Colchester 2 - 0 Stockport
Hemma

Colchester upp på tredje plats efter två snabba mål av Kevin Lisbie och Clive Platt

Colchester gör två ändringar i laget som spelade 2-2 mot Oldham i helgen. Dels är Marc Tierney avstängd då han ju blev utvisad mot Oldham. På den platsen spelar nu John White som flyttar över från höger till vänster i backlinjen. Högerplatsen tas nu av Philip Ifil. I mittförsvaret så gör Paul Reid lite överraskande sin första start sedan mars. Danny Batth hamnar på bänken. Det är mycket roligt att Reid åter igen spelar då han krossade sin knäskål mot Huddersfield i mars. Nu är han alltså tillbaka igen. I övrigt är det inga ändringar för The U’s.

Colchester startar matchen på en fjärde plats i League One. Stockport ligger på nedflyttningsplats så allt annat än tre poäng vore ju ett bakslag för Colchester. The U’s har även sex raka segrar mot Stockport samt att Stockport släppt in 14 mål på dom fem senaste matcherna.

För tredje matchen i rad spelar Colchester i ett riktigt skitväder. Dock inte lika illa som dom två tidigare matcherna. Tyvärr verkar ju dåligt väder och Colchester betyda 2-2 för tillfället. Hoppas det ändras idag.

Det här är Colchesters första tisdagsmatch sedan slutet av september då Colchester vann enkelt mot Charlton med 3-0. Bara att hoppas på nåt liknande idag.

Reid
Paul Reid till vänster är glad över att vara tillbaka igen

20:46 Avspark av Stockport som spelar i orangea tröjor. The U’s spelar i sina vanliga randiga tröjor.

Colchester börjar matchen bäst även om man inte har någon större farlighet dom första tio minuterna men man lånar inte ut bollen till Stockport och det är ju bra.

Colchester tar ledningen.
Colchester får en hörna efter tio minuter. David Fox och John-Joe O’Toole kör en kortvariant innan man spelar fram Anthony Wordsworth som i sin tur hittar Kevin Lisbie med ett perfekt inlägg och Lisbie nickar in 1-0 till Colchester.

Colchester tar sig förbi Huddersfield i tabellen och är nu trea igen. Tyvärr så leder ju även Charlton så avståndet på tre poäng består.

Colchester ökar på.
John White hittar Kayode Odejayi med en smörpass. Odejayi drar till med ett bra skott men målvakten Owain Fon Williams gör inte allt för bra räddning då han fumlar och tappar bollen. Clive Platt är först på returen och stöter in 2-0 innan det ens spelats en kvart av matchen.

ooops, we did it again
Clive Platt och Kevin Lisbie gör två snabba mål för The U's

En sådan start Colchester verkligen behöver då bottenlaget Stockports självförtroende bara blir sämre med snabba mål.

Stockport har en frispark i halvbra läge men Ben Williams behöver inte ens anstränga sig i målet.

Kevin Lisbie provar med ett skott från 25 meter men tyvärr går den utanför Owain Fon Williams högra stolpe.

Stockport får sin bästa chans efter en halvtimme då Paul Turnbull skjuter ett mycket bra skott från 25 meter men Ben Williams är med på noterna och tippar bollen över ribban till en hörna. Hörnan från Adam Griffin nickas undan av Paul Reid.

Christian Ribeiro är nära då han försöker lirka in bollen från dålig vinkel men Philip Ifil är med och sparkar bort bollen. Bollen hade nog inte gått i mål men det är ju säkrast att inte kolla.

David Fox skjuter utanför från 25 meter men Owain Fon Williams var verkligen orolig ett tag.

Kevin Lisbie passar till David Fox som spelar fram till Philip Ifil som med ett bra inlägg försöker hitta in till Kevin Lisbie som letat sig in framför målet. Tyvärr nickas bollen undan av Michael Raynes till en resultatlös hörna för The U’s.

Anthony Wordsworth jobbar fram bra och fixar fram ett inkast i bra läge för Colchester samtidigt som fjärdedomaren visar upp två minuter extratid.

21:34 Halvtid

Colchester går till pausvilan med en 2-0 ledning vilket är i underkant. Colchester är närmare 3-0 och även 4-0 än vad Stockport är sitt mål. Bara att hoppas The U’s fortsätter att spela även i den andra halvleken så man inte släpper in Stockport i matchen.

Inget av lagen gör något byte i halvtid

21:50 Colchester gör avspark i den andra halvleken.

Colchester går till anfall direkt på avspark och John-Joe O’Toole drar på med ett skott från 3-0 meter men Owain Fon Williams räddar till hörna. Hörnan blir dock ofarlig.

Carl Baker är framme och oroar framför Ben Williams i en duell. Baker vinner nästan bollen men Williams får bort bollen till en hörna. Där var det nära en reducering för Stockport.

Colchester gör matchens första byte då Simon Hackney ersätter Anthony Wordsworth på mittfältet.

Simon Hackney kommer med i hetluften efter bara 20 sekunder då han får bollen och spelar fram till Clive Platt som på något sätt lyckas missa i stort sätt öppet mål. Där borde det varit 3-0 och tre poäng säkrade.

Adam Griffin provar på med ett skott från nära håll men Philip Ifil står i vägen och det blir hörna. Hörnan rensas undan av anfallaren Kayode Odejayi.

Colchester gör även matchens andra byte då Steven Gillespie ersätter Clive Platt i anfallet.

Första kvarten av den andra halvleken är spelmässigt jämn då det känns som The U’s mest spelar av matchen.

Steven Gillespie är framme och oroar framför Owain Fon Williams i Stockports mål men skottet går utanför.

Även det tredje bytet gör Colchester då Kem Izzet ersätter David Fox på mittfältet.

Matchens första varning får Adam Griffin då han fäller Steven Gillespie med tio minuter kvar och som belöning blir han även utbytt i samma veva. Minuten efteråt blir Kem Izzet varnad efter en tackling på Carl Baker.

Andra halvlek blir bara sämre och sämre och det som är mest intressant nu är om Colchester ska hålla nollan för första gången sen den 10 oktober då vi vann med 1-0 mot Orient borta.

Colchester och Simon Hackney verkar vilja ha ett tredje mål men det vill inte Stockports försvar.

Michael Rose skjuter ett farligt skott från 25 meter men Ben Williams får se bollen gå ovanför ribban.

Steven Gillespie är framme och tillsammans med Kevin Lisbie är man nära att göra 3-0.

Gillespie försöker

22:40 Matchen slutar 2-0 till Colchester

Colchester vinner tämligen enkelt och rättvist med 2-0 mot Stockport. Synd bara att The U’s slutade spela i den andra halvleken. Colchester tar även sin sjunde raka seger mot Stockport.

Nästa match för The U’s är på lördag då FA Cupens andra omgång spelas. Colchester möter Hereford United på Edgar Street i en svår bortamatch. Hereford mötte idag Shrewsbury på hemmaplan och den matchen slutade 2-1 till hemmalaget Hereford