbt ute och reder upp allt.

Colchesters första måltendens kommer efter sju minuter då Kevin Lisbie jobbar fram en hörna även om Lisbie tyckte att han blev fälld och en straff skulle varit det rätta domslutet. Nu blir det bara hörna som blir ganska farlig. Hörnan från Anthony Wordsworth hittar in till Magnus Okuonghae som nickar mot mål men tyvärr går bollen inte över mållinjen och Paul McLaren rensar bort bollen.

Michael Ricketts har ett bra skott men som tur är för Colchester tar den på Magnus Okuonghae och bollen hamnar i Colchesters ägo.

Tranmere har börjat matchen bäst trots att tabellen säger att det borde vara tvärtom.

Unge Danny Batth har en inte allt för imponerande inledning på matchen då han missar enkelt mot Michael Ricketts men som tur är har vi världens bästa målvakt längs bak och Ben Williams räddar friläget.

Baath
Svajig inledning av Batth

Colchester får en frispark i bra läge när Shaleum Logan kapar Clive Platt. David Fox som gillar tar hand om frisparken. Fox skruvar bollen runt muren och Luke Daniels får verkligen anstränga sig för att rädda bollen. Colchesters bästa målchans så här långt.

Colchester har en fin målchans då Mark Tierney försöker hitta Kayode Odejayi förför målet. Han lyckas så när man en fin undanpetning av målvakten Luke Daniels i sista sekund gör att Colchester inte tar ledningen.

Kayode Odejayi försöker minuten efteråt med ett skott men bollen går ganska långt utanför.

Från ingenstans får Kevin Lisbie en boll inne i straffområdet. Han försöker hitta Kayode Odejayi som står väldigt fri framför målet men tyvärr blir bollen lite för hög.

Colchester är nu inne i en bra period och man har tagit över spelet.

Även om Colchester har tagit över spelet är Tranmere inte ofarliga och Ian Thomas-Moore har ett bra skott men Ben Williams räddar till en resultatlös hörna.

Tranmere tar ledningen
John Welsh ger Tranmere ledningen efter 35 minuter. Welsh tar hand om en retur från Ben Williams som gör en grym räddning på Marlon Broomes volleyskott men på returen gör alltså John Welsh mål.

Colchester hamnar under kvalsträcket och är nu sjua.

Colchester kvitterar
The U’s svarar med en kvittering bara 90 sekunder efter 1-0. Det är nyinlånade Kayode Odejayi som får lite väl fri gata på högerkanten. Odejayi bryter in i straffområdet och passar smart snett bakåt och där kommer John-Joe O’Toole drar till med höger och kvitteringen är ett faktum.

John-Joe O'Toole
Snabb kvittering av John-Joe

Colchester tillbaka över kvalsträcket.

Kayode Odejayi är nära att ge Colchester ledningen med 2-1 bara minuten efter kvitteringen men Luke Daniels tycker att nu räcker det.

I slutsekunderna får Tranmere en frispark 30 meter från mål. Innan den hinner slås blir det halvt slagsmål bland spelarna inne i straffområdet. Det hela mynnar ut med ett gult kort för Anthony Wordsworth för Colchester. Marlon Broomes och Paul McLaren för gult kort för Tranmere. Även Kevin Lisbie blir varnad men det är för själva frisparken. När sen spelet återupptas händer ingenting på frisparken och matchens blåses av för halvtid.

16:50 Halvtid och 1-1
Oavgjort i halvtid är nog ganska rättvist och det är ju skönt att kvitteringen kom så snabbt.

Inget av lagen har gjort några byten i halvtid

Efter tjafset i slutsekunderna av den första halvleken gör att matchen blir nästan tio minuter försenad innan andra halvan startar

17:07 Avspark i den andra halvleken.
Colchester har en bra målchans efter en hörna bara någon minut in i den andra halveken. Hörnan från Anthony Wordsworth hittar till en fristående Magnus Okuonghae som dock inte får ner bollen går över ribban och det blir inspark för Tranmere.

Sebastien Carole hittar med en fin crossboll Michael Ricketts som drar till på volley men Magnus Okuonghae står i vägen och får undan bollen framför Colchesters mål.

Colchester och Kevin Lisbie har en jättemålchans då Mark Tierney hittar Kayode Odejayi. Kayode går in i straffområdet där han tappar bollen till Kevin Lisbie som dock skjuter bollen utanför.

Tranmere får en hörna som nickas undan John White. Dock kommer bollen tillbaka och Kevin Lisbie orsakar en frispark i halvfarligt läge på höger sida. Frisparken från Aaron Cresswell hittar Michael Ricketts som nickar bollen i famnen på Ben Williams.

Världens bästa målvakt
Bra match av Ben Williams

Tranmere är nära att återta ledningen efter en dålig rensning av Marc Tierney. Bollen hamnar då i Tranmeres ägo och Chris Suker får målchansen men skottet går inte ens på mål vilket vi ska vara glada för.

Med en kvart kvar böljar matchen fram och tillbaka och anfallen avlöser varandra.

Colchester fixar fram en hörna då nyinbytte Steven Gillespie försöker hitta målet men det blir bara en hörna. Simon Hackney tar hand om hörnan som dock blir resultatlös.

Simon Hackney fäller Shaleum Logan och Tranmere får en frispark en meter utanför straffområdet. Frisparken tas hand om Chris Shuker men John-Joe O’Toole står i vägen och 1-1 står sig.

Domaren visar fyra minuters stopptid.

På stopptid blir det väldigt dramatiskt då Tranmere får in bollen i mål men Chris Shuker är i offside när bollen spelas och inget mål för Tranmere.

Colchester får också ett mycket bra läge att avgöra när Kevin Lisbie hittar in till Kayode Odejayi som dock inte får ordning på bollen och Luke Daniels kan lättad fånga bollen.

Kayode
Så nära i sista sekunden

17:56 Matchen slut

Matchen slutar 1-1 och det är ett rättvist resultat men mycket tungt för Colchester som siktade på alla tre poäng.

Colchester kvar på plats fem efter massa kryss i dagens League One.

Nästa match för Colchester är på tisdag då det blir en toppmatch på Weston Homes Community Stadium då serietvåan Charlton gästar Colchester. I Charlton hittar vi förre managern Phil Parkinson som tog upp The U’s till Championship men Hulls stora plånbok lockade mer än att fortsätta jobbet han påbörjat. Fyra månader i Hull och sen fick han sparken efter en förlust mot Colchester med 5-1 på Layer Road. Ser gärna en repris på tisdag. Charlton spelade idag mot nykomlingen Exeter City och man vann med 2-1 på The Valley
Då är även Kem Izzet tillbaka efter sin avstängning.

Fortfarande bara en bortaseger för Colchester och Aidy Boothrood väntar på sin första bortaseger.