Millwall 2 - 1 Colchester
Kämpa Colchester

En mycket tung förlust på matchens sista spark.

Colchester gör en ändring mot laget som vann mot Walsall förra helgen. Det är Marc Tierney som återtar sin plats i laget efter att ha varit avstängd i förra matchen. Kem Izzet som missade matchen mot Walsall på grund av sjukdom sitter nu på bänken och inlånade Josh Payne fortsätter på mitten.

Colchester hoppas förlänga den förlustfria sviten till tio matcher men det blir ju mycket svårt mot ett Millwall i bra form. Millwall slog ju Leeds på The Den förra helgen samtidigt som man bara släppt in tre mål på The Den. En mycket svår match för The U’s med andra ord.

Colchester ligger trea inför matchen och en seger kan föra upp The U’s till andra plats men då måste Charlton tappa poäng. Millwall ligger åtta och strax under kvalsträcket där The U’s befinner sig. Seger för Millwall kan föra upp dom till en kvalplats men då måste andra lag förlora.

Colchester har sina gula tredjetröjor på sig den här eftermiddagen och är påhejjade av cirka 1.000 U's fans.

The Den
Svår match på The Den

16:00 Colchester gör avspark
Colchester får matchens första hörna då målvakten David Forde skänker Colchester en hörna. Själva hörnan från Colchester är inte speciellt farlig men andravågen blir farlig för The U’s får en mycket bra chans då Kayode Odejayi får läget men skottet går utanför i bra läge.

Danny Schofield har ett mycket bra skott men Ben Williams räddar bollen och Colchester tar även hand om returen. Colchester skickar upp bollen för att starta ett anfall. Det blir till ett mycket farligt anfall och Kayode Odejayi får ett mycket bra läge att göra 1-0 på men David Forde gör en fin räddning.

En mycket lovande start på matchen som bara är fem minuter gammal.

Millwall börjar ta tag i matchen och man skapar två resultatlösa hörnor på kort tid när man är framme och oroar framför Colchesters mål och målvakten Ben Williams.

Colchester får en frispark i bra läge då Millwalls målvakt David Forde ställer till det för sitt lag igen. Nu är det ett dåligt utkast som bäddar för läget. Frisparken från Josh Payne går tyvärr mitt på målvakten.

Kevin Lisbie får bra skottläge men även nu går bollen mitt på målvakten.

Colchester gör mål
Kevin Lisbie blir fälld av Jack Smith så Colchester får på nytt en frispark i bra läge. Den här gången tar Anthony Wordsworth hand om läget. För högersidan drar han och bollen går mot mål men den tar på en Millwallspelare och bollen ställer David Forde totalt i målet. 1-0 till Colchester av Anthony Wordsworth.

Första målet för säsongen
Anthony Wordsworth gör 1-0 till Colchester

Colchester upp på andra plats i League One.

Steve Morison har ett gyllene läge för Millwall men John White offrar sig och bryter till hörna. Hörnan från Chris Hackett hamnar tillslut i Ben Williams famn och Colchester behåller ledningen.

Danny Schofield fortsätter att oroa Ben Williams i Colchesters mål men än så länge är det Williams som håller tätt.

Colchester får en bra chans att utöka sin ledning då Kevin Lisbie bryter igenom och ramlar inne i straffområdet. Publiken tycker han filmar och domaren tycker ingenting så spelet får fortsätta och publiken har en spelare att inte tycka om för resten av matchen.

Chris Hacket har ett mycket bra skott för Millwall men bollen går precis utanför Ben Williams högra stolpe.

Paul Robinson fäller Clive Platt och Anthony Wordsworth får ett nytt bra frisparksläge. Frisparken är bra slagen och Kevin Lisbie är sånär på bollen och gör 2-0 men Forde är lättad över att han missar bollen så Forde får bollen i famnen.

16:48 och halvtid.

Colchester leder med 1-0 vilket man inte behöver be om ursäkt för då Colchester skapat massor av målchanser då en mycket darrig David Forde i Millwalls mål har bidragit till flera av målchanserna. En i övrigt mycket bra första halvlek från båda lagen.

Ingen av lagen gör något byte i halvtid

17:05 Millwall gör avspark för den andra halvleken

Starten på den andra halvleken är inte lika bra som den första men det är ju svårt att överträffa den starten.

Millwall som jagar en kvittering på sin hemmaplan jagar en kvittering och Danny Schofield och Chris Hackett är två jobbiga orosmoln för Colchester men än så länge håller Colchesters försvar med Magnus Okuonghae i spetsen tätt framför Ben Williams mål.

Millwall är inne i en jobbigt bra period och Jack Smith är nästan igenom men Marc Tierney glidtacklar och bryter bollen till hörna. Hörnan nickas undan av Danny Batth som även han är felfri så här långt i Colchesters försvar.

Mange
Magnus Okuonghae

Nadjim Abdou testar med ett långskott från 30 meter men ingenting överlistar Ben Williams för tillfället.

Colchester gör matchens första byte då Josh Payne ersätts av Kem Izzet. Även Millwall passar på och byter och man byter ut en av sina bästa spelare i Chris Hackett vilket inte hemmafansen gillade.

Millwall gör mål
Millwall får en hörna halvvägs in i den andra halvleken och bollen hittar ut till försvararen Alan Dunne som från 30 meter drar till med en grym volley och nu får Ben Williams kapitulera. Ett snyggt mål men tyvärr lite för dåligt försvarat av Colchester som nog borde klarat av att hindra skottet komma.

Trots målet är Colchester kvar på andra plats då Charlton ligger under i sin match.

Direkt på avspark är Anthony Wordsworth mycket nära att göra sitt andra mål för dagen men David Forde räddar till hörna.

Det är väldigt mycket Millwall som jagar på för ännu en trepoängare men Ben Williams gör den ena grymma räddningen efter den andra.

Millwall är mycket nära att ta ledningen i slutet av matchen men Ben Williams räddar Colchester två gånger om. Först tar han första skottet men han tappar bollen men reder själv upp situationen efter stora problem.

Steven Gillespie jobbar till sig en frispark i bra läge men Millwall reder upp situationen och startar ett nytt anfall i jakt på segern.

Kevin Lisbie fixar fram en hörna som Anthony Wordsworth tar hand om. Millwall får frispark då Magnus Okuonghae ruffar målvakten. Millwall sätter igång spelet snabbt och får i sin tur en hörna som blir resultatlös.

Fjärdedomaren visar hela fem minuters stopptid.

Colchester får en frispark i mycket bra läge. Anthony Wordsworth som redan har gjort mål på en frispark tar även hand om denna. Frisparken är mycket bra men bollen går i ribban och Millwall startar en kontring. Kontringen blir till en frispark i exakt samma läge som Colchesters just hade men den stora skillnaden är att frisparken är en gåva av domaren då John-Joe O’Toole gör en klockren brytning.

På frisparken gör James Henry segermålet och det tog 94 minuter innan man hörde Millwall sjunga.

17:55 Matchen slut.

En otroligt tung förlust med ett snöpligt slut. Millwall var det bättre laget i den andra halvleken i en i övrigt dålig halvlek men från att ha egen frispark i ribban till att förlora på en felaktig dömd frispark är ju bara för mycket.

Colchester förlorar sin första match under Aidy Boothroyd och förlustsviten på nio matchen blev aldrig tio.

Det sena målet gör även att The U's hamnar på en fjärde plats i League One

Nästa match för Colchester är om en vecka då FA Cupen står på programmet. Colchester ska möta Bromley FC på bortaplan. Inte alls långt från Millwall-land…

Millwall - Colchester 2-1
0-1 Anthony Wordsworth (17:37), 1-1 Alan Dunne(65:23), 2-1 James Henry (90:00+3:39)

Publik: 10.036