Brighton 1 - 2 Colchester
Jubel efter tre poäng för Colchester

Tre poäng i Brighton med svenskar på plats

Colchester reste till sydkusten på fredagskvällen där Brighton tog emot The U’s.

Bottenlaget Brighton skulle ju förhoppningsvis inte vara några problem även om Colchester har problem på bortaplan. Nu skulle det ju visa sig att vi inte skulle ha några problem till en början då det var Colchester som var det klart bättre laget. Colchester tar ledningen efter bara nio minuter då Philip Ifil gör sitt första mål någonsin i Colchesters tröja. Det var även Ifils första mål någonsin oavsett tröja. Inte så konstigt han jublade så mycket efter målet. Målet kom efter en lång snabb frispark från egen planhalva av Magnus Okuonghae. Bollen hittar fram till Kevin Lisbie som bara stöter ner bollen till Ifil som från 25 meter drar till och Peter Brezovan i Brightons mål har inte en chans då han även är skymd.

Fredagskväll i Brighton

Ledningen var klart rättvis vid det läget och bättre skulle det bli då Philip Ifil på nytt är framme då han först blir framspelad av Kevin Lisbie innan han snurrar upp Adam El-Abd och slår ett perfekt inlägg till Anthony Wordsworth som nickar in 2-0 innan det ens gått en kvart av matchen.

Brighton reagerar och man byter ut just Adam El-Abd som haft stora problem som vänsterback. Colchester nöjde sig dom inte med 2-0 utan man ville ha mer och efter en hörna slår Kevin Lisbie en perfekt cykelspark som tyvärr går tio centimeter för högt så bollen tar klockrent i ribban. Kevin Lisbie är framme några minuter senare och trycker in 3-0 till Colchester efter en målvaktsretur som Peter Brezovan lämnat efter ett skott av Anthony Wordsworth men domaren dömer felaktigt bort målet för offside. Colchester har spelat mycket bra den första halvtimmen men Colchester har tappat ledningar mot bottenlag förut och det var ju nära att vi gjorde det även denna gång för efter första halvtimmen vänder matchen.

Brighton skapar många farliga chanser samtigigt som Ben Williams gör många mycket bra räddningar i Colchesters mål. Den bästa målchansen kommer på en frispark från Elliott Bennett. Bollen ligger på straffområdets cirkel och Elliott Bennett försöker lura Ben Williams med en hård låg frispark bredvid muren men Ben Williams hinner ned och gör en fantastisk reflexräddning. Det här är inledningen på en stark period för Brighton som radar upp chanser i slutet av den första halvleken.

Ben Williams gör en idioträddning på frisparken

John White räddar på mållinjen vid två tillfällen samt att man lyckas från två meter skjuta över innan man får in en boll i målet men E lliott Bennett står i ganska klar offside så inget mål för Brighton. I slutminuten av den första halvleken kommer dock Brightons reducering då Gary Dicker i misstänkt offsideposition nickar in 1-2 för Brighton.

I den andra halvleken är det Colchester som på nytt startar bäst men tyvärr är pressen bara tio minuter lång för sen kommer det en stor lång pina mot målet som är runt 180 meter bort från oss på bortaläktaren på Withdean Stadium så det var ju lite svårt att riktigt se vad som hände där borta.

Brightons bästa målchans kommer då Nicky Foster med en smart passning snett inåt bakåt hittar in till Glenn Murray som från fem meter träffar klockrent i stolpen innan Magnus Okuonghae rensar undan bollen. Det var tack om lov den enda gången som Ben Williams blev överspelad för övriga målchanser räddade Williams och Colchester håller undan och vinner med 2-1.

The U’s vinner som sagt med 2-1 och tar sin fjärde bortaseger då det mest slutat oavgjort på bortaplan. Brighton var nog värda en poäng men med tanke på hur överlägset Colchester var första halvtimmen och borde haft 3-0 då man blivit felaktigt avblåst a för offside så är det nog ganska rättvist ändå.

Skönt att få se ännu en seger med egna ögon och det är även skönt att veta att man förmodligen aldrig mer behöver besöka Withdean Stadium då det är ett skämt att man får ha en sådan hemmaplan. Var ju knappt att man såg närmsta målet. Två segrar av två möjliga för oss nu i ligan och båda på bortaplan. Första matchen var ju mot Norwich och den slutade ju som bekant med en 7-1 seger. Nästa match att bevittna för oss är Colchester-Norwich om en månad och 7-1 till Colchester igen låter ju som en bra repris…

Nästa match för The U’s är på lördag då Carlisle kommer till Colchester. När dom möttes för ett år sedan vann Colchester med 5-0 och vi ser gärna en repris på det.