Lagbanner
Colchester 1 - 0 Bristol Rovers
Hemmamatch

Colchester 1 - 0 Bristol Rovers

Kevin Lisbie gör matchens enda mål när Colchester hakar på topplagen i jakten på Championship. nåt sånt


En viktig toppmatch i League One där Colchester måste vinna för att hänga på topplagen. Colchester startar matchen på en fjärde plats och Bristol på en sjätte plats. Vinner Rovers går dom om Colchester så tre poäng för The U’s vore ju bra.

Colchester gör några ändringar från den senaste förlustmatchen mot Brentford. Kayode Odejayi börjar matchen på bänken vilket innebär att Kevin Lisbie tar klivet upp bredvid Clive Platt. Det är ju trots allt där han hör hemma även om han gjort ett mycket bra jobb som yttermittfältare. Philip Ifil startar igen och det blir ju han som ersätter Odejayi. Kem Izzet var avstängd senast och börjar nu på bänken. I övrigt inga större överraskningar i truppen.

Bristol Rovers får klara sig utan Pat Baldwin då han inte får spela i den här matchen då han ju är på lån från Colchester till Bristol.

Matchen börjar med en tyst minut då Ron Craig som varit ordförande för Bristol Rovers tragiskt gick bort tidigare i veckan. Colchester visar alltså sin respekt som hemmalag till Ron Craig.

16:02 Avspark av Colchester som anfaller från höger till vänster i radiovärlden.
Efter några avvaktande inledningsminuter får Colchester den första målchansen då Danny Coles fäller Kevin Lisbie. Anthony Wordsworth tar hand om frisparken och med den hittar han till en ganska ensam Magnus Okuonghae på bortre stolpen. Okuonghae nickar bollen snett inåt bakåt och där ligger bollen väldigt ensam för en kort stund men tyvärr hinner en försvare först på bollen och The U’s får en hörna som blir resultatlös.

Anthony Wordsworth har ett jättebra skottläge från bara tolv meter men hans skott går utanför. Matchens klart bästa målchans så här långt.

Colchester får ett inkast som man tar vara på genom att man kastar ett snabbt inkast till Marc Tierney som i sin tur spelar vidare till Anthony Wordsworth medans Rovers spelare står och undrar vad som händer. Wordsworth hittar sen fram till Kevin Lisbie som kommer ganska fri men tack vare bra försvarsarbete blir Lisbie störds så mycket att skottet går utanför.

Colchester gör mål
Kevin Lisbie får sin revansch någon minut senare då han trycker in 1-0 utan chans för Mikkel Andersen i Rovers mål. Lisbie får bollen från Philip Ifil och han drar till på direkten utan chans för Andersen som bara står och tittar på. 

Super-Kev
Kevin Lisbie gör sitt tionde mål för säsongen

Colchester är nära att öka när Magnus Okuonghae får iväg ett bra skott men Mikkel Anderson räddar fint.

Bristol Rovers är nära att kvittera Ben Williams gör en strålande räddning och Rovers får en resultatlös hörna.

David Fox provar lyckan med ett skott från 25 meter men han får tyvärr se bollen smita precis utanför den vänstra stolpen. Där klarade sig Rovers undan med blotta förskräckelsen.

16:49 Halvid
Colchester leder mycket rättvist med 1-0 som kunde och borde nog ha varit minst ett mål större för så mycket bättre var The U’s än Rovers. 

Colchester tvingas göra ett byte då David Fox byter ut David Fox och in kommer Kem Izzet. Trist att Fox som skadat sig inte kan fortsätta matchen efter en mycket bra första halvlek från Foxs sida.

17:04 Avspark i den andra halvleken.
Kem Izzet hittar in till Clive Platt som är mycket nära att nicka in bollen efter bara 35 sekunder. Kunde ju blivit en drömstart men fortfarande 1-0 till Colchester.

Två täta skador på Bristol spelare gör att det inte spelas fotboll på runt fem minuter. Dock behöver ingen bryta matchen.

Clive Platt och Kevin Lisbie jobbar fram en hörna som blir farlig. Anthony Wordsworth slår en snabb boll till Kem Izzet som försöker hitta Platt framför målet men Mikkel Andersen hinner före och tar bollen.

Bristol skapar absolut ingenting framåt för tillfället då Colchesters försvar spelar mycket stabilt för tillfället.

Kem Izzet har ett mycket bra skott men tyvärr tar bollen på en försvarare och The U’s får en hörna blir till en kontring för Rovers. Rovers nyinbytte Ben Swallow avväpnas tämligen enkelt när Rovers flyttat upp laget också vilket gör att Colchester också får en kontring som avslutas med ett skott från Kem Izzet men tyvärr inget mål för The U’s.

Colchester får en mycket farlig frispark. Anthony Wordsworth drar till med ett bra skott men Mikkel Andersen gör en fin räddning.

Colchester är det klart bättre laget men The U’s lyckas inte öka på sin ledning och vi har ju tappat flera 1-0 ledningar den här säsongen så man kan ju inte slappna av innan matchen verkligen är slut.

Jeff Hughes och John-Joe O’Toole har en privat uppgörelse som belönas med varsitt gult kort från domaren som inte var lika road.

The U’s låter inte Rovers skapa några chanser så när fjärdedomaren visar upp fyra extraminuter är man trots allt inte speciellt säker på seger. Man vet ju att ett ynka skott mot mål räcker för en kalldusch i slutet av matchen.

Colchester skapar bra chanser under stopptiden men norske målvakten Mikkel Andersen är Rovers klart bästa spelare och startar en snabb kontring som Chris Dickson tar hand om. Han utmanar Ben Williams men tack och lov så kommer det ingen kvittering i sista sekunden.

17:53 Matchen slut
Colchester vinner klart rättvist om än bara med 1-0. En viktig seger för Colchester som hakar på topplagen i jakten på Championship. 


Jubel efter en ny hemmaseger för The U's

Colchesters nästa match är på fredag då Colchester reser till Brighton där bottenlaget står för värdskapet. Brighton tog idag en mycket viktig seger mot Exeter City på bortaplan då man vinner med 1-0 efter ett mål i sista minuten. Dock är man är fortfarande under sträcket till League Two


   Colchester      Bristol Rovers    
   Ben Williams      Andersen    
   John White      Regan    
   Magnus Okuonghae      Elliott    
   Paul Reid      Coles   76 
   Marc Tierney      Hughes 72
   Philip Ifil Ut 85    Wright Ut 74  
   John-Joe O'Toole   72  Lines    
   David Fox Ut 46    Campbell    
   Anthony Wordsworth      Blizzard Ut 59  
   Clive Platt      Duffy Ut 65  
   Kevin Lisbie Ut 86    Kuffour    
   Avbytare      Avbytare    
   Simon Hackney In 85    Williams In 74  
   Danny Batth      Reece    
   Kemal Izzet In 46    Swallow In 59  
   Kayode Odejayi In 86    Anthony    
   Steven Gillespie      Dickson In 65  
   Matt Heath      Evans    
   Mark Cousins      Hunt    

Colchester - Bristol Rovers 1-0
1-0
Kevin Lisbie (30:32)

Publik:4.942
Weston Homes Community Stadium, Colchester 
8  Skott 2
6  Skott på mål 0
4  Hörnor 3
9  Orsakade Frisparkar 10
1  Gula kort 2
0  Röda kort 0
45  Bollinnehav 55

Tillbaka till "Matcher 2009-2010"

REDAK COLCH2009-12-05 18:03:00
Author

Fler artiklar om Colchester