Lagbanner
Hereford 0 - 1 Colchester
Mot omgång tre

Hereford 0 - 1 Colchester

Ett hårt pressat Colchester vinner då John-Joe O'Toole avgör matchen på matchens sista spark vilket tar Colchester till tredje omgången av FA Cupen


Colchester gör tre ändringar inför dagens FA Cupmatch mot Hereford United på Edgar Street. Marc Tierney, Kem Izzet och Steven Gillespie tar alla plats i startelvan. För Gillespie är det hans första start för säsongen och det vore ju bra om han tog nu tog chansen då Kayode Odejayi och Kevin Lisbie ser ut att försvinna vid nyår. Tierney är tillbaka efter avstängningen han hade i förra matchen. I Hereford hittar vi förre Southendspelaren Leon Constantine i anfallet och han vill inget annat än göra massa mål på sin gamla rival Colchester. 

Båda lagen har ju en stolt tradition att försvara i FA Cupen då båda lagen har bland dom största skrällarna i FA Cupens historia. Colchester vann ju mot Leeds med 3-2 1971 och Hereford vann som amatörlag mot Newcastle i förlängningen med 2-1 hemma på Edgar Street då Hereford lyckats få med sitt ett omspel från norra England.

Colchester har bara vunnit två gånger på Edgar Street genom alla år och det var i slutet av 80-talet som Colchester senast lyckades vinna i Hereford. Sist lagen möttes i FA Cupen vann Hereford på straffar efter att båda matcherna slutat med kryss.

Colchester anfaller från höger till vänster i första halvlek ivrigt påhejade av runt 300 Colchesterfans som åkt den långa vägen till Hereford.

Edgar Street
FA Cup på Edgar Street

16:00 Hereford gör avspark

Hereford startar matchen piggast och har matchens första målchans då Jordan Mutch drar till på en direktvolley efter en fin pass från Craig King men skottet går över målet.

Colchester har minuten efter en mycket bra möjlighet att göra mål på sin första målchans då Kevin Lisbie spelar fram en perfekt pass till Steven Gillespie som bara har att sätta foten till vilket han även gör. Dock är målvakten Adam Bartlett med på noterna och gör en fantastisk räddning och fortfarande 0-0.

Ryan Valentine tar sig fram på vänsterkanten utan att bli attackerad men när han ska slå inlägget är John White framme och styr undan till matchens första hörna som går till Hereford. Hörnan blir dock resultatlös.

Colchester vill ha en straff då Steven Gillespie går omkull i en närkamp innanför straffområdet men domaren tycker ingenting och Hereford får inspark. 


Gillespie är nära att göra 1-0 för The U's

Colchester fixar fram en hörna. Hörnan blir farlig då Simon Hackney hittar Kayode Odejayi framför målet men hans skott räddas på mållinjen av Kenny Lunt och inget mål.

John-Joe O’Toole provar med ett skott från 20 meter men Adam Bartlett behöver inte ingripa.
Colchester börjar ta över matchen och anfallen blir bättre och farligare.

John White hittar med en fin krossboll Steven Gillespie som skjuter från 25 meter men Ryan Green står i vägen och bollen kommer aldrig fram till målet.

Hereford har ett bra läge då Darren Jones skjuter ett skott från 30 meter då han ser att Ben Williams står några meter från sin mållinje. Skottet är mycket bra men Ben Williams hoppar högt och tippar bollen över ribban till en resultatlös hörna.

Craig King har ett farlig inlägg men Magnus Okuonghae rensar undan till ett inkast för Hereford.

Den första halvtimmen var bra från båda hållen men den sista kvarten är tyvärr inte speciellt bra och det blir knappt något skott mål.

Fjärdedomaren visar tre minuters mera fotboll.

16:46 Halvtid efter två extraminuter.

0-0 där Colchester nog borde haft ledningen med 1-0 efter en bra period i mitten av halvleken men bra målvaktspel av Adam Bartlett hindra mål för Colchester. Även Hereford har haft sina chanser men Ben Williams har tagit det som passerat försvarslinjen. 

Båda lagen gör varsitt bytte i halvtid. Colchester byter in Clive Platt och ut går Simon Hackney som känner av en lättare skada. Det innebär att Steven Gillespie går ner som yttermittfältare. Med Kevin Lisbie på andra kanten innebär det ny att Colchester har fyra anfallare på plan.

17:05 Avspark för den andra halvleken

Andra halvlek börjar som den första med ett övertag för Hereford som även får en frispark i bra inläggsläge. Hereford skickar in det längsta dom har i laget men Ben Williams ropar bra och försvararna håller undan så Williams enkelt kan ta bollen.

Steven Gillespie försöker hitta Clive Platt framför målet men Adam Bartlett tar hand om bollen.

Kevin Lisbie snurrar runt med Craig King innan han försöker hitta in till Kayode Odejayi men tyvärr hinner King med och han gör en hörna för The U’s. Kem Izzet tar hand om hörnan som blir till en ny hörna. Den andra hörnan blir lite lång men Kayode tar hand om bollen men någon farlighet blir det inte.

Kem Izzet blir varnad då han fäller xx i bra läge. Frisparken går dock utanför.

Hereford har matchen bästa målchans då man efter en hörna ställer till med stor oreda framför Ben Williams som först missar bollen. Bollen räddas på mållinjen av Magnus Okuonghae innan Ben Williams stöter undan bollen till en ny hörna som tack och lov blir helt ofarlig.

Hereford verkar gå in för omspel med en halvtimme kvar för nu är det bara Hereford.

Hereford har en mycket bra målchans då Gavin McCallum kommer igenom men Ben Williams räddar första läget medans Marc Tierney gör en mycket bra brytning då McCallum har tagit hand om andra bollen. Dock får Hereford även en tredje chans men nu är det Kemal Izzet som ser till att det fortfarande står 0-0.

The U’s gör på nytt en mycket dålig andra halvlek.

Colchester gör två snabba byten då man ersätter två av dom fyra anfallarna och ersätter dom med två mer defensiva spelare. Det ger resultat för nu har man inte så stora problem i försvaret samtidigt som man även börjar anfalla.

Clive Platt är nära att nicka in 1-0 på en hörna men bollen går tyvärr inte på mål och Hereford får frispark

Jordan Mutch startar en enmanskontring och avslutar även med ett skott från 30 meter men bollen tar på John White och alla tror den ska gå till hörna. Nu råkar det vara att bollen stannar på hörnflaggan och John White är snabbast fram till bollen och farligheten är borta.

Kevin Lisbie har en trippelchans men varje gång han skjuter står Mathieu Manset i vägen och räddar Hereford.

Fjärdedomaren visar även tre minuter extra fotboll i den andra halvleken.

Colchester har några bra halvchanser under stopptiden men Adam Bartlett behöver inte ingripa. 

Det otroliga händer!
När alla tror att matchen är slut kommer Colchester i ett sista anfall då Anthony Wordsworth driver upp bollen. Hereford som varit lite för ivriga i anfallet innan hinner inte med och Wordsworth behöver bara slå en mycket enkel boll till John-Joe O’Toole som på stopptidens stopptid avgör matchen från 12 meter. 1-0 till Colchester som kanske inte var allt för rättvist men nu väntar tredje omgången igen för The U’s. O'Toole blir även varnad i samma veva då han jublar lite för mycket då han hoppar in bland Colchesterfansen efter målet.

J-J-O'T
Matchhjälte i sista sekunden

17:53 Matchen slut

The U’s vinner på matchens sista spark och nu är det bara att hoppas på en rolig lottning i form av nåt av topplaget från Premier League. 

Nu är november färdigspelad och nu väntar december och redan på tisdag är det dags för nästa match då Brentford borta står på spelschemat. Nykomlingen Brentford som idag vann mot Walsall med 1-0 i FA Cupen på 18:e plats i League One.

The Cup

 Hereford        Colchester    
 Bartlett        Ben Williams    
 Blanchett        John White    
 Green        Magnus Okuonghae    
 Jones        Paul Reid    
 Lowe        Marc Tierney    
 Mutch        Kevin Lisbie  
 Lunt In 46      Kemal Izzet   60
 Valentine        John-Joe O'Toole   90
 King Ut 87      Simon Hackney Ut 46  
 Constantine Ut 61      Steven Gillespie Ut 74  
 McCallum        Kayode Odejayi Ut 69  
 Avbytare        Avbytare    
 Adamson        Clive Platt In 46  
 Rose        Danny Batth    
 Pugh In 87      Matt Heath    
 Gwynne In 46      Anthony Wordsworth In 74
 Manset In 61      Joel Thomas    
 Done        Philip Ifil In 69  
 Wedderburn        Mark Cousins    

Hereford - Colchester 0-1
0-1 John-Joe O'Toole (90:00+03:35)

Publik:2.225
Edgar Street, Hereford

12  Skott  8
5  Skott på mål 6
4  Hörnor 7
10  Orsakade frisparkar 2
0  Gula kort 2
0  Röda kort 0
40  Bollinnehav 60

Tillbaka till "Matcher 2009-2010"


REDAK COLCH2009-11-28 18:09:00
Author

Fler artiklar om Colchester