Brentford 1 - 0 Colchester
KOMIGENNUCOLCHESTER

Tung men rättvis förlust för The U's i London

Colchester gör några ändringar från helgens FA Cupmatch. Tillbaka är Clive Platt, Anthony Wordsworth och David Fox. Platt satt på bänken senast medan Fox var småskadad. Steven Gillespie och Simon Hackney hamnar på bänken igen. Kem Izzet är avstängd.

Colchester är än så länge obesegrade när det gäller kvällsmatcher i årets League One och förhoppningsvis förlängs den sviten efter kvällens match.

Det är Colchesters första match på fyra år mot Brentford och sist vi mötte dom i London vann Colchester mot serieledarna Brentford med rättvisa 2-0 efter två mål av Mark Yeates.

Colchester kan idag vid seger ta sig upp till andra plats men då måste ju Charlton förlora mot Brighton borta och det är ju tyvärr mindre troligt. Viktigast är dock en seger så vi håller avståndet till lagen bakom oss.

För första gången på tre veckor slipper Colchester spela i regn. Dock är det kallt men klart så vantar på för publiken.

Griffin Park
Kvällsmatch på Griffin Park

20:45 Avspark
Brentford startar dom tio första minuterna bäst och har en bra målchans då John White misslyckas i en brytning. Det ger Charlie MacDonald ett bra skottläge men Ben Williams räddar bollen. Minuten efteråt har Colchester sin första målchans då Marc Tierney hittar in till John-Joe O’Toole som har i stort sätt öppet mål men Danny Foster hinner i mellan och bryter bollen.

Brentford gör mål
Paul Reid gör en strålande brytning men Brentford håller kvar bollen och får lite turligt in bollen i mål. Det är Charlie MacDonald som styr in inlägget från John Bostock. Tyvärr kom ju målet till på Colchesters oförmåga mer än Brentfords förmåga.

Colchester kvar på tredje plats än så länge.

Colchester har en mycket bra chans att kvittera då Kayode Odejayi spelar fram till Kevin Lisbie som rundar sin försvarare och drar till med ett bra skott. Målvakten med det outtalbara namnet Wojciech Szczesny räddar dock samt att han även räddar returen från Kayode Odejayi. En mycket bra chans för Colchester att kvittera.

Kayode Odejayi får en ny chans två minuter senare men även nu står Wojciech Szczesny i vägen för bollen.

Brentford får en frispark i farligt läge då Magnus Okuonghae fäller Charlie MacDonald. Frisparken tas hand om MacDonald men varianten blir helt misslyckad. Ett skott från 25 meter hade ju varit klart bäst istället för ett inlägg med en nick i svårt läge. Men eftersom det är Brentford så gör det inte så mycket.

Brentford har ett gyllene läge att öka på sin ledning då Ben Stevens kommer fri med Ben Williams men det är våran Ben som går segrande ur striden så fortfarande 1-0 till Brentford.

Pim Balkestein fäller Clive Platt som får frispark. Anthony Wordsworth tar hand om frisparken men inget mål då bollen går över målet.

Marcus Bean avlossar ett bra skott från 20 meter men målet står på fel plats för Brentfordspelaren.

21:32 Halvtid

Brentford leder med 1-0 i halvtid som nog är ganska rättvist även om The U’s varit riktigt nära några gånger att kvittera.

Inget byte för något av lagen i halvtid

21:47 Avspark för den andra halvleken
Anthony Wordsworth drar på sig ett gult kort och Brentford får en frispark i farligt läge. Kevin O’Connor skjuter ett bra skott som efter lite kalabalik i straffområdet tillslut går över kortlinjen och The U’s för inspark. Nära 2-0 i inledningen av den andra halvleken.

John-Joe O’Toole har ett bra skott från nära håll men på nytt gör Wojciech Szczesny en bra räddning.

Wojciech Szczesny är långt ute och försöker rensa undan bollen men rensningen blir inte bättre än att David Fox får bollen. Fox försöker med att lyfta in bollen i det öppna målet från 35 meter men siktet är inte inställt så bollen går utanför målet.
Brentford fortsätter att vara det bättre laget och Charlie MacDonald får nästan torgskräck inne i Colchesters straffområde men än så länge bara ett mål från MacDonald.

Colchester gör matchens första byte då en småskadad Kayode Odejayi ersätts av Philip Ifil. Det innebär att Kevin Lisbie tar klivet upp i anfallet.

Colchester sticker upp och får en hörna som blir till en dubbelhörna. På hörna nummer två är Clive Platt nära att få skallen på bollen i bra lägen men Brentford försvarar sig bra

Colchester ner till fjärde plats då Norwich tagit ledningen mot Southend.

John Bostock kontrar tillsammans med Charlie MacDonald men Magnus Okuonghae stoppar bollen i sista stund

John-Joe O’Toole blir fälld av Ben Strevens men domaren tycker något annat. Det gillar inte O’Toole och ger igen så nu får Brentford frispark i bra läge och O’Toole blir varnad. Frisparken blir ofarlig.

Philip Ifil har en nick över ribban i bra läge

Med mindre än tio minuter kvar får The U’s sin bästa chans då Clive Platt och Steven Gillespie har varsin bra chans men målvakten Wojciech Szczesny har koll på läget.

Fjärdedomaren visar fyra minuter till.

Clive Platt spelar fram till Steven Gillespie som skjuter ett bra skott och Wojciech Szczesny tvingas göra en hörna. Hörnan från Philip Ifil är inte ens nära att vara godkänd.

22:38 Matchen slutar 1-0

The U’s förlorar blott sin andra match under nye managern Aidy Boothroyd. Tur att det är nu match redan på lördag.

Colchester nu på fjärde plats i League One

Nästa match för The U’s är en toppmatch. Bristol Rovers besöker Colchester. I Rovers hittar vi Pat Baldwin som ju är utlånad till Rovers fast han får ju inte spela i matchen mot Colchester. Rovers vann idag mot Exeter med 1-0