Wycombe 1 - 1 Colchester
Komigennucolchester

Åtta raka utan förslut men bara 1-1 efter sen kvittering av hemmalaget

Colchester åker idag till High Wycombe för match mot gamle rivalen Wycombe Wanderers. För fjärde matchen i rad ställer Colchester upp med samma startelva. Man ändrar ju inte ett vinnande lag som man brukar säga. The U’s har tre raka segrar bakom sig och sju matcher utan förlust. Wycombes form är raka motsatsen med tre raka förluster. Nu har man dock en ny manager i Gary Waddock som idag debuterar som manager för Wycombe. Bara att hoppas han inte ger en Waddock-effekt.

Adams Park i en match mellan Wycombe-Colchester 2000
Dagens match spelas på Adams Park

Kevin Lisbie som det ryktas väldigt mycket om just nu fyller 31 år just denna dag. Rykten säger att Ipswichs manager Roy Keane vill kalla hem Lisbie i januari för att sedan sälja honom till högstbjudande klubb. Brukligt är ju att man förvarnar sina planer till Colchester och spelaren. Nu har Keane bara gått genom pressen och Lisbie känner sig som ”peace of meat” som han själv uttrycker sig. Inte så smart Keane men mer är inte att vänta från dig. Nåja. Grattis till Lisbie på 31-årsdagen och hoppas du stannar i The Mighty U’s.

Happy birthday Super-Kev
31 år idag!

Även om det är snart 20 år sedan klubbarna hade ett ”Race for the championship” är rivaliteten fortfarande mycket stor bland supportrarna. Den gången gick ju Colchester segrande ur och förhoppningsvis även i kväll.

Topplaget Colchester är ivrigt påhejade av 1.000 medföljande fans.

16:00 Matchen sparkar igång av Colchester som anfaller från vänster till höger i den första halvleken.

Colchester startar matchen med ett ruskigt högt tempo och Wycombe får knappt låna bollen under dom inledande minuterna.

Colchester är det bästa laget i inledningen men Colchester drar på sig några onödiga frisparkar och på en sådan är Michael Duberry mycket nära att nicka in 1-0 för Wycombe helt mot spelet. Där kom The U’s undan med blotta förskräckelsen då Dubberry hade öppet mål.

Colchester får sin bästa målchans efter en kvart Anthony Wordsworth hittar in till Clive Platt med en fin boll. Platt skarvar ner bollen till John-Joe O’Toole som från straffpunkten skjuter över.

Nu har lagen haft varsin mycket bra målchans.

Colchester gör mål
Kayode Odejayi gör mål igen för Colchester. Nu har Kayode gjort dom fem senaste målen för Colchester. Målet kom till efter en dålig bakåtpass från Lewis Hunt till målvakten Scott Shearer. Kayode hinner före och rullar retfullt enkelt in 1-0 till The U’s

Kayode
Mål igen av Kayode Odejayi

Colchester tar sig upp till andra plats i League One vilket betyder direktuppflyttning.

Colchester är mycket nära att göra 2-0 då John-Joe O’Toole har ett mycket bra skott från 25 meter men målvakten Scott Shearer gör en ännu bättre räddning och Colchester får en resultatlös hörna.

Wycombe får ännu en frispark i bra läge men Danny Batth nickar bort bollen och farligheten är borta för tillfället.

Wycombe har ännu en frispark som nye Scott Davies slår mot första stolpen men ingen är med och Colchester får inspark.

Då Charlton tappat mot Huddersfield leder nu Colchester League One.

Domaren skadar sig och matchen får ta en ofrivillig vila i några minuter innan spelet återupptas med fjärdedomaren som ny huvuddomare.

Fjärdedomaren som ju var huvuddomare visar nu fyra minuters stopptid och huvuddomaren som ju var fjärdedomare blåser frispark för The U’s i halvbra läge. Tyvärr händer inget på frisparken.

Colchester får en sista chans med en frispark sex minuter in på stopptiden. Frisparken är dock det sista som händer för domaren blåser för halvtidsvila när bollen är i luften.

16:53 halvtid och The U’s är i ledning och även i serieledning.

Colchester leder rättvist med 1-0 vilket kunde ha varit något mål större men även Wycombe kunde ju ha tagit ledningen på deras enda riktiga målchans.

Colchester gör inget byte i halvtid men Wycombe gör ett byte då Marlon Pack ersätts av Matt Bloomfield

17:10 En mycket sen avspark för andra halvlek.
Wycombe är mycket nära att kvittera efter bara 10 sekunder men skottet går till hörna. Hörnan blir halvfarlig men slutar i en offsideavblåsning till Colchesters fördel.

Wycombe startar den andra halvleken bäst och man jagar en kvittering men än så länge har Ben Williams fått några större prov.

Wycombe gör sitt andra byte och man satsar offensivt. Kan bli jobbigt nu för The U’s om man inte tar tag i matchen igen.

Det tar inte många sekunder innan nyinbytte Jon-Paul Pittman har ett farligt skott men tack och lov hamnade skott i burgaveln så Colchester kan andas ut för tillfället.

Wycombe har mer eller mindre tagit över matchen nu och Colchester har som bäst ett enstaka ströanfall.

På ett av dessa ströanfall får Kayode Odejayi ett bra läge men Scott Shearer gör en fin räddning och han släpper heller ingen retur.

Det är det sista som Odejayi gör för han ersätts av Steven Gillespie som i sin tur skapar fram en hörna det första han gör. Hörnan blir strulig och John-Joe O’Toole faller omkull och det blir småbråkigt och matchen blir några minuter senare än vad den redan är. Dom tre domarna har polsk riksdag och varvar O’Toole och medans deras spelare klarar sig undan med en tillsägelse.

John-Paul Pittman är igenom men Magnus Okuonghae är lite väl närgången i straffområdet och linjedomaren vinkar för något. Nu vinkade han för offside och inte straff. Pittman blir så arg att han får en varning som bonus.

Det gula kortet delas ut till både höger och vänster för tillfället och John White borde haft rött kort för frilägesutvisning men domaren nöjer sig med gult kort och John-Paul Pittman är inte alls nöjd just nu.

Stäng mun, du luktar illa
Tjafs gav gula kort i massor

Frisparken i farligt läge täcks sedan undan av just John White som inte borde varit kvar på planen.

Det handlar bara om John-Paul Pittman just nu och han är otroligt nära att kvittera med fem minuter kvar av matchen. Colchester lever just nu mycket farligt

Wycombe kvitterar
Med tre minuter kvar kommer kvitteringen när Craig Woodman hittar John-Paul Pittman med en fin löpboll på högerkanten och han överlistar tillslut Ben Williams och kvitteringen är tyvärr rättvis

Colchester ramlar ner till plats fyra i League One.

Colchester är mycket nära att återta ledningen då Steven Gillespie har ett bra skott men rutinerade Michael Duberry stoppar bollen i sista stund. Returen hamnar hos Philip Ifil som drar på med ett skott men det blir en hörna. Hörnan är halvfarlig och John-Joe O’Toole går omkull och bortafansen vill ha en straff men det tycker inte domaren.

17:59 matchen slut

Matchen slutar 1-1 vilket är klart rättvist men det är synd att The U’s tappar spelet totalt i den andra halvleken och att kvitteringen kommer så sent. Nu har Colchester mött tre bottenlag på bortaplan och alla matcher har slutat med kryss vilket kan vara väldigt kostsamt när serien avslutas i maj.

The U’s har nu åtta matcher i rad utan förlust

Colchesters nästa match är om en vecka då Walsall besöker Englands äldsta stad. Walsall ligger på den undre halvan av tabellen. Idag mötte man nykomlingen Exeter City på hemmaplan och matchen slutade