Colchester 2 - 1 Southampton
Hemmamatch

Colchester hakar på topplagen och visar att man på allvar har i toppstriden att göra efter en 2-1 vinst mot Southampton

Colchester – Southampton

2009 års sista match och det forna storlaget Southampton gästar Colchester i en match där båda lagen måste vinna för att nå dom mål man satte upp innan säsongen.

En mycket svår match för Colchester som ligger fyra. Hade Southampton startat säsongen på noll poäng hade man legat femma. Nu ligger man på 12:e plats. Båda lagen har bra form och Colchester är ju i stort sätt oslagbara på hemmaplan den här säsongen medans Southampton har ett bra bortafacit.

Colchester gör en ändring från derbysegern mot Southend. Det är Kevin Lisbie som ersätter Clive Platt. Annars är det samma lag som besegrade Essexkollegan.

Matchen är i stort sätt utsåld om man bortser från norra läktaren där bortlagets fans hör hemma. Southampton skickade tillbaka cirka 500 biljetter av dom 2.000 man fick.

Weston Homes Community Stadium
Årets sista hemmamatch

16:00 Avspark
Matchen börjar väldigt avvaktande och så fort något av lagen försöker nära mig motståndarnas mål drar man på sig frispark.

Philip Ifil har matchens första skott från 30 meter men skottet går över.

Efter 12 minuter börjar Colchester ta tag i matchen. John White har ett inlägg som Bartosz Bialkowski tappar men innan Kevin Lisbie hinner fram tar Bialkowski bollen.

Southampton har ett mycket bra läge att ta ledningen då Richard Lambert och Michail Antonio väggspelar sig igenom Colchesters försvar. Tur för Colchester att det var Antonio som avslutade anfallet med ett skott över målet. Hade han bara slagit en enkel pass till Lambert hade det nog blivit mål för han stod i bättre läge samt att Lambert är ju en målskytt av rang.

Colchester tar ledningen
Efter 25 minuter tar Colchester ledningen efter mål av Anthony Wordsworth. Wordsworth gör mål för tredje matchen i rad. Målet kommer till efter ett mycket bra anfall där Steven Gillespie hittar Kevin Lisbie med en fin genomskärare och Lisbie spelar i sin tur bollen snett inåt och där kommer Wordsworth och stöter in 1-0 till Colchester.

Mål igen
1-0 av Anthony Wordsworth

Eftersom Norwich har fått sin match inställd har vi nu samma poäng som trean Norwich. Fem mål till så ligger vi trea...

Southampton har ett bra kvitteringsläge minuten efteråt då man får en frispark i bra läge. Frisparken från Lloyd James går dock rakt på Ben Williams som inte gör något misstag.

Colchester får en hörna som Anthony Wordsworth tar hand om. Bollen hittar tillslut fram till Kevin Lisbie som placerar bollen ovanpå målet. Mycket nära 2-0 för The U’s

Richard Lambert provar även han lyckan med en frispark men än en gång är det Ben Williams som visar klassen.

Southampton har en spelare som skadar sig men domaren låter spelet fortsätta då bollen fortfarande är i spel och i Southamptons ägo. När Colchester bryter och ska anfalla blåser domaren av spelet vilket inte är så populärt på Weston Homes Community Stadium.

Southampton börjar ta över spelet men tack vare mycket bra spel av Ben Williams i Colchesters mål står det fortfarande 1-0 till hemmalaget The U’s

Southampton har en bra målchans då förre Colchesterspelaren Dean Hammond försöker i en närkamp med Ben Williams men domaren blåser ger Colchester den obligatoriska frisparken till målvakten. Nu var det ju bara bra men tyvärr händer ju sånt lite väl ofta.

Michail Antonio kapar John-Joe O’Toole och drar på sig matchens första varning. Minuten efteråt lyckas även Neal Trotman på sig en varning då han gnäller över att Anthony Wordsworth ramlade lite väl enkelt på mittplan. Domaren lät bara spelet fortgå men Trotman hade väl vaknat på fel sida.

Kevin Lisbie har första halvleks sista chans då han är mycket nära att trycka in 2-0 men tyvärr får Colchester nöja sig med 1-0

16:48 Halvtid

1-0 till Colchester i en mycket bra första halvlek. The U’s behöver inte skämmas för ledningen men man måste verkligen vara på sin vakt i den andra halvleken.

Southampton byter in David Connolly och ut går nu Morgan Schneiderlin. Southampton har nu två anfallare på plan som även byter spelsystem från defensiva 4-5-1 till mer normala 4-4-2

17:04 Avspark för den andra halvleken.
Southampton börjar klart bäst i den andra halvleken och man skapar en hörna samt en frispark i bra läge innan man ens har hunnit sätta sig.

John-Joe O’Toole och Wayne Thomas får varsin varning då O’Toole först fäller Thomas som sen vill göra upp men det tyckte inte domaren.

Michail Antonio provar på med ett skott från 25 meter men Anthony Wordsworth står i vägen för skottet.

Steven Gillespie har en boll inne i mål men tyvärr har linjedomaren vinkat för offside.

Lloyd James startar ett anfall för bortalaget men Paul Reid och Marc Tierney ser till att bollen inte når fram till Richard Lambert men Dean Hammod ser till att Southampton får med sig en hörna som dock blir resultatlös.

John White hittar in med ett bra inlägg till Steven Gillespie som drar till på volley men Bartosz Bialkowski räddar skottet.

Kevin Lisbie lurar Lloyd James som drar Lisbie i tröjan och Colchester frispark i ett mycket bra läge. Anthony Wordsworth som gjorde mål på frispark i lördags mot Southend provar lyckan även nu men tyvärr står stolpen på fel plats så bollen går utanför.

Southampton fortsätter att pressa på men Colchesters mittlås Magnus Okuonghae och Paul Reid är omutliga än så länge så Ben Williams behöver inte göra allt för många jobbiga ingripanden.

Tyvärr är det alldeles för mycket tid kvar då det är hela 20 minuter kvar just nu.
Dean Hammond hittar Adam Lallana med en mycket bra boll som sen rullar bollen i mål men linjedomaren har redan vinkat för en klar offside.

Dimman har nu dragit in över Colchester så man får ju hoppas att domaren fortfarande kan se båda målen.

Adam Lallana får en frispark i mycket bra läge som Richard Lambert tar hand om. Frisparken är mycket bra slagen men Ben Williams gör en ännu bättre räddning innan Magnus Okuonghae nickar undan bollen till hörna.

Colchester ökar på sin ledning
Colchester har ett sällsynt anfall då Philip Ifil driver upp bollen på högerkanten innan han hittar Steven Gillespie som med vänstern trycker in 2-0 med till Colchester. Det är Gillespies första ligamål sedan 3-1 segern mot hans gamla klubb Cheltenham den 17 januari 2009.

Äntligen
Äntligen gör Gillespie mål igen

Colchester har nu bara fyra mål kvar till Norwich på tredjeplatsen.

Steven Gillespie blir utbytt någon minut senare och får välförtjänta stående ovationer av publiken. Joel Thomas ersätter.

Joel Thomas är nära att göra sitt första mål för The U’s vid första bollkontakten men skottet går utanför.

Southampton reducerar
Precis när fjärdedomaren visar otroliga fem minuter extratid får Southampton en straff då Ben Williams drar ner Oscar Gobern. Richard Lambert gör inget misstag och nu väntar jobbiga fem minuters desperat press från Southampton

Kevin Lisbie blir utbytt för att få tiden att gå och det var nog det sista gången vi såg Lisbie i en Colchestertröja.

Sista chansen får Southampton men deras närskott går utanför.

Tur att matchen är slut för dimman är så tjock att kommentatorerna inte hade en aning om vad som hände till slut.

17:54 matchen slut

Colchester vinner årets sista match med 2-1 mot det forna storlaget Southampton och man fortsätter att inte förlora mot Southampton. Sex raka utan förlust mot Southampton nu.

Colchesters nästa match är på lördag då Colchester reser norrut till Preston där FA Cupens tredje omgång ska spelas mot Championship-laget Preston North End. Till den matchen har vi fått tillbaka Kayode Odejayi men tyvärr utan Kevin Lisbie som återkallas av dom onda.

Colchester - Southampton 2-1
1-0 Anthony Wordsworth (23:10), 2-0 Steven Gillespie (74:21), 2-1 Richard Lambert (90:00+00:19)

Publik: 8.514