Colchester 1 - 0  Huddersfield
Hemmamatch igen

Colchester 1 - 0 Huddersfield

Sjätte raka utan förlust. Colchester kvar på fjärdeplatsen men med häng på topplagen efter 1-0 mot Huddersfield

Oktobers första match för The U’s

Ännu en tuff hemmamatch för Colchester då topplaget Huddersfield Town besöker Weston Homes Community Stadium i Colchester.

Colchester ställer upp med exakt samma lag som enkelt vann mot Charlton i tisdags. Det var nog Colchesters bästa match på Weston Homes Community Stadiums korta historia. Den matchen slutade 3-0 till The U’s och förhoppningsvis får vi se något liknande idag.

Managern Adrian Boothroyd har fått en bra start i Colchester med två hemmasegrar och tre oavgjorda matcher på bortaplan. Fem matcher utan förlust för The U’s i september gjorde även att Aidy Boothroyd blev nominerad till Månadens Manager. Dom övriga nominerade är Paul Trollope Bristol Rovers, Simon Grayson Leeds och Dave Penny Oldham Athletic.

Huddersfield som började League One så bra har nu fyra matcher i rad utan seger är ju självklart taggade för en ny seger. Även Huddersfield har mäktat med en 7-1 seger den här säsongen. Colchester vann ju som bekant mot Norwich i premiären medans Huddersfield vann sin mot Brighton hemma för någon månad sedan.

Colchester spelar som vanligt i sina randiga tröjor. Huddersfield som gör avspark spelar i röda tröjor. Colchester anfaller från vänster till höger i första halvlek. Det är ett mycket blåsigt Colchester som väntar båda lagen.

16:01 Avspark
Matchens första anfall av värde har Colchester efter två minuter då Marc Tierney hittar in till Clive Platt som fint lägger ned bollen till Kayode Odejayi som med ett bra skott frestar lyckan. Dock går skottet utanför vänster stolpe.

Efter en otrolig seg inledning på matchen vaknar den till lite efter ett bra skott av John-Joe O’Toole som dock går utanför via en Huddersfield-spelare. Hörnan från Anthony Wordsworth är riktigt farlig och går nästan direkt i mål då målvakten Alex Smithies missbedömer bollen helt men eftersom ingen når bollen går den tillslut utanför bortre stolpen.

Colchester fortsätter anfalla och då försvararen Marc Tierney och Kevin Lisbie vägspelar sig fram genom Huddersfield försvar blir det nästan 1-0 men skottet från Tierney går över.

Huddersfields första avslut mot mål kommer efter 20 minuter men Theo Robinsons skott går högt över till publikens stora jubel.

Tierney
Bra första halvlek för Tierney

Målvakten Alex Smithies är nära att ställa till det med en värdelös utspark som hamnar hos Clive Platt. Platt försöker hitta Kayode Odejayi med en snabb boll men tyvärr är Platt lite för ivrigt och Smithies tar enkelt hand om bollen.

Kevin Lisbie drar iväg med ett bra skott från 25 meter men skottet går tyvärr utanför.

Kevin Lisbie blir bryskt kapad av Joe Skarz några meter in på Huddersfields planhalva. Skarz var värd ett gult kort för kapningen men domaren tycker det räcker med en muntlig varning. Anthony Wordsworth lyfter in bollen i straffområdet och hittar där Clive Platt som med en bra nick försöker överlista Alex Smithies men nicken är alldeles för lös.

Colchester har ett fint anfall då Clive Platt och John-Joe O’Toole kryssar sig genom Huddersfields försvar. Bollen hittar tillslut fram till Kevin Lisbie via Anthony Wordsworth men försvararen Nathan Clark gör sitt jobb och bryter bollen. I andravågen är det John-Joe O’Toole som får chansen men eftersom domaren olyckligt står i vägen blir det inte något bra skott.

Huddersfield har sin bästa målchans då Robbie Simpson vänder bort Anthony Wordsworth men Marc Tierney gör en heroisk brytning och skottet kommer aldrig fram till målet.

16:47 Halvtid.

Första halvlek slutar 0-0 i ett blåsigt Colchester. Vinden är nog till större problem än vad man först kunde tro. Colchester har dock varit det bättre laget men eftersom man inte träffar mål med skotten spelar det ingen roll hur bra man spelar.

Inget byte för något lag i halvtid

17:03 Avspark för den andra halvleken.
Även den andra halvleken har en seg inledning och det första som händer är när Theo Robinson utmanar John White men White bryter bollen till inkast.

Huddersfield börjar andra halvleken bra och man vill ha en hörna efter ett skott från Robbie Simpson som tar på inlånade Danny Batth men domaren missar det totalt och det blir inspark för The U’s.

Huddersfield har en bra chans då Robbie Simpson hittar in till Theo Robinson framför Ben Williams i Colchesters mål men Robinson är offside.

Huddersfield får en farlig frispark då Danny Batth är lite för närgången på Robbie Simpson. Batth blir varnad och frisparken blir till en hörna efter en misslyckad offsidefälla. Hörnan nickas undan av Batth men bollen kommer tillbaka av Anthony Kay innan Marc Tierney startar en kontring. Tierney hittar Anthony Wordsworth som för upp bollen innan han passar vidare till Kevin Lisbie som hittar Clive Platt vars skott dock blockeras av Nathan Clark. Jim Goodwin varnas i samma veva då han kapade Tierney efter han spelat bort bollen.

Huddersfield fortsätter spela bra men man skapar inte mer än en ny hörna som blir resultatlös.

Colchester ordnar fram en hörna som också blir resultatlös.

Colchester gör sitt första byte då Steven Gillespie ersätter Clive Platt och nu får Gillespie 18 minuters spel efter alla hans skador.
Steven Gillespie får sin första chans efter bara 30 sekunder då han vänder bort sin försvarare och skjuter ett bra skott som dock går över.

Rött kort
Efter en hörna från Huddersfield är bollen nära att smita förbi Ben Williams men bollen rinner vidare och i en närkamp mellan John White och Peter Clarke i Huddersfield slutar det med att Clarke får sitt andra gula kort och därmed får han lämna matchen. Colchester får nu nästan 15 minuter på sig att avgöra matchen med en man mer på plan.

Colchester tar ledningen
Colchester behöver bara två minuter på sig att utnyttja överläget då Kevin Lisbie hittar fram till Kayode Odejayi som gör sitt tredje mål i Colchesters tröja. Det är efter ett mycket fint förarbete på högerkanten från Lisbie innan han hittar in till Odejayi framför målet och då gör han inget misstag även om stolpen ville vara med och göra målet då bollen går stolpe in.

Kayode Odejayi
Målskytt igen

Colchester gör efter målet defensiva byten medans Huddersfield gör tvärtom.

Huddersfield är mycket nära att kvittera men Ben Williams gör en fantastisk räddning då han räddar en nick från nyinbytte Anthony Pilkingtons nick. Det blir till en hörna som Williams enkelt plockar ner.

Englands nummer ett!
Räddar Colchester

Det är mer eller mindre panik i Colchesters försvar varje gång Huddersfield kommer igenom. John White räddar bollen på mållinjen då Ben Williams blir överspelad.

Colchester får dock kontringar då Huddersfield skickar fram allt vad man har och då domaren visar fyra minuters stopptid har Steven Gillespie en dubbelchans men fortfarande 1-0 till The U’s.

Colchester rider ut den värsta stormen och man behåller bollen inom laget och Huddersfield kommer inte till några mer målchanser.

17:52 matchen slut

Colchester vinner sin femte hemmaseger för säsongen av sex möjliga. The U’s närmar sig även poängmässigt lagen där uppe då The U’s var enda laget som vann av dom fyra första.

Mera mål mera mål mera mååål, mera mål mera mål mera måååååååååååål
Jubel bland Colchesters spelare

Colchesters nästa match är mot Leyton Orient på Brisbane Road eller Matchroom Stadium som den heter idag. The O’s som leds av förre U’s managern Geraint Williams har inte börjat säsongen som man hoppats på. Efter en fin avslutning på förra årets säsong hade man ju vissa förhoppningar men man håller till just nu bland bottenlagen. Colchester har redan mött Leyton Orient en gång den här säsongen och det var i LigaCupens första omgång och då vann Orient med 2-1 i Colchester.