Oldham 2 - 2 Colchester
Kämpa på, vårat gäng....

Colchester med tio man tappade 2-0 till 2-2

Colchester gör två byten från förra helgens vattenpolomatch mot Exeter City hemma som slutade 2-2. Nya i laget är Kevin Lisbie som är frisk igen. Han ersätter Philip Ifil. Även Simon Hackney som spelade förra helgen ersätts. In kommer istället John-Joe O’Toole som är tillbaka från att ha varit avstängd. Kem Izzet som även han har varit sjuk är tillbaka men bara på bänken. Även den här veckan är vädergudarna inte på bra humör men tack och lov inte lika illa som förra helgen.

Lagkaptenen Pat Baldwin som skadade sig i slutet av augusti är utlånad till Bristol Rovers för att få matchträning då han har svårt att återta sin plats då Danny Batth gör det så bra. Lånet är på en månad.

Colchester startar matchen på en tredje plats i League One tre poäng efter Charlton. Oldham håller till längre ner på sin 14:e plats i League One.

Colchester som gör avspark anfaller från höger till vänster i den första halvleken. Colchester spelar i sin tredjetröja vilket innebär helgult.

Bortamatch mot Oldham
Dagens match spelas här

16:00 Avspark av Colchester.
Colchester som har avspark skickar upp bollen för att jaga på men ingen av dom anstormande anfallarna hinner fram men The U’s får ändå en hörna som dock blir resultatlös.

Även Oldham får en hörna minuten efteråt. Den hörnan blir farligare då Ben Williams dräller med bollen som hamnar hos Reuben Hazell men hans skott räddar undan till en ny hörna. Hörna två blir sämre för The U’s kontrar med Kevin Lisbie som med en mycket bra pass hittar till Anthony Wordsworth som avlossar ett bra skott men Darryl Flahavan i Oldhams mål räddar till en ny resultatlös hörna för The U’s.

En mycket intressant start på matchen med fyra hörnor på bara fyra minuter.

Kayode Odejayi håller bollen i spel då han med hjälp av Clive Platt får tillbaka bollen till John White som med ett mycket bra inlägg hittar Kevin Lisbie framför målet men tyvärr går nicken utanför målet.

Colchester tar ledningen
På Colchesters tredje hörna byter man taktik. David Fox slår en kort hörna till Simon Hackney som i sin tur lägger in bollen i straffområdet. Bollen nickas undan men inte bättre än till David Fox som letat sig mot straffområdet. Fox tar hand om bollen och skjuter ett skott på första stolpen och bollen letar sig in i mål. 1-0 till The U’s efter bara 12 minuter är ju precis den start vi behöver.

Fox
David Fox gör 1-0 för The U's

Colchester befäster sin tredjeplats.

David Fox tar hand om ännu en hörna. Hörnan går på främre stolpen där Kayode Odejayi nickar bollen utanför samma stolpe. Nära 2-0 för The U’s

Nick Blackman har Oldhams bästa målchans så här långt när han med ett skott från 25 meter tvingar fram en bra räddning av Ben Williams.

Efter den fina inledningen på matchen avtar spelet än aning men det känns som The U’s har bra koll på matchen. Dock räcker det ju med ett skott för att Oldham ska kvittera.

Marc Tierney gör en perfekt brytning men domaren tycker dock inte likadant (kan ju vara så att BBC Essex:s kommentator inte tyckte likadant som domaren…) så det blir en farlig frispark och varning för Tierney. Frisparken från Lee Hills tar på Marc Tierney i muren och det blir till en hörna. Hörnan blir farlig men Anthony Wordsworth räddar på mållinjen och bollen skickas långt bort från målet.

Charlton med tio man har även åkt på ett baklängesmål mot Yeovil så det innebär ny att The U’s ligger tvåa i League One.

16:47 Halvtid
Colchester går till halvtidsvila med en 1-0 ledning som var mycket rättvis när målet kom. Dock har Oldham kommit in i matchen igen och man har varit nära att kvittera. Nu är det dock 45 nya minuter som väntar serietvåan Colchester.

Inget av lagen har gjort några byten i halvtid

17:03 Avspark för andra halvlek
Det första som händer i den andra halvleken är att David Fox tar hand om en frispark då Joe Colbeck fäller Clive Platt. Reuben Hazell rensar dock undan frisparken som dock inte blir speciellt farlig

Colchester ökar på
Colchester får en fripark i bra läge när Joe Colbeck fäller Kevin Lisbie. Anthony Wordsworth tar hand om frisparken. Han slår en perfekt lyra till Kayode Odejayi som nickar in 2-0 för Colchester. En perfekt start även på den andra halvleken.

Odejayi
Kayode Odejayi gör 2-0 för Colchester

Colchester gör två mål i en bortamatch. Det har inte hänt sedan premiären då vi gjorde sju…

Stor förvirring utbryter då Anthony Wordsworth fäller Deane Smalley. Av någon anledning får Marc Tierney varningen och eftersom han redan hade ett gult kort blir han alltså utvisad och nu får The U’s klara sig med bara tio man i över en halvtimme.

Oldham reducerar
Oldham får en straff när Chris Taylor fälls av David Fox. Straffen är tyvärr solklar och Taylor gör sen inget misstag och nu blir det jobbiga sista 30 minuter för Colchester med en man mindre.

Tyvärr tappar Colchester i tabellen då Charlton kvitterat. The U’s nu trea.

Joe Colbeck drar på med ett grymt skott men Ben Williams gör en lika bra räddning och det blir hörna som dock blir ofarlig.

Oldham pressar på för en kvittering och The U’s får lita sig på kontringar. Kayode Odejayi har haft den bästa kontringen men målvakten Darryl Flahavan var med på noterna och sparkade undan bollen innan Kayode hann fram till bollen.

Oldhams press är massiv och The U’s går på knäna.

Oldham kvitterar
Oldhams press ger tillslut utdelning då inhopparen Ryan Brooke nickar in 2-2 med bara två minuter kvar. Det är den andre inhopparen Keigan Parker som slår inlägget till Brooke.

Målet innebär även att The U's nu ligger fyra

Oldham är nära att även göra 3-2 men Ben Williams räddar till hörna.

Fjärdedomaren visar fyra extra minuter.

Oldham har flera hörnor på stopptiden men Ben Williams håller tätt än så länge.

17:53 Matchen slut

Matchen slutar 2-2 men det var mycket nära att The U’s blev av med alla poäng. Ska bli intressant att höra varför Marc Tierney blev utvisad då han ju inte var i närheten. Domaren kan ju inte ha tagit fel på spelarna då Wordsworth har massor av hår medan Tierney är rakad på skallen. Tyvärr kostar ju utvisningen oss segern men vi får även vara nöjda med en poäng då vi ju var nära att förlora på slutet.

Men en mycket tung "förlust" för The U's känns det som

Nästa match för Colchester är redan på tisdag då bottenlaget Stockport County kommer på besök. Stockport förlorade idag mot Exeter City hemma med 3-1

Oldham - Colchester  2-2
0-1 David Fox (11:30), 0-2 Kayode Odejayi (49:24), 1-2 Chris Taylor (62:13), 2-2 Ryan Brooke (87:41)

Publik: 3.607