Colchester 3 - 0 Charlton
Här spelar vi

Colchester upp på fjärde plats efter enkel vinst mot topplaget Charlton

Colchester spelar sin första tisdagsmatch på en månad och det är en riktig toppmatch för Colchester när Londonlaget Charlton kommer på besök.

Colchester ställer upp med nästan samma lag man haft i dom två senaste matcherna. Dock gör man en ändring då Kem Izzet tar plats i laget igen efter en tre matcher lång avstängning. Obesegrade Charlton kör vidare med samma lag som vann mot Exeter senast.

På Colchesters bänk finns Steven Gillespie som väntar på sin första start efter alla skadeproblem. Dock saknas Scott Vernon på bänken och om han är skadad eller ej är det ingen som vet. David Perkins som ville lämna klubben har totalt hamnat i kylan för han har sedan straffmissen mot Gillingham i JPT inte varit aktuellt för någon av matcherna efter Gills.

Colchester i sina randiga tröjor gör avspark och anfaller från höger till vänster i radions värld.

20:45 Avspark
Colchester får matchens första hörna efter en minuts spel. Det blir en kort hörnvariant som efter två passningar hamnar framför målet men tyvärr är ingen av spelarna i randiga tröjor med på noterna och ingen drömstart den här gången.

Anthony Wordsworth bryter fint in i straffområdet och avlossar ett bra skott men tyvärr räddar målvakten Robert Elliot bollen men returen hamnar hos Colchester och Marc Tierney innan Charlton tar hand om bollen igen.

Colchesters första kvart är mycket bra men närmare än Wordsworth skott har man inte kommit. Dock har ju Charlton knappt fått låna bollen och förhoppningsvis fortsätter matchen på samma sätt.

Frazer Richardson slår ett bra inlägg för men stabile mittbacken Magnus Okuonghae nickar enkelt bort bollen framför Charltons förhoppningsfulla anfallare och Colchester startar ett anfall.

Flyttfågeln Deon Burton lurar offsidefällan och stormar fram mot Ben Williams i Colchesters mål men Magnus Okuonghae hinner tillbaka och bryter bollen.

Charlton är nu inne i en bra period och Nick Bailey drar på med ett skott som Anthony Wordsworth nickar lyckas bryta till hörna när Ben Williams är bortspelad. Hörnan blir farlig och Christian Dailly avslutar med ett bra skott som går utanför.

Kevin Lisbie jobbar fram en hörna. Hörnan slås av Anthony Wordsworth och tyvärr blir den resultatlös.

Självmål av Charlton
Colchester tar ledningen efter ett fint anfall med många fina uppbyggningspassar längs mittfältet tills Anthony Wordsworth skickar in bollen framför mål och där kommer spanjoren Miguel Angel Llera och nickar in bollen i eget mål när målvakten Robert Elliot är på väg ut för att ta bollen. Colchester tar rättvist ledningen med 1-0 efter en halvtimmes spel.

Colchester klättrar förbi MK Dons i tabellen.

Colchester ökar på
Bara två minuter efter Colchesters ledningsmål gör inlånade Kayode Odejayi sitt första mål för The U’s. Det är John-Joe O’Toole som med en grym passning Odejayi framför målet som inte gör något misstag och Colchester har fått 2-0 mot obesegrade Charlton.

Kayode Odejayi
Kayodes första mål för The U's

Publiken sjunger ”Parky, Parky what’s the score?”

Colchester försöker mest spela av halvleken och bevakar spelet för att inte åka på en onödig reducering precis innan paus.

Kayode Odejayi och Kem Izzet spelar sig fint fram genom Charltons försvar innan man passar fram till Clive Platt som avslutar med ett bra skott men tyvärr räddar Robert Elliot.

Charlton avslutar bra och man får en frispark i farligt läge. Jonjo Shelvey tar hand om frisparken men den tar i muren och en dubbelhörna senare blåser domaren av för tepaus

21:34 Halvtid

Colchester går till halvtidsvilan med en skön 2-0 ledning efter två snabba mål. Kan Colchester bara hålla det här blir det en skön fortsättning på veckan.

Varken Colchester eller Charlton har gjort några byten i halvtid.

21:49 Avspark för andra halvlek

Kevin Lisbie stressar Charltons försvar som måste göra en lite väl vågad bakåtpass till en Robert Elliot som inte är med på noterna stressad av Clive Platt sparkar Elliot ut bollen till inkast för Colchester.

Charlton startar andra halvlek starkt i hopp om att få in en snabb reducering men alla försök misslyckas och Colchester börjar ta tillbaka matchen igen.

John White drar på med ett skott och det blir hörna för Colchester. Anthony Wordsworth lägger in en bra hörna och efter massa nickar fram och tillbaka i straffområdet avslutar Kevin Lisbie med en volley som går precis utanför.

Colchester avgör matchen
Charlton har inspark och Colchester vinner tillbaka bollen genom Kayode Odejayi som spelar fram Kevin Lisbie samtidigt som Odejayi tar sig in i straffområdet och Lisbie hittar Oedjayi med en smörpass och en enkel chip senare är det 3-0 för The U’s med en 35 minuter kvar av matchen.

Charlton gör matchens första byte då Izale McLeod byts in. McLeod gjorde några matcher för The U’s för två år sedan. Han var då på lån men gjorde bara några inhopp och blev då brutalt nedsparkad i Plymouth och blev då långtidsskadad.

Colchester får en mycket farlig frispark utanför straffområdet då Kayode Odejayi blir omkullknuffad utan större anledning av Miguel Angel Llera. Anthony Wordsworth tar hand om frisparken och den kunde ha blivit mycket farlig men muren gör sitt och bollen går till hörna men är ändå mycket nära att gå i mål. Hörnan blir resultatlös.

Det verkar nästan som Charlton gett upp matchen.

Jubel

Spanjoren Miguel Angel Llera är inte alls med i matchen och på nytt måste han ta händerna till hjälp. Phil Parkinson har tillslut inget val och ersätter Llera med Sam Sodje. Sist Sodje spelade mot Colchester var i derbyt mot Colchester påsken 2007. Då serverade han bollen på ett silverfat till Jamie Cureton efter 30 sekunder och så var den matchen avgjord. Han får gärna göra likadant idag. Sam Sodje har även han ett förflutet i Colchester i slutet av 1990-talet.

Colchester gör sitt första byte då anfallaren Clive Platt går ut och försvararen Phil Ifil byts in. Det innebär att Kevin Lisbie tar platsen i anfallet och Ifil går in på mitten.

Philip Ifil får ingripa efter bara några sekunder då han bryter ett anfallsförsök då Deon Burton försöker.

Colchester spelar mest av bollen och Charlton försöker desperat med att få med sig något positivt från matchen.

Philip Ifil har ett bra inlägg mot Kayode Odejayi men Sam Sodje nickar bort bollen.

Charlton har sin bästa målchans när klockan slår över till 87 minuter men Ben Williams gör en grym räddning på Jonjo Shelvey fina skott.

Philip Ifil startar ett bra anfall och spelar fram John White som hittar Kevin Lisbie som frestar på med ett tungt skott men en fin räddning av Robert Elliot gör att bollen landar på målet i stället för i målet. Hörnan blir resultatlös.

Kevin Lisbie har matchens sista målchans men han lyckas slå bollen över från fem meter.

22:39 Matchen slut.

Colchester vinner matchen rättvist och Colchester är nu fyra i League One.

Colchester vinner sin fjärde match av fem möjliga på Weston Homes Community Stadium. Med tanke på att vi bara vann sju hemmamatcher hela förra säsongen är ju detta facit helt fantastiskt.

Nästa match för The U’s är en ny toppmatch då Huddersfield gästar Colchester. Huddersfield förlorade idag trots ledning med 1-0 mot Walsall.

1-0
Miguel Angel Llera (självmål) (28:39), 2-0 Kayode Odejayi (30:36), 3-0 Kayode Odejayi (56.26)

Publik: 7.098